Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Projekt Piranhy!

XrpgTheG4me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga! Uwaga! Wielka firma Piranha Bytes pracuje nad nową grą! Gra nazywa się Risen 3 : Titan Lords. Czy po wyprodukowaniu Risena Trzeciego Piranha przełamie się i Gothic powróci do produkcji? Czy podbije poraz kolejny serca graczy z całego świata? Co o tym myślicie? Musimy spowodować to, że Piranha da nam nowego Gothica! Czy wy, ludzie z MPC Forum pomożecie Pirani stworzyć Gothica Pięć? Pisać posty! To my zapoczątkujemy erę Aeuternusa!

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1190155-risen-3-titan-lords-co-sadzicie/

Ameryki to żeś nie odkrył niestety.

Co do Gothica... Sam Sasha wspomniał, że gdyby zaczęli pracować nad nowym Gothiciem, to oczekiwanie były by spore co w rezultacie mogłoby skończyć się kiepsko. Nic więc dziwnego, bo po spartolonym przez Jowood Zmierzchu Bogów oraz Arcanii, fani chcieli by powrotu na właściwy tor. Ale są też tacy i to wielu ich, że na G3 kończy się seria, problem jednak w tym... Czy zakończenie Beliara czy Innosa jest kanoniczne?

Opublikowano

wątpię czy będzie coś takiego jak gothic 5 :D Dla tej gry są za duże wymaganie ze strony graczy, czego by nie zrobili to oczekiwania i tak będą większe :D szczerze wątpię w kolejną część

Opublikowano

Jam tam z przyjemnością bym pograł w kolejną cześć tej jakże przewspaniałej serii :D

Ale nie sądzę by stworzyli Gothica 5. Arcania zakończyła tą serie .. a raczej trzecia część, bo dla mnie Arcania to jest już w ogóle inna gra.

Jednak mam takie marzenie by stworzyli Gothica (całą serie) w nowej odsłonie graficznej i żeby dodali misji wiecej itp. itd. ale nie odchodzą od celu tej gry.

...

Opublikowano

Gothic 1,2,3 przeszedłem w 4 część i przyznam ze spadła totalnie względem 2 a na piątkę to raczej nie będę liczył a szkoda bo fajnie by było pograć na poziomie z drugiej cześć ale rozbudowanej graficznie i fabularnie. Powinni byli zrobić coś specjalnego na zakończenie.

7yglGoJ.png

Opublikowano

A ja mam cichą nadzieję, że powróci Gothic 3 (5), ponieważ była to jedna z najbardziej popularnych gier, która miała największe powodzenie i nadal ma..

Myślę, że pirania kiedyś do tego powróci, ale nie szybko. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Szczerze, to już straciłem nadzieje na ,,Gothic 3 (5)". Wolałbym dodatek do gothic 1, bo jak czytałem miało być. Lecz odrzucili projekt. (Opuszczona kopalnia).

yiWCsl1.png
Opublikowano

Jak już to prędzej pozwolą odejść tej serii w zapomnienie i my też jej na to pozwólmy. Ludzie zrozumcie Gothic'a 5 nie będzie i w sumie lepiej bo jeżeli miała by być to kontynuacja G4 to to byłoby najrozsądniejsze wyjście.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wątpię czy będzie coś takiego jak gothic 5 :D Dla tej gry są za duże wymaganie ze strony graczy, czego by nie zrobili to oczekiwania i tak będą większe :D szczerze wątpię w kolejną część

wiedźmina wydają a wymagania również są wysokie

problem tkwi w tym że nowy gothic zraził już do siebie dostatecznie wielu graczy

mogliby zrobić coś ala co się działo w Myrtanie kiedy Bezimienny był na Khorinis, to by było dobre

Opublikowano

W najnowszym CDA wyczytałem, że "Piranie" myślą nad powrotem do swojego pierwszego dziecka :D Jeśli się przełamią, to Gothic powróci w glorii i chwale.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Podobno Risen 3 ma być ostatnią częścią serii, to może mieć związek z reaktywacją Gothica choć nie koniecznie.

Opublikowano

Obecnie mamy taki układ.

1: Risen 3 ma być ostatnią częścią serii, choć to są póki co też spekulacje.

2: Sasha nie mówi nie Gothicowi całkowicie, lecz nie teraz. Chciałby remake G1 i G2NK zrobić.

3: Jeśli Gothic będzie kontynuowany, to Zmierzch Bogów oraz Arcanie uznać za spin offy nie mające nic wspólnego z oryginalną linią fabularną.

4: PB ma w zanadrzu jeszcze jeden projekt, o którym nic nie mówi jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...