Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie żyje Gen. Wojciech Jaruzelski

Gość Merceddes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W normalnym państwie zostałby już dawno ukarany, a tak migał się od rozpraw każdą możliwą duperelą wymyśloną na poczekaniu, i do końca życia nie dopadła go sprawiedliwość.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Swoją drogę ten z prawej to Witold Pilecki.

Opinie na temat Jaruzelskiego przeróżne, ale fakt jest taki, że Sowieci mogli wkroczyć do Polski i stan wojenny mógł ją uratować.

Czekałem, aż ktoś to napiszę  :rolleyes: Jedna, wielka, gówno prawda! Przeróżni historycy mówią, że to były kłamstwa. Serio? 

Jaruzel sam prosił moskali o interwencje w Polsce. Oni odmówili.

10320586_244408919094116_458388803828113

Opublikowano

Połowa z debili zacierająca z zadowolenia ręce jeszcze wąsa pierwszego nie ma, ale twardo komentuje postawę i postępowanie człowieka, o którym wiedzą cokolwiek tylko z wikipedii. Żenua.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Połowa z debili zacierająca z zadowolenia ręce jeszcze wąsa pierwszego nie ma, ale twardo komentuje postawę i postępowanie człowieka, o którym wiedzą cokolwiek tylko z wikipedii. Żenua.

Jeżeli to było skierowane do mnie, to zapewniam Cię, że o historii polski wiem więcej, niż ty o swoim przyrodzeniu. 

Opublikowano

No jasne, lekcje historii w gimbazie tak bardzo kształcą :)

Skończ mówić, jak nic nie chcesz wnieść do tematu, bo robisz nie potrzebny spam, a w dodatku z siebie idiotę. 

Opublikowano

Jak już ktoś chce bronić, to niech odpowie na pytanie: Skoro był taki niewinny, to dlaczego nie poddał się pod sąd? Umiał symulować chorobę i następnie z "elitą" bawić się na urodzinach, ale żeby "się oczyścić z domniemanych zarzutów" już nie mógł?

Opublikowano

Zwykły komuch jak cała reszta typu Wałęsa, Kwaśniewski. A dawny PZPR sapie się o żałobe narodową.

Opublikowano

Nie wiem czy wprowadzenie stanu było mniejszym złem, czy nie, ale na pewno Jaruzelski i był komuchem bo to jest jasne, ale przez długi czas był też żołnierzem więc może i można by pochować go na Powązkach.

Opublikowano

Tak... wrzuc sobie jeszcze go na Avatar  xD

Po pierwsze na moim avatarze nie jest Jaruzelski, tylko Rotmistrz Witold Pilecki. (Na pewno nie wiesz kto to był. Nie wymagam tego od Ciebie. Tacy prości ludzie...) Po drugie na avatarze wole mieć jednego z największych bohaterów w historii polski, niż jakiegoś czarnucha. 

Opublikowano

Po pierwsze na moim avatarze nie jest Jaruzelski, tylko Rotmistrz Witold Pilecki. (Na pewno nie wiesz kto to był. Nie wymagam tego od Ciebie. Tacy prości ludzie...) Po drugie na avatarze wole mieć jednego z największych bohaterów w historii polski, niż jakiegoś czarnucha. 

Jak nie wiesz kto to jest to sie nie odzywaj znawco od siedmiu bolesci bo gadasz jak zjebany i wszyscy to widza ;)

Opublikowano

Oj, oj, jankesie. Nie interesuje mnie jakiś czarnoskóry obywatel USA, więc ja nie muszę wiedzieć kto to jest. W dodatku ja, jako Polak umiem odróżnić Wojciecha Jaruzelskiego od Witolda Pileckiego i znam się na historii Polski. Nie masz nic sensownego do napisania, to po jakiego grzyba się udzielasz? Ja jestem zjebany? Ja w wieku 15/16 lat potrafię przecinki stawiać. Zresztą twoje teksty pokazują na jakim poziome jesteś.

Opublikowano

Mercedes, za każdym razem chwalisz się, że potrafisz stawiać przecinki. Serio? To jest szczyt twoich możliwości? 

