Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JKM w Europarlamencie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Beka to jest z ludzi, którzy próbuja coś powiedzieć nie mając żadnej wiedzy.Korwin powiedział, że z dwojga złego lepiej, żeby budynek, w którym obecnie mieści się PE był burdelem, bo w przeciwieństwie do PE nie robi on nikomu krzywyd.Dokładnie zdecydować o jej losie czyli ją zniszczyć.Chyba nie znasz historii Troi.

Mamy XXI wiek a to że masz umysł zacofany do czasów średniowiecza to twój problem.

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem?To nadal jest paradoks człowiek który chce zrobić burdel z siedziby UE został wybrany do europarlamentu.

"Rozwalić unię" to nadal dobre określenie ten dziadyga jakby miał guziczki z ustrojami kliknąłby "Monarchia"

Rozumiem wybrać sobie tego dziadziusia do sejmu etc ale wybieranie go do europarlamentu to jak  komuś wynająć  mieszkanie która ci mówi prosto w oczy że bedzie tam robic burdel.

Czekamy na vat 15 % prezesy :v

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Missbułgaria

A ty nie rozumiesz przenośni? Korwin wraz z innymi eurosceptykami chce rozwiązać UE, żebyśmy nie musieli płacić vatu, walczyć z globalnym ociepleniem, żebyśmy nie płacili 4 x za gaz tyle ile płącą Amerykanie, żebyśmy mogli przywrócić karę śmierci, żebyśmy nie musieli płacić składek członkowskich, żebyśmy mogli produkować tyle towarów ile chcemy i wiele innych.

Jak czekacie to głosujcie, tawariszcze heheh.

Opublikowano

@Missbułgaria

A ty nie rozumiesz przenośni? Korwin wraz z innymi eurosceptykami chce rozwiązać UE, żebyśmy nie musieli płacić vatu, walczyć z globalnym ociepleniem, żebyśmy nie płacili 4 x za gaz tyle ile płącą Amerykanie, żebyśmy mogli przywrócić karę śmierci, żebyśmy nie musieli płacić składek członkowskich, żebyśmy mogli produkować tyle towarów ile chcemy i wiele innych.

Jak czekacie to głosujcie, tawariszcze heheh.

Wszystko ładnie pięknie szkoda że realnie nie możliwe.Polska jest słaba militarnie siedzimy w UE dla "wsparcia".

Eurosceptycy w europarlamencie to mniejszość a jak to bywa w demokracji mniejszość zawsze przegrywa.

Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie szkoda że realnie nie możliwe.Polska jest słaba militarnie siedzimy w UE dla "wsparcia".

Eurosceptycy w europarlamencie to mniejszość a jak to bywa w demokracji mniejszość zawsze przegrywa.

Oczywiście, że jest możliwe, bo UE jest bankrutem.Dotacje albo są rozkradane, albo idą na rzeczy, które nie przynoszą zysku, jakiś tam może % jest jakoś sensownie wydawany.Chiny mimo braku jakichkolwiek dostacji umieją wybudować 10 tyś. km autostrad rocznie, blok czy tam wieżowiec stawia się w 6 dni.

Faktycznie, ale jest coraz więcej eurosceptyków, bo ludzie zaczynają widzieć, że to jest cyrk na kółkach.

Opublikowano

Oczywiście, że jest możliwe, bo UE jest bankrutem.Dotacje albo są rozkradane, albo idą na rzeczy, które nie przynoszą zysku, jakiś tam może % jest jakoś sensownie wydawany.Chiny mimo braku jakichkolwiek dostacji umieją wybudować 10 tyś. km autostrad rocznie, blok czy tam wieżowiec stawia się w 6 dni.

Faktycznie, ale jest coraz więcej eurosceptyków, bo ludzie zaczynają widzieć, że to jest cyrk na kółkach.

Chiny to Chiny a Polska to Polska my bez dotacji nawet tych rozkradanych nie wyrobimy z budową czegokolwiek.

