Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Żegnaj, miłości moja...

Phoenix_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem cudowną właściwość bana na chat. Odkąd go mam, nie przegrałem jeszcze żadnego rankeda.

W każdym razie - aktualny bilans: Seria do Silver IV, 1 win. MMR normalne, +19 za mecz. W/L 59/63 na ten moment.

Sposób: Grać bez flame'u, dodawać morale drużynie. Robić swoją robotę, pilnować wszystkich żeby nie poumierali jak idioci.

Efekty:

fyOYKRZ.png
BWySCDy.png

Od ostatniego loose nie zdarzyło mi się przegrać, cisnę w górę jak na razie, zobaczymy jak długo.

Będę tu wrzucał wszystkie mecze po kolei, jakie będę grał. Nieważne czy dobre, czy złe.

Pierwsza gra w serii do Silver IV:
dhAnykR.png

Były z tą grą niewielkie problemy, wygraliśmy z Ezem bota (w 5 minucie wieża leżała), aczkolwiek Xin był dość problematyczny... W mid-game nas jechali, dobrali się do wieży na midzie, mieli dwa razy barona, ale w końcu udało nam się focusować Luciana i Katę (amumu ult + mój taunt + zed z ultem na Luciana) i daliśmy radę to wygrać. Ciężko było, ale się udało.

Krytykujcie, oceniajcie co chcecie. Pytajcie. Whateva.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Serio..? Musiałes sie o tym przekonac tylko dlatego , ze dostales ban chata ;P?

Opublikowano

O tym od dawna mówię ;d
"Sposób: Grać bez flame'u, dodawać morale drużynie. Robić swoją robotę, pilnować wszystkich żeby nie poumierali jak idioci." Dokładnie!
Gratuluję serii. Powodzonka.

@Phoenix_PL Nie wszyscy dostali tego bana. Ja nie mam ;x

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Lol. Nawet dobrze, że wprowadzili te ograniczenia na czat - spokój idealny. <3

Tak w ogóle, urgot w mecie, czy grasz dla fun? :D

Powodzenia!

8372383248.png
Opublikowano

Dokładniej to ten globalny ban który wszyscy dostali mi służy - Nie ma tyle flame'u, lepiej mi się skupić na grze :D

@LeeSinor Jedyną wadą urgota jest jego ulti, które jest bezużyteczne w teamfightach.

Urgot ciśnie wszystko co istnieje na topie po 2 levelu. Nida, Wukong, Darius - Wszyscy troje przeciwko którym grałem na topie, po pierwszych dwóch śmierciach przytulali wieżę i czekali na junglera. W każdej grze urgotem wygrywałem lane bez problemu xD

Mój build: tabi, maramune, tasak, malmort/bt + jakieśtam sytuacyjne. Jak najwięcej DMG i przebicia.

@Evaneth v2 Najważniejsze że noobki są zmute'owane xD

Opublikowano

Co miesiąc powinni takie Globalne Bany dawać na czat  tym co flejmią, teraz to się gra o wiele przyjemniej.

No chyba że ten nowy trybunał szybkiego reagowania działa dobrze.

Ale też faktycznie przegrałem tylko 2 gry, od kiedy jest taka cisza na czacie.

W końcu się nauczą pingów używać.

Opublikowano

Ja mam bana na 20 gier i nie wytrzymuje. Niby fajnie ze zero flame itp ale jak widze takie pierdolone boby ktore sa tak low to mnie krew zalewa ze nie moge nic napisac.. Albo jak gralem 5v5 normala i gralem na Zeda Zedem i oralem typa jak chcialem a ten jeszcze ze skorka, to jak go zabijalem to ten spamowal ze muzyke wlaczal albo cos i chcialem mu tak dopierdolic ze poprostu jest gownem i nie umie grac Zedem i niech sprzeda skina to nie moglem bo /all jest zablokowany kurwa jego mac..

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@KaVv właśnie dlatego dostałeś bana

//EDIT:

hAqoDHG.png

Obyło się bez zbędnych ceregieli.

tVjVZGt.png

Team w lobby: URGOT IS ADC, YOU WONT GO URGOT ON FUCKING TOP.

Było nieco ciężko z Vladem na topie, ale biorąc pod uwagę to że 90% srebrzaków nie wie co to urgot to ogółem mecz poszedł łatwo. Z tym buildem vayne padała na 3Q i E.