Nie no, żartuję przecież. Props za to, szanuję każdy talent. 

e:

@topic: Będziemy zakładać osobne wątki z okazji śmierci każdego człowieka? Proponuję stworzyć jeden i zatytułować go "Nekrolog MPC". 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Mercedes, za każdym razem chwalisz się, że potrafisz stawiać przecinki. Serio? To jest szczyt twoich możliwości? 

Nie no, żartuję przecież. Props za to, szanuję każdy talent. 

e:

@topic: Będziemy zakładać osobne wątki z okazji śmierci każdego człowieka? Proponuję stworzyć jeden i zatytułować go "Nekrolog MPC". 

Nie chwalę się tylko zwracam mu uwagę. Czemu mam dyskutować z osobą, która nie umie podstawowych zasad interpunkcji, a nazywa mnie gimbusem? Skoro jest taki ''dorosły''. Jak rzekomo ma 18 lat to takie rzeczy powinien potrafić.

Mylisz wątki. W każdej minucie umiera około 250 ludzi na świecie, więc jest sens zakładania 250 tematów co minutę? Jaruzelski jest postacią historyczną, do tego zdrajcą narodu polskiego. Chciałeś błysnąć, czy co? To chyba Ci nie wyszło.  :unsure:

Opublikowano

Oj, oj, jankesie. Nie interesuje mnie jakiś czarnoskóry obywatel USA, więc ja nie muszę wiedzieć kto to jest. W dodatku ja, jako Polak umiem odróżnić Wojciecha Jaruzelskiego od Witolda Pileckiego i znam się na historii Polski. Nie masz nic sensownego do napisania, to po jakiego grzyba się udzielasz? Ja jestem zjebany? Ja w wieku 15/16 lat potrafię przecinki stawiać. Zresztą twoje teksty pokazują na jakim poziome jesteś.

Mos Def

"Wygoogluj" sobie ;)

Z wiedzy o Historii Polski nikt jeszcze miliona nie zarobil ;P

Opublikowano

Nie chwalę się tylko zwracam mu uwagę. Czemu mam dyskutować z osobą, która nie umie podstawowych zasad interpunkcji, a nazywa mnie gimbusem? Skoro jest taki ''dorosły''. Jak rzekomo ma 18 lat to takie rzeczy powinien potrafić.

Mylisz wątki. W każdej minucie umiera około 250 ludzi na świecie, więc jest sens zakładania 250 tematów co minutę? Jaruzelski jest postacią historyczną, do tego zdrajcą narodu polskiego. Chciałeś błysnąć, czy co? To chyba Ci nie wyszło.  :unsure:

Rozumiem, że Jaruzelski był nadczłowiekiem, dlatego należy mu się wątek na forum?

To ty próbujesz błyszczeć wiedzą o historii na forum związanym z grami komputerowymi. Może i błyszczysz, ale nam (albo mi) wiedza historyczna nie imponuje. Pomyliłeś fora. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Rozumiem, że Jaruzelski był nadczłowiekiem, dlatego należy mu się wątek na forum?

To ty próbujesz błyszczeć wiedzą o historii na forum związanym z grami komputerowymi. Może i błyszczysz, ale nam (albo mi) wiedza historyczna nie imponuje. Pomyliłeś fora. ;)

No niestety, znowu nie trafiłeś. W dziale 'Pogaduszki' można pisać o czym się chce, np.: temat o rozmiarze penisa w wieku 15 lat, który właśnie powstał.

Nie wiem czy był nadczłowiekiem, nie było mi dane żyć w tym czasach. Wiem, że był kimś ważnym w historii Polski. Nikomu nie chce imponować, nie o to mi chodzi. Wiele rzeczy sam nie wiem, ale wydaje mi się, że każdy polak powinien wiedzieć kim był Rotmistrz Witold Pilecki, a już na pewno potrafić go odróżnić od Jaruzelskiego.

Jak chcesz się dalej kłócić, to pisz na PW. Nie potrzebny spam robisz. 

Opublikowano

Wiem, ze stan wojenny był zły, ale gdyby nie on, możliwe, że Rosjanie by do nas weszli : )

97b3e622f65ec063f1c1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...