To wszystko ma sens ale musi być jeszcze więcej eurosceptyków

Obecnie Korwin nie wiele może tam zrobić.

Poczekamy na następny wybory troche..c:

Opublikowano

ZAcznijmy od tego że unia nie ma żadnej swojej armii.

Deus vult

Opublikowano

Chiny to Chiny a Polska to Polska my bez dotacji nawet tych rozkradanych nie wyrobimy z budową czegokolwiek.

To wszystko ma sens ale musi być jeszcze więcej eurosceptyków

Obecnie Korwin nie wiele może tam zrobić.

Poczekamy na następny wybory troche..c:

"Chiny to Chiny" Co to kurwa za argument? Chiny w przeciwieństwie do Polski od 1920 do 1976 miały twardy komunizm.W 1935 kiedy my byliśmy określani przez Zachód jako "Paryż Północy" (powstał nawet taki film "Warszawa 1935", to oni zapierdalali dosłownie za miskę ryżu.Właśnie w 76 wojskowi widząc, co robi Polpot w Kambodży wsadzili bandę czworgą do pierdla i od tej chwili w Chinach zaczął panować drapieżny kapitalizm.Są strefy wolnego handlu np. Honkong, niskie podatki, niskie koszty pracy, codziennie otwiera się mnóstwo małych firm.Obecnie Chińczycy maja 2 -6 bln nadwyżki, broń jądrową, autostrady, drapacze chmur, prężnie rozwijajaca sie armię i wiele innych rzeczy.Radzę poczytać.

Pomoc w postaci dotacji.UE nie ma armii.Jakby miała, to byśmy już w ogóle stracili niepodległość.Chyba prędzej UE się samo rozpadni, niz do włądzy miałby dojść Korwin, ale nie wiadomo.

Opublikowano

"Chiny to Chiny" Co to kurwa za argument? Chiny w przeciwieństwie do Polski od 1920 do 1976 miały twardy komunizm.W 1935 kiedy my byliśmy określani przez Zachód jako "Paryż Północy" (powstał nawet taki film "Warszawa 1935", to oni zapierdalali dosłownie za miskę ryżu.Właśnie w 76 wojskowi widząc, co robi Polpot w Kambodży wsadzili bandę czworgą do pierdla i od tej chwili w Chinach zaczął panować drapieżny kapitalizm.Są strefy wolnego handlu np. Honkong, niskie podatki, niskie koszty pracy, codziennie otwiera się mnóstwo małych firm.Obecnie Chińczycy maja 2 -6 bln nadwyżki, broń jądrową, autostrady, drapacze chmur, prężnie rozwijajaca sie armię i wiele innych rzeczy.Radzę poczytać.

Pomoc w postaci dotacji.UE nie ma armii.Jakby miała, to byśmy już w ogóle stracili niepodległość.Chyba prędzej UE się samo rozpadni, niz do włądzy miałby dojść Korwin, ale nie wiadomo.

"Chiny to Chiny" to argument który mówi że oni nie potrzebują zadnych dotacji etc bo jak sam piszesz mają hajsu jak lodu.

Nie wiem po co odbiegasz w przeszłość liczy się to co jest tu i teraz chiny są potężne militarnie mają kupę mamony i dobre relacje z Rosją więc nie muszą się ograniczać do warunków UE w zamian za dotacje bo oni radzą sobie sami (dobrze sie wybili)

To że UE nie ma armii to wiem lel.

Opublikowano

"Chiny to Chiny" to argument który mówi że oni nie potrzebują zadnych dotacji etc bo jak sam piszesz mają hajsu jak lodu.

Nie wiem po co odbiegasz w przeszłość liczy się to co jest tu i teraz chiny są potężne militarnie mają kupę mamony i dobre relacje z Rosją więc nie muszą się ograniczać do warunków UE w zamian za dotacje bo oni radzą sobie sami (dobrze sie wybili)

To że UE nie ma armii to wiem lel.

tak i gdybyśmy nie byli w unii bylibyśmy najbardziej rozwiniętym krajem w europie.

