Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy można zmienić ID przedmiotów ?

PuczaS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Chciałbym sie was zapytać jak można zmienić ID przedmiotów.

Otóż zainstalowałem modyfikacje (Enchanting Plus) i mam ID error.

#Blocks
3050: advancedEnchantmentTable from eplus - grc.bambooSlab from Growthcraft|Bamboo
Suggested Ranges: 723-899 (177 IDs), 3670-3789 (120 IDs), 2012-2128 (117 IDs)

Opublikowano

Tak, przy pomocy pluginów

co piszesz mu durnoty ..w.. nie można zmienić ID przedmiotu bo to ID definiuje samo w sobie przedmiot (zmieniając ID zmieniasz po prostu przedmiot).

można jedynie dodać rozszerzenie"" do ID przedmiotu tzn.  35:21-to jest to rozszerzenie""

w przypadku narzędzi informuje ono o wytrzymałości..

a wracając do tematu : to nie wiem co jest grane ale jeśli nie korzystasz z żadnej modyfikacji to spróbuj wgrac najnowsza wersje pluginu lub sprawdz czy wersja jest zgodna z silnikiem

Opublikowano

co piszesz mu durnoty ..w.. nie można zmienić ID przedmiotu bo to ID definiuje samo w sobie przedmiot (zmieniając ID zmieniasz po prostu przedmiot).

można jedynie dodać rozszerzenie"" do ID przedmiotu tzn. 35:21-to jest to rozszerzenie""

w przypadku narzędzi informuje ono o wytrzymałości..

a wracając do tematu : to nie wiem co jest grane ale jeśli nie korzystasz z żadnej modyfikacji to spróbuj wgrac najnowsza wersje pluginu lub sprawdz czy wersja jest zgodna z silnikiem

Odezwal sie...

Zmienic w configach modu musisz te id na jakiekolwiek z sugerowanych

Gość Majoreq.
Opublikowano

A teraz ja sie wypowiem, bo tylko @damianq20 miał 90% racji.

ID przedmiotów się nie da zmienić, bo to jest część gry. Jakbyś to zmienił to przy tworzeniu nowego świata by ci minecraft zwariowal. ID to nierozłączna część gry, której W ŻADEN SPOSÓB nie da się zmienić.

Tak jak kolega wyżej, można zmienić rozszerzenie, ale ID już nie.

Ale jak zwykle ludzie myśleli, że nigdy nie polecą na księżyc, a teraz latamy sobie na księżyc. ;-)

Pożyjemy zobaczymy, może ktoś spróbóje napisać taki plugin, ale nie sądzę.

Pozdrawiam ;)

@matixd3 A ja jestem baletnicą, tak? To taka sama gówno prawda jak to, że ID można zmienić.

Opublikowano

A teraz ja sie wypowiem, bo tylko @damianq20 miał 90% racji.

ID przedmiotów się nie da zmienić, bo to jest część gry. Jakbyś to zmienił to przy tworzeniu nowego świata by ci minecraft zwariowal. ID to nierozłączna część gry, której W ŻADEN SPOSÓB nie da się zmienić.

Tak jak kolega wyżej, można zmienić rozszerzenie, ale ID już nie.

Ale jak zwykle ludzie myśleli, że nigdy nie polecą na księżyc, a teraz latamy sobie na księżyc. ;-)

Pożyjemy zobaczymy, może ktoś spróbóje napisać taki plugin, ale nie sądzę.

Pozdrawiam ;)

Tu chodzi o mody a od modow id mozna zmienic
Opublikowano

Moim zdaniem zabawa z tym jest wgl niepotrzebna Bo poco komus nowe ID  ?

Skoro jest id conflikt to nie odpali mc z tymi modami póki nie zmieni jednego z tych id które ze sobą kolidują

Opublikowano

W pliku id conflict masz podane przedmioty które się tak jakby gryzą. W folderze config musisz odnaleźć ten mod wyszukać ten przedmiot i dać sugerowane ID z id conflict.
@Edit Z tego co tu widzę: 

#Blocks
3050: advancedEnchantmentTable from eplus - grc.bambooSlab from Growthcraft|Bamboo
Suggested Ranges: 723-899 (177 IDs), 3670-3789 (120 IDs), 2012-2128 (117 IDs)

To musisz usunąć wszystkie pliki z folderu config lub zrobić tak jak napisałem wyżej, mi też się to zdarzało.

Opublikowano

A teraz ja sie wypowiem, bo tylko @damianq20 miał 90% racji. ID przedmiotów się nie da zmienić, bo to jest część gry. Jakbyś to zmienił to przy tworzeniu nowego świata by ci minecraft zwariowal. ID to nierozłączna część gry, której W ŻADEN SPOSÓB nie da się zmienić. Tak jak kolega wyżej, można zmienić rozszerzenie, ale ID już nie. Ale jak zwykle ludzie myśleli, że nigdy nie polecą na księżyc, a teraz latamy sobie na księżyc. ;-) Pożyjemy zobaczymy, może ktoś spróbóje napisać taki plugin, ale nie sądzę. Pozdrawiam ;) @matixd3 A ja jestem baletnicą, tak? To taka sama gówno prawda jak to, że ID można zmienić.

CO xD

Jak masz modyfikację to możesz zmienić id :P

Jak masz mc - nie możesz bezpośrednio z configu

Przepraszam, ale

przy tworzeniu nowego świata by ci minecraft zwariowa

Chyba tylko na MC by MajorHejt

Ba, jaka nierozłączna część?

Co, w plikach się znajduje jakiś zablokowany do dekompilacji plik który sprawdza czy ID jest xxx a jak jest yyy to pluje errorami? ;-;

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...