Najlepsza akcja z meczu: Vlad i WW spushowali moją linię, Lee próbował defować ale polazł w krzaki przy topie (te tuż przy linii, pomiędzy zewnętrzną a środkową wieżą topa). Lee się wbija, ale niewiele robi warwickowi, ja próbuję im coś robić ale średnio nam to idzie, lee padł, ja uciekłem pod wieżę. Oczywiście dopadli mnie tam, warwick od tyłu, vladimir od przodu. Vladimir zaczął atak, dostał focus od wieży, wiedziałem że nie dam rady - wrzuciłem ultem Warwicka pod wieżę, zacząłem go atakować. Zostało mu ~10% HP kiedy padłem. Vladimir nie zdążył uciec - padł jako pierwszy. Warwick zaczął sobie jak gdyby nigdy nic farmić - nawet nie zorientował się kiedy oberwał dwa razy od wieży i dał mi darmowego double killa. xD

Cała akcja prezentuje się następująco:

233441400948587371599.png

Zielone to ja, szare - warwick, czerwone - vlad, brązowe - lee. X to miejsce śmierci. Niebieska strzałka to moje ulti. Czarne pole to zasięg wieży.

Opublikowano

Co wy z tym Urgotem?XDD Wieszak "mainuje" Urgota i kilka osób w tym Ty. Jakiś skrypt nowy? :D

Grałem na URF'ie tym gunwem i ciorał w ujj ale na normalach/rankedach podobno problem z maną jest nawet z kroplą.

Opublikowano

@BodiMen Nie gram na bolu xD

Po prostu urgot jest cholernie niedocenianą postacią, odpowiednio zagrany niszczy wszystko na swojej drodze :D

A co do many: Po zrobieniu łezki jest już całkiem dobrze, dlatego ja kupuję ją jako pierwszy item. Potem nie ma problemów z maną, aż do momentu zrobienia muramany, bo wtedy autoataki strasznie tą manę żrą, dlatego trzeba kontrolować tego itema. Ale oprócz tego się nie uskarżam, wystarczy tylko nie używać bez sensu skillów, i nie grać agresywnie przed kupnem łezki. No i zawsze można podebrać jakiegoś blue.

//Meczyk z dzisiaj:

9Vx5OkH.png

Nie ma to jak przyjemna gra w dobrym towarzystwie. Staty byłyby lepsze, ale uznałem że lepiej przepchać wszystkie linie i inhibitory, niż pchać się tam gdzie panth sieje postrach

//kolejna gra

WbLjik1.png

Podziękowania dla @xamizo za fajny meczyk. Przez lagi było mi z początku ciężko na midzie, ale potem jakoś dałem radę.

Sivir leciała na Q+R, xerathowi przy takim niepełnym combo zostawało ~10hp

Nawet staty mamy takie same xD

Opublikowano

Mnie ten ban na czat boli, bo nie mogę komunikować się z teamem na takim poziomie jakbym chciał.

Opublikowano

@Miszczu. a ja nie mogę wrzucać enemy teamowi.

Rapekong. Orianna nice ulti. Hue.

49kEql6.png

ty @xamizo. GG. 9 gier wygranych pod rząd.

8O18ZuK.png

Kolejna gra. @ElPadrino12

Ten czarnuch ssie.

I ostatnia gra dzisiaj

BAUNwHe.jpg

Screen by @ElPadrino12 - ja w napadzie gniewu wyszłem. Winstreak skończył się na 10 przez trzech kretynów w teamie. Wygrałem bez problemu mida 5/1 (talon miał 1/5) - mam sadysfakcję. Talon kontruje Morganę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ref

LGikHjJ.png

Twitch to kompletna spierdolina, Rene również ssał. Powinni robić testy IQ przed dopuszczeniem do gry. Próbowałem coś pomagać Akali, która jako jedyna ogarniała, ale gówno z tego wyszło.

Nerf yasuo, proszę, bo to gówno ciśnie wszystko i wszystkich jak mu się podoba.

//jedna gra mi uciekła:

gMPGMIG.png

Nothing to do here. Jedno, wielkie spierdolenie.

Opublikowano

@KaVv właśnie dlatego dostałeś bana

//EDIT:

hAqoDHG.png

Obyło się bez zbędnych ceregieli.

tVjVZGt.png

Team w lobby: URGOT IS ADC, YOU WONT GO URGOT ON FUCKING TOP.

Było nieco ciężko z Vladem na topie, ale biorąc pod uwagę to że 90% srebrzaków nie wie co to urgot to ogółem mecz poszedł łatwo. Z tym buildem vayne padała na 3Q i E.