Unia celowo zatrzymuje rozwój i  trzeba jak najszybciej ją rozwiązać.

Deus vult

Opublikowano

@miss

Mają hajsu jak lodu, bo są niskie podatki, ale te niskie podatki płacą miliony firm i ludzi.Odwołuje się do przeszłości, żeby pokazać dlaczego Chiny są dzisiaj taką potegą.My też moglibmyśmy być takimi "Chinami Europy", gdybyśmy po 89 poszli droga kapitalizmu a nie socjaldemokracji.

Opublikowano

tak i gdybyśmy nie byli w unii bylibyśmy najbardziej rozwiniętym krajem w europie.

Unia celowo zatrzymuje rozwój i  trzeba jak najszybciej ją rozwiązać.

Jak unia się rozwiążę to i tak będą kraje które szybciej się rozwiną niż Polska.

To że Polska to kraj biedacki to próbują być w tej unii na siłę żeby mieć dobre stosunki  z innymi krajami europy.

Coś mi się nie wydaję że mniejszość eurosceptyków ma wiele do gadania co do rozwiązywania UE choć chciałbym zobaczyć co się po tym stanie ;)

@pSlav

No właśnie moglibyśmy ale po fakcie wszystko łatwiej stwierdzić.

Opublikowano

@miss

Zależy.Bo Polska może pójść drogą kapitalizamu po rozpadzie UE a Niemcy nadal twkić w socjaldemokracji.

@Za komuny byli ludzie, którzy chcieliby, żeby Polska postawiła na wolny rynek, właśnie np. JKM.W Chinach nie ryzykowali.Wiedzieli, że tak będzie lepiej.

Opublikowano

Unia=Sojusz (Pomoc od innych krajów etc) 

Pomoc? Taką samą pomoc jaką otrzymaliśmy w 39' ?. Francja pierwsza kapituluje w raz z nią Anglia. Następnie Szwajcaria i Hiszpania ogłaszają neutralność. Zostają Niemcy i Włochy, których Rosja wciąga nosem. Mów co chcesz, ale na militariach i realiach wojny to ja się znam. 

• UE jest skazana na niepowodzenie, gdyż jest czymś szalonym, utopijnym projektem, pomnikiem pychy lewicowych intelektualistów.

I to nie jest cytat JKM tylko Margaret Thatcher - premier Wielkiej Brytanii w latach 1979-1990.

Opublikowano

Pomoc? Taką samą pomoc jaką otrzymaliśmy w 39' ?. Francja pierwsza kapituluje w raz z nią Anglia. Następnie Szwajcaria i Hiszpania ogłaszają neutralność. Zostają Niemcy i Włochy, których Rosja wciąga nosem. Mów co chcesz, ale na militariach i realiach wojny to ja się znam. 

I to nie jest cytat JKM tylko Margaret Thatcher - premier Wielkiej Brytanii w latach 1979-1990.

dlatego gdzieś wyżej w poście napisałem "wsparcie" ponieważ wiem jak to  było.

@pSlav akurat tu się zgadzam postawiłbym sam na kapitalizm może by pykło.

Opublikowano

Ograniczajmy dalej wydatki na wojsko to napewno będziemy silni militarnie. Od "wsparcia" jest NATO a nie UE.

76561198001815076.png
Opublikowano

Ograniczajmy dalej wydatki na wojsko to napewno będziemy silni militarnie. Od "wsparcia" jest NATO a nie UE.

+1

Co do NATO ja to wiem ale  jak np. Austria jest w UE a nie ma jej w NATO więc teoretycznie nie powinniśmy mieć konfliktu z nimi mając z nimi cos wspolnego

Opublikowano

@Up

>implying nato will help

A co do tematów o Korwinie to dla mnie jest to "prowokacja" by ci nazi-korwiniści (przynajmniej tacy są w moim mieście i takie zachowanie prezentują panowie wyżej) mogli rzucać mięsem każdego kto nie jest z nimi, tak jakby był tylko Korwin i lewactwo na tym świecie. Nie rozumiem też tego entuzjazmu, że jak Korwin wejdzie gdziekolwiek z tymi marnymi procentami to wszystko zmieni, przecież 5%>95%, prawda? Btw. czekam na hejty.

