Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

5 fps w minecraft na dobrym laptopie

sewixp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jak myślicie czy minecraft nie powinien chodzić szybciej na najnizszysz ustawieniach Optifine i takim kompie:

Procesor:  CPU #0 Intel® Pentium® CPU B970 @ 2.30GHz, 2295 MHz

Ram: 4GB
Windows: 8
Karta wideo Intel® HD Graphics  (1746704 KB)

Jeśli coś pominąłem prosze napisać. Z góry dziękuje!

Opublikowano

Spróbuj zainstalować najnowszą javę. Może masz zainstalowane jakieś mody? Im więcej modów tym minecraft działa gorzej.

RazapMQ.png

CHIŃSKI OLDSCHOOL EASY - CLIENT ALA 2008r - KONCEPCJE Z CSYT2, YT2GAME I WIELU INNYCH CHIŃSKICH KLASYKÓW

JUŻ TERAZ NA KERUNIS.PL

125 LV MAX - BRAK ATLANTYDY I NOWYCH MAP - POŁĄCZENIE CHIŃSKICH SERWERÓW Z AUTORSKIMI ROZWIĄZANIAMI

Opublikowano

Laptop - i wszystko jasne, rozumiem że laptop może Ci się przydać do różnego rodzaju pracy, lub jeśli chodzisz gdzieś do liceum lub technikum albo gdzieś dalej ale wg. mnie laptopy nie są do grania. Chyba że takie za 8 000zł albo i drożej ;]

http://allegro.pl/dell-alienware-18-gaming-laptop-i4195211851.html

http://laptopy.benchmark.pl/ranking-laptopow/do-gier.html

Co za bzdura ;_;

Siema jak myślicie czy minecraft nie powinien chodzić szybciej na najnizszysz ustawieniach Optifine i takim kompie:

Zrób screena ustawień oraz tej ilości fpsów(coś wierzyć mi się nie chce, że masz 5fps).

Opublikowano

... gdzie ten dobry laptop niby jest ???

2 rdzeniowy pseudo procesorek 

do tego zintegrowana grafa.

ciesz sie ze wgl ci majnkraft dziala 

Opublikowano

Co za bzdura ;_;

Zrób screena ustawień oraz tej ilości fpsów(coś wierzyć mi się nie chce, że masz 5fps).

"Bzdura" ? laptop jest specjalnie wymyślony dla ludzi którzy nie są długo w jednym miejscu laptop powinien być wykorzystywany(*) tylko do prac a nie do gier -_-

@topic

1.Zainstaluj DOBRĄ JAVA .

2.Zainstaluj DOBRĘ STEROWNIKI DO KARTY GRAFICZNEJ .

Opublikowano

Spróbuj z modem OPTIFINE dzięki niemu możesz ograniczyć efekty itp

Wyczyść system bo może być zapchany użyj polecam ccleaner,Ashampoo WinOptimizer 11 plus defragmentacja dysków się przyda,w msconfig wyłącz nie potrzebne programy autostartu najlepiej mieć tylko antywirusa w uslugach wyłącz update google chrome np i innych głupot i na koniec jak odpalisz gre wlacz cltr+alt+del menagera zadań i wylącz java 2 która nie jest grą oraz usluge explorer.exe to wylaczy ci pulpit.Jak tam zrobiłem na laptopie dziewczyny z 30fps ma teraz 80. ( STEROWNIKI TEŻ MUSZĄ BYĆ AKTUALIZOWANE ORAZ JAVA 32bit i 64bit zainstalowana) to tyle .

Co do karty karty graficznej ja bym ją wymienił i wsadził lepszą plus zwiększył bym ramy do min 8gb, wtedy przy tym wszystkim co napisałem jak wykonasz będziesz miał spokojnie z 200 fps.

@update

Jak masz launchera i org gre w edit profile JVM argument daj polowe swojego ramu czyli -Xmx2G

W menadger zadań zmien priorytem javy tej co odpala gre na wysoki

Opublikowano

Grać na laptopie to porażka na takim nie wyciągniesz więcej niż 25 fps

Procek to porażka karta zintegrowana to też nie najlepiej lapek nie do gier !

To więc zostaje tak ściągasz gamebouster odpalasz przez niego mc wchodzisz do opcji i wszystko na minimum

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Popieram. Laptop nie służy do gry. Też mam dobrego wszystkiego próbowałem i nic.

Opublikowano

Laptop - i wszystko jasne, rozumiem że laptop może Ci się przydać do różnego rodzaju pracy, lub jeśli chodzisz gdzieś do liceum lub technikum albo gdzieś dalej ale wg. mnie laptopy nie są do grania. Chyba że takie za 8 000zł albo i drożej ;]

http://allegro.pl/dell-alienware-18-gaming-laptop-i4195211851.html

http://laptopy.benchmark.pl/ranking-laptopow/do-gier.html

Bzdura Totalna ! Mam laptopa za 2tys. już od 3 lat i spokojnie mi działa BF3 a Minecraft na 140fps. (z Optifine)

Opublikowano

Bzdura Totalna ! Mam laptopa za 2tys. już od 3 lat i spokojnie mi działa BF3 a Minecraft na 140fps. (z Optifine)

Tylko nie masz pewnie integry (GPU).

Za 2000 zł masz laptopa z i5 a tu to jakieś gówno z 2 jajami (rdzenie).

;-) ;-)

Opublikowano

Laptop dobry nie jest. 2 rdzeniowy procesor 2.3 ghz sluzy tylko do przegladania internetu, badz grania w produkcje indie i mniejsze gry, typu The Binding of Isaac, shanki i inne gierki ze steama po 5 euro , ktore sa fajne. Ale w minecrafta tym nie pograsz. na 2 rdzeniach java nie osiagnie wiecej niz 100 fps, do tego 2.3 ghz.

Zintegrowana karta graficzna od razu go eliminuje. 

Mozesz mowic, ze bf3 ci chodzi na niskich/srednich / nevermind . Ale to jest java 

1385975953-U914647.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...