Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WT czy WoWp

Press.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem to w WT są różne tryby gry i każdy może wybrać to co mu odpowiada :)

WoT(WoWP) ma ten minus, że walki są "ustawione". Jak ktoś chce sobie poczytać po ang: http://greedygoblin.blogspot.com/2012/04/secret-of-world-of-tanks.html

W WT są lepiej zrobione hitboxy oraz bardziej logiczna mechanika rozgrywki(nie rozwalisz wroga strzelając mu ciągle w jeden nic nie znaczączy element pojazdu)

To jest troszkę tak jak dyskusja pomiędzy trybem softcore, a hardcore w Codzie/BF'ie: jedni wolą przyjąć na klatę serię z karabinu, dobiec do przeciwnika i jednym ciosem noża go wykończyć, a drudzy wolą jednym celnym strzalem zlikwidować wroga.

W skrócie: co kto lubi. Zagraj w obydwie gry bo i tak są darmowe i sam się przekonaj :)

Ustawione walki to teorie spiskowe, a jak dla mnie absolutnie nic nie przeszkadza w grze i robieniu dobrych obrażeń(win i fragi mnie niewiele obchodzą, to za dmg jest exp i kasa głównie). Chociaż fajnym pomysłem byłoby stworzenie moda automatycznie mierzącego takie rzeczy, a po 2k bitew sprawdzić wyniki :).

Opublikowano

Wszelkie teorie spiskowe są przez to, że pomidorki mają po 30% wygranych i myślą, że to wina RNG. Wszystko jest ustawione, ochrona pomidorków, teamy są losowane krajami (tzn. u mnie w teamie same czerwone polaczki) itp. Bzdury, jakich mało.

Opublikowano

Wszelkie teorie spiskowe są przez to, że pomidorki mają po 30% wygranych i myślą, że to wina RNG. Wszystko jest ustawione, ochrona pomidorków, teamy są losowane krajami (tzn. u mnie w teamie same czerwone polaczki) itp. Bzdury, jakich mało.

Pamiętam że ktoś oskarżył WT o ustawianie meczów bo w wyniku buga raz przegrał w sytuacji w której powinien wygrać Facepalm_emotka.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Należy pamiętać, że główną różnicą jest to, że W WoWp jest pasek HP. Jak można się domyślić, uważam to rozwiązanie za lepsze, lecz jeśli ktoś woli w typowy symulator, z trybem arcadowym, to może zagrać w WT, lecz jak chce dobrą grę o samolotach, w której głównie liczą się umiejętności, to zapraszam do WoWp.

licza umiejernosci smieszny jestes umiejetnosci to trzeba posiadac w WT  no chyba ze grasz w trybie zrecznosciowym no ale to potrafia tylko takie osoby jak ty ...  kotre od firmy Wargoning nie odchodza na krok choc grafika w WT rozwala WOT i WOWP tak ze nie rozumiem cie ... grafiak jest lepsza fizyka lepsza i to jest jeszcze beta ... ile ten wot juz stoi a ile WT   moze i ma pare bugow ale teraz duzo poprawek wprowadzili a w wot to co mial byc hawok i dalej nie ma ...  w wocie tylko nerfic potrafia  czolgi a w WT nerfa   dostal tylko t50 i ta minilanego bo byl bug ze weak spoty byly mocno opancerzone jak glowny pancerz 

1 slowem WT  NAJLEPSZE WOWP TO WIELKIE GOWNO NIE WYSZLO DLA WOTA TO 

Opublikowano

licza umiejernosci smieszny jestes umiejetnosci to trzeba posiadac w WT  no chyba ze grasz w trybie zrecznosciowym no ale to potrafia tylko takie osoby jak ty ...  kotre od firmy Wargoning nie odchodza na krok choc grafika w WT rozwala WOT i WOWP tak ze nie rozumiem cie ... grafiak jest lepsza fizyka lepsza i to jest jeszcze beta ... ile ten wot juz stoi a ile WT   moze i ma pare bugow ale teraz duzo poprawek wprowadzili a w wot to co mial byc hawok i dalej nie ma ...  w wocie tylko nerfic potrafia  czolgi a w WT nerfa   dostal tylko t50 i ta minilanego bo byl bug ze weak spoty byly mocno opancerzone jak glowny pancerz 

1 slowem WT  NAJLEPSZE WOWP TO WIELKIE GOWNO NIE WYSZLO DLA WOTA TO 

W 1 kolejności radziłbym naukę języka, oraz gdzie dajemy spację, a gdzie nie. Jesteś typowym fanboyem WT, który nie ma pojęcia o Wocie. Z resztą, z tego co wiem gadziny mają problemy finansowe, więc to obrazuje "przewagę" tej waszej gry nad WoT'em, który kupuje duże firmy od tak