Opublikowano

@Up

>implying nato will help

A co do tematów o Korwinie to dla mnie jest to "prowokacja" by ci nazi-korwiniści (przynajmniej tacy są w moim mieście i takie zachowanie prezentują panowie wyżej) mogli rzucać mięsem każdego kto nie jest z nimi, tak jakby był tylko Korwin i lewactwo na tym świecie. Nie rozumiem też tego entuzjazmu, że jak Korwin wejdzie gdziekolwiek z tymi marnymi procentami to wszystko zmieni, przecież 5%>95%, prawda? Btw. czekam na hejty.

poparcie rosnie z roku na rok, ludzie zaczeli sie przebudzac z braku intelige tnego myslenia.

Co do twoich 5% to jest 7% korwin nie potrzebuje debili glosujaca na banda czworga, woli ludzi inteligentnych.

Deus vult

Opublikowano

@Up

>implying nato will help

Nazi? Wiesz w ogóle co to jest narodowy socjalizm? Ja nie rozumiem ludzi, którzy wypowiadają się na dany temat a nie mają żadnej wiedzy.5%? Od czegoś trzeba zacząć.

Za to ty wyrażeniem "czekam na hejty" pokazałeś szczytem inteligencji.

Opublikowano

Tylko nie zauważyłeś pewnej zależności, MissbułgariaBędąc w Unii uzależniamy się od niej i jednocześnie zwiększamy jej wpływy. To godzi w suwerenność w moim odczuciu. Bo jak mam wprowadzić coś, to muszę sprawdzać, czy spełnia normy erodebili, którzy m.in. zamienili ślimaka w rybę. Po co takie co? Jak mam im zaufać po czymś takim? Mogą w końcu coś bardziej absurdalnego wymyślić. Także traktat z szengen, czy bezcłowość to umowa międzynarodowa, która nie musi być zależna od jakiejś organizacji. Ponad to kryzys krymski pokazuje, jak członkowie dbają o bezpieczeństwo, a przepraszam, o własne interesy. I co do dotacji, to w przeliczeniu na zarobki dajemy ogromne kwoty, a dostajemy niewiele. W porównaniu do takiego Niemca. W dodatku zauważ, że ludzie mają dość całej tej organizacji, która próbuje stworzyć "jedno państwo".- rosnące poparcie dla nacjonalistów.(mówię o zdrowym nacjonalizmie)

Opublikowano

Poprzez sformułowanie nazi mam na myśli wasze chore oddanie waszemu duchowemu guru, najwyższemu bytowi, ekscelencji czy jak go tak zwiecie. Po prostu sprawiacie wrażenie jakby tylko on mógł was wybawić od tego świata pełnego lewactwa cierpenia. A poprzez sformułowanie "czekam na hejty" po prostu osiągnąłem mój cel, czyli potwierdziłem swoje przekonanie co do tego powyżej. Prowokacją w prowokację.

Opublikowano

No to nie używaj słów, których znaczenia nie znasz, bo powiedzięnie o kimś, że jest nazistą, to poważny zarzut.I nie wiem od kiedy popieranie kogoś/ czyiś poglądów jest fanatyzmem.Czy ja napisałem, że JKM jest nieomylny? temat jest, żeby rozmawiać o polityce a nie robić "prowokacje".Co ci ta "prowokacja" dała? Nie wiem, uśmiałeś się po pachy?

Opublikowano

Mnie tam cieszy. Jedyny w Polsce polityk który ma cos sensownego do powiedzenia DLA NAS a nie dla własnej kieszeni i rodzinki jak np. 'pan' Tusk któremu serdeczny penisek w oko ;)

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...