Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy taki serwer wypali ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@karaoke3223 jeśli chodzi o takie moje sprawy jak klasy ulepszanie itp. to nigdy nie udostępnię bo zaraz jakiś dzieciak to chapnie i poda pod swoje autorstwo :P

Film będzie zaraz ale zanim wrzucę chwilkę potrwa

Klasy:

Tarczownik->Obrońca->Czołg

Wojownik->Rycerz->Paladyn

Lucznik->Strzelec(wyborowy)->Kusznik <-- mam w du*ie jak tu coś się nie podoba do pisać co niby dać za to ?

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

@AdrianWojtas albo będzie 40 slotów i małe lagi lub znajdę hostera

Jakieś klasy dodać ?

@karaoke3223

Mag będzie miał coś podobnego będzie wyposażony w 3 różne elementy atak odrzut i ogień :) i coś do tego ;)

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

UUIN

Ja mam pretensję co do Twojej klasy łucznika.

Jeżeli już to musiałbyś tak ustawić.

Łucznik (Normalna odległość i obrażenia z łuku) -> Strzelec wyborowy (Większa odl lub większe obrażenia) - >Kusznik (Mniejsza odległość, ale większe obrażenia).

Jeżeli tak nie dasz, to będzie to nielogiczne >P

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Up

On zrobi Skrypt -.-

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

I tutaj już ma nierówną drogę do sukcesu przez to.
Skrypty, to jest teoretycznie porażka. Sam twórca przyznał że zabierają dużo zasobów serwera. Opóźnienia, ograniczone możliwości... ehh, wiele tego

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

I tutaj już ma nierówną drogę do sukcesu przez to.

Skrypty, to jest teoretycznie porażka. Sam twórca przyznał że zabierają dużo zasobów serwera. Opóźnienia, ograniczone możliwości... ehh, wiele tego

Jak robisz skrypt na 40 linijek który można zapisać w 10 to się nie dziw i jeszcze raz powiem niech g*wno kogoś obchodzi czy to skrypt czy plugin bo jakby ktoś miał narząd o nawie mózg to wiedział by że skript sam to gówno a są do tego różne "dodatki" więc odpowiadam @S0L1D3R i @osa1022 jak mówicie że skrypt to gówno to mówicie o pluginie że to gówno

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

To samo?
uważasz że to jest to samo?
Java wykona ci o wiele szybciej cały kod.
mjistrzu skrjipta, zrób w takim razie kod na GUI menu. W szoku? Ja też. O wiele więcej zasobów serwera ściąga.
Sam twórca skripta przyznaje, że jego plugin bardzo laguje.
W przeciągu (przykładowo) kiedy skript wykona ci coś w sekundę, java zrobi to w mgnieniu oka (1/20 sekundy)

Szczerze? Dla mnie skript jest alternatywą gdy ktoś nie umie javy, jednak to jest gówno. I jest to słaba alternatywa.
To nawet nie ma metod :D @Edit nie mówiąc o ograniczeniach

@Edit jeśli mówimy już o tym jakie skripty są wspaniałe, połącz skript z sql i zrób ranking online na www

wow! Nie da się! <3

@Edit2długi czas oczekiwania na przeanalizowanie kodu.
A dodatki robią z niego jeszcze większy złom

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Projekt - przeciętny. Wiele osób próbowało i im się nie udało.

Co do tych "rang" jak coś to zrób, żeby były przydzielane automatycznie. A nie tymi komendami.

Bo będzie trzeba tego pilnować, kiedy będę mógł awansować na następną rangę, a tak wyświetliłby się komunikat i bez zbędnych zabaw.

Opublikowano

@KashtanPL samo będzie awansować nie potrzeba siedzenia 24h na dobę :)

Co do trudności na ulepszenie klas trzeba 800-1600 zabić a na kolejne 2400-3200 zabić więc łatwo nie będzie nie jak na innnych serwerach pvp po dniu ma się diax eq prot 4 koxy i mieczyk diax naj

Proszę lista klas na dziś :

post-755466-0-11641800-1401302790_thumb.png

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Moim zdaniem wypali, dobry pomysł :D

,,Żyj chwilą, bo jutra może nie być''

wieksze.png

<- Rysunki & Grafika. Walnij lajka! Nic i tak nie stracisz 

Opublikowano

Właśnie robię tabliczki z poradnikami tzn. gdy na nie klikniemy wyświetla się teks :)

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

nie chciało mi się czytać wszystkich odpowiedzi i nie wiem czy ktoś już to pisał ale będziesz musiał to bardzo dobrze dograć i myślę że wypali ale musisz się liczyć że gracze będą brać najlepsze zbroje i na 99% prawie wszyscy będą mieć tą samą zbroję i jeżeli dasz możliwość wzięcia ponownie zbroi po śmierci to bez sensu bo gracze nie będą mieli po co handlować między sobą ani kopać by ulepszyć lub zrobić nowe zbroje chyba że serwer ma polegać tylko na tym by się bili i exp im leciał i np za któryś poziom expa będą mogli sobie ulepszyć eq to spoko 

Opublikowano

nie chciało mi się czytać wszystkich odpowiedzi i nie wiem czy ktoś już to pisał ale będziesz musiał to bardzo dobrze dograć i myślę że wypali ale musisz się liczyć że gracze będą brać najlepsze zbroje i na 99% prawie wszyscy będą mieć tą samą zbroję i jeżeli dasz możliwość wzięcia ponownie zbroi po śmierci to bez sensu bo gracze nie będą mieli po co handlować między sobą ani kopać by ulepszyć lub zrobić nowe zbroje chyba że serwer ma polegać tylko na tym by się bili i exp im leciał i np za któryś poziom expa będą mogli sobie ulepszyć eq to spok

Powiem ci tak @Morts nie można zmienić klasy od tak wybierasz raz jak chcesz zmienić to sorka ale jest tylko za hajs :P  \

Do wszystkich jeśli myślicie że to typowy serwer dzieciarnia.pl na którym same diax eq się dostaje to jesteście w błędzie tam żadna klasa nie ma diax eq :)

Serwer z pewnością wypali, lecz moim zdaniem jak będzie dużo ludzi powinienieś mieć przynajmniej 4 GB ramu (na niektórych hostingach pakiet nazywa się diamond). Polecam tobie hosting fibercraft.pl bo jest tani i dobry.

@eStarter co racja to racja teraz szukam hostera jak nie to będzie 3GB ramu co mi się nie podoba

Nie ma sygnaturki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...