Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nudzi Ci się?

Za oknem upał, siedzisz w domu, koło biurka stoi włączony wiatrak a Ty się nudzisz?

Wejdź na nasz serwer i powiedz nudzie głośne do widzenia!

Zapraszamy na serwer SkyBlock na Modach!

pre_1406475313__spawnik.jpg

Adres IP dragoncraft.pl:30000

Wersja 1.7.10
 Potwory Tak

Mody Tak 
 PvP Nie
 Sloty 60
 Drop z kamienia Tak
 WhiteList Nie
 Premium Nie

Możliwość zmiany skina dla No Premium Tak  Serwery offline nie wyswietlaja skina graczy od wersji 1.7.9

pre_1406476275__waznestrony.png

Adres Strony Głównej

http://www.dragoncraft.pl/

Adres Forum

http://www.dragoncraft.pl/forum

Launcher

dragoncraft.pl/launcher/launcher.jar

Skan

https://www.virustot...7f20d/analysis/

• Pobieramy Launcher
  • Robimy katalog na pulpicie
  • Wkładamy nasz launcher do zrobionego katalogu
  • Włączamy i Cieszymy się minecraftem
  • Launcher sam pobiera aktualizacje naszych paczek

pre_1406476422__areny.jpg

Prowadzimy serwery minecrafta od 2011 roku. Mamy rozbudowaną stronę www oraz forum. Tworzymy serwery z pasji. Znudził nam się zwykły minecraft stąd od ponad roku czasu naszą domeną są serwery na modach. Jesteśmy osobami dorosłymi 18+ zawsze otwartymi, można z nami swobodnie pogadać na ts3. Nie jesteśmy zamkniętą administracja która potrafi straszyć tylko banem  :)

Jeśli chcesz pokonać nudę pobawić się modami, zmierzyć się z innymi w szalonym wyścigu na najlepszą wyspę to bez zastanawiania ściągnij launcher i wbij na nasz serwer.

Oprócz masy modów dochodzą jeszcze pluginy które urozmaicą grę.

Pewnie zastanawiacie się nad tym jakie są mody na serwerze?

Zapraszam do ściągnięcia paczki SkyBlock Mody 1.7.10 i przekonania się na własnej skórze  :P

pre_1406476958__graczespawn.jpg

Dodaje link do statusu gdyż forum MPC nie pozwala go dodać  :O

http://dragoncraft.p...er=SkyBlock.jpg

PS. tego proponowanego nie da się używać totalny  s**t  ;)
image.png

Jestem wesoły Tomek

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Masz 24 godziny na dodanie bannera.

Nie rozumiem zasady dodawania banera który wyświetla nie prawidłowe informacje!

Niech któryś administrator działu minecraft popracuje trochę nad logiką zmuszania użytkowników forum do tak debilnego posunięcia.

Baner pokazuje to co chce a nie rzeczywisty stan, no czasem musi się zdarzy na minute pokazać realny stan ale i tak 99% czasu pokazuje, że serwer jest off.

Niedługo dojdzie do tego, że temat na mpcforum będzie można napisać bo wysłaniu skanu dokumentów wraz z odciskiem nogi i palca....

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano
Launcher jest przyjazny dla systemu windows bo jest napisany w javie a nie .exe który ingeruje w system i go psuje.

Proszę o usunięcie tego stwierdzenia i nie sianie paniki, a na przyszłość o dokładne przemyślenie tego co się pisze... Pierwsze słyszę, że .EXE jest w jakiś sposób bardziej szkodliwe niż .JAR... wirusa można napisać z każdym rozszerzeniem.

"Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher."
~A. Einstein

Opublikowano

@up
Grałem chwilkę, ale serwer jest spoko, podoba mi się idea skyblocka z modami, gracze jak na razie wydają się mili, a co ważniejsze - są! :3 Osobiście mam tylko dwa zastrzeżenia - brak "Waila" co obecnie wydaje mi się bardzo dziwnym posunięciem oraz to że serwer uruchamia się bez konsoli (brak odniesienia do javaw.exe, a jedynie do java.exe (tutaj delikatna sugestia do twórcy tematu - tak java też jest w jakże "szkodliwym" exe)). Z mojej strony to tyle, serwer serdecznie polecam :3

"Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher."
~A. Einstein

Opublikowano

Proszę o usunięcie tego stwierdzenia i nie sianie paniki, a na przyszłość o dokładne przemyślenie tego co się pisze... Pierwsze słyszę, że .EXE jest w jakiś sposób bardziej szkodliwe niż .JAR... wirusa można napisać z każdym rozszerzeniem.

Pisząc to miałem na myśli ingerencje w system windows a nie wirusy!.

Pliki .exe ingerują w system, źle zrobione psują go. 