Najlepsza akcja z meczu: Vlad i WW spushowali moją linię, Lee próbował defować ale polazł w krzaki przy topie (te tuż przy linii, pomiędzy zewnętrzną a środkową wieżą topa). Lee się wbija, ale niewiele robi warwickowi, ja próbuję im coś robić ale średnio nam to idzie, lee padł, ja uciekłem pod wieżę. Oczywiście dopadli mnie tam, warwick od tyłu, vladimir od przodu. Vladimir zaczął atak, dostał focus od wieży, wiedziałem że nie dam rady - wrzuciłem ultem Warwicka pod wieżę, zacząłem go atakować. Zostało mu ~10% HP kiedy padłem. Vladimir nie zdążył uciec - padł jako pierwszy. Warwick zaczął sobie jak gdyby nigdy nic farmić - nawet nie zorientował się kiedy oberwał dwa razy od wieży i dał mi darmowego double killa. xD

Cała akcja prezentuje się następująco:

233441400948587371599.png

Zielone to ja, szare - warwick, czerwone - vlad, brązowe - lee. X to miejsce śmierci. Niebieska strzałka to moje ulti. Czarne pole to zasięg wieży.

"Welcome 'IN'" 

Shouldn't be "Welcome TO"? :D

Hello there.

Opublikowano

"Welcome 'IN'" 

Shouldn't be "Welcome TO"? :D

Build Vayne 2 Infinity  ,ale cóż .. jeszcze chciała chyba krwiopijce złożyć 2 po botrku -.-

Ja w sreberze II wygrywam Nunu pod AD ,więc się nie dziwię ,że ty Urgotem wygrywasz ( build dziwny ,hexdrinker ,czarny tasak  ) ale nie znam się na urgocie ,nigdy nim nie grałem to nie będę dyskutować ,czy jest dobry lub nie..

47990292595971448862.png

Opublikowano

Widzę, że ładnie Ci idzie, oby tak dalej, gratuluję i nie spoczywaj na laurach :p

Pograj Oriannką, świetna postać.

Co do globalnego bana na czat, wg mnie to było genialne posunięcie. Powinni częściej takie coś robić.

Opublikowano

mU9LiGp.png

Co to za koszmarny build na Morganie.
37 minuta i ani jednego sighstone ja wiem ze to silver i że support tutaj w najlepszym wypadku idzie jako drugie AP, ale zlituj sie.  Zebyś wiecej nie budował się pod typowe gówno to ci podam klasyczny build na Morgie. I zaufaj mi bo wiem jak nia grać, mainuje ją na suppie.

Ten itemek niebieski na supporta + sighstone + zhonya + buty sytuacyjnie mikael i potem do woli

jest też druga opcja mianowicie zaczynasz z doran shieldem a po powrocie kupujesz ten itemek co sie z niego potem sklada sighstone i ten zolty na supporta, co sie z niego talizman robi i potem znow zhonya butki mikael i do woli.

I robisz tylko i wyłącznie w ten sposob to jest schemat ktory jest idealny i wręcz jedyny na morgane na supporcie. Buildem którym tutaj graleś wykorzystujesz 3% jej potencjału.

@EnkeiShido to był normal, i do tego jeszcze z Miszczem na bolu, więc nie przykładałem się xD

przeciez pisze ze ranked lol

Opublikowano

@EnkeiShido to był normal, i do tego jeszcze z Miszczem na bolu, więc nie przykładałem się xD

Dwie dzisiejsze gry:

JdlyERu.png

Eve:

zjGWf8Z.png

Anka:

SrjddHH.png

Cóż, anką trochę ssałem, bo pierwszy ranked od dłuższego czasu na midzie (cały czas rypałem aramy ostatnio), jeszcze na nidalee której osobiście nie cierpię... Xin nie umiał gankować a potem polazł na pół gry afk, mimo że bot się nafeedował to i tak przegraliśmy przez jeden, źle zfocusowany teamfight.

Eve. W early 4/0/6, potem lekko się stoczyłem, na początku babysit mid bo yasuo, potem przez niego prawie przegraliśmy. Ale koniec końców, wygrana. Ogarnięta kata to dobra kata.

Opublikowano

Po przerwie, wracam do gry.

Dwie gry sprzed jakiegoś czasu:

FVCBSpn.png

Malph:

MRE7rk3.png

Warwick:

nTzGQDf.png

No i dzisiejszy rankedzik sprzed chwili:

Ng7opeI.png

Cóż. To było łatwe. Miałem czterech polaków w teamie, włącznie ze mną. I kto powiedział że polacy nie mogą wycarrować gry?

Opublikowano

Po przerwie, wracam do gry.

Dwie gry sprzed jakiegoś czasu:

FVCBSpn.png

Malph:

MRE7rk3.png

Warwick:

nTzGQDf.png

No i dzisiejszy rankedzik sprzed chwili:

Ng7opeI.png

Cóż. To było łatwe. Miałem czterech polaków w teamie, włącznie ze mną. I kto powiedział że polacy nie mogą wycarrować gry?

Nikt, polecy nie, że nie carrują, ale wyzywają, CIĄGLE od POLAKÓW ...enemy jax o.0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...