Przykładów miałem setki przez kontakt z osobami które instalowały launchery własnie z takim rozszerzeniem i po ściągnięciu mojego launchera grać nie mogły bo po pobraniu paczki próba uruchomienia jej nie była możliwa. Skasowanie plików .exe i reperacja zależności systemu windows przynosiła skutek, niekiedy osoba zmuszona była do reinstalacji systemu windows.

Kończąc moją wypowiedz dobrze zrobiony program w .exe instaluje pliki .jar w innym wypadku ma się styczność z czymś co psuje system. Ściągając launchher w .exe nie wiesz z czym masz do czynienia więc .jar jest o wiele bezpieczniejszą wersją :) 

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Grałem kiedyś od Was na skyblocku z modami. Ogólnie grało się fajnie, ale z tego, co pamiętam grało tam strasznie dużo dzieci(w sumie jak na każdym skyblocku).  Ogólnie serwer był spoko. Zagram od nowa, bo może coś ciekawego dodaliście 

PS Robicie coś, że serwer off jest? :)

1384358313-U695412.png

Opublikowano

<===============================================>

Prezentacja nie ciekawa, Ale zainteresowały mnie modyfikacje.

Akurat korzystam z komputera na informatyce.
Wróce do domu to zawitam ten serwer:)

<===============================================>

Pozdrawiam, Hacksore.

1398462709-1.png

Opublikowano

Działa :) Czasem sie scrashuje w nocy bo graja niebezpieczne osoby ;) z racji na to, że wstaje o 12ej to bywa do tego czasu off :P

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

tak osoby bawiące sie pipe 

a co do teraz bardzo fajne modfikacje ale brakuje co do rekatora reactor control 

Opublikowano

Dziś na serwerze będzie aktualizacja paczki, którą zaktualizujecie poprzez launcher :)

Zapraszamy na serwer.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Babs, napiszesz co nowego doszło?

~A. Einstein

Opublikowano

Serwer zaskoczył mnie przede wszystkim dobrą administracją i całym community (i nie mam na myśli "DOJRZAŁA ADMINISTRACJA 14+"). I bardzo dobrze że skyblock to ładna latająca wysepka na start a nie kwadracik z drzewkiem i skrzynką.

Polecam każdemu kto woli stacjonarną grę w minecrafta a nie latanie po dungeonach i eksploracje

9/10 would bang

fzn014b0uhps_t.jpg

Opublikowano

Polecałbym wam zrobić skyblocka w stylu Agriarian Skies, bo to co tu widzę to jest gorszy grinding niż na Agrarian, bo przynajmniej można zautomatyzować zdobywanie rud na Ags, a tu trza kopać samemu bo to pewnie plugin daje tylko graczowi, a nie maszynom no chyba, że się mylę i jednak da się to zautomatyzować :D Pozatym nie widzę dużo sensu BuildCrafta na skyblocku, lepszą rolę odgrywa Thermal Expansion. Ten serwer nie bardzo w moim stylu ale nie twierdzę że serwer jest zły, bo pewnie dużo nad tym pracowaliście co jest godne podziwu.

Opublikowano

My chcemy by nadal skyblock miał cechy skyblocka i sposób zdobywania itemów się nie zmieniał. Skyblock to nie tylko rozgrywka na wyspach ale i też zdobywanie itemów.

Buildcraft ma swoje zastosowanie :)

Co Thermal Expansion niestety muszę stwierdzić, że było by za łatwo a żeby było ciężej trzeba by było blokować masę itemów, nie popieramy rzeczy które można zrobić z niczego :P

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

nie mam  pojecia ale  przez ten latcher strasznie wolno p[obiera dodatki sky blok + moby dalo by rade dostac linka do calego mc juz z tymi modami ?

Uwielbiam gre na serwerach SkyBlock

Masz fajny serwer SkyBlock? Napisz do mnie!

Na serwerach jestem pod nickie Karviooo

Opublikowano

spoiler dlaczego bannery kłamią 

Masz 24 godziny na dodanie bannera.

tak pisał techpack banner kłamnie wlasnie jestem na serwerze a baner pokazuje offline załączam screen aby Pan  leesion widzał ze to coś co nazywa sie banner kłamie 

iqj4xl.jpg

linki gdzie są ss

a teraz stan obecny 

8zdphj.jpg

1.http://scr.hu/2ebe/tq1av

a po ostatnie jest tyle w internecie lepiej działających banerów czemu akurat tylko ten może byc?

gra na serwerze jest super przyjemna i pomocna administracja  nawet można z mną  pogadać na ts  gdzie na innych tego nie spotkałem  

Opublikowano

nie mam  pojecia ale  przez ten latcher strasznie wolno p[obiera dodatki sky blok + moby dalo by rade dostac linka do calego mc juz z tymi modami ?

Launcher pobiera prędkością Twojego neta. Mi paczkę przez launcher ściąga się max 4min.

Jestem wesoły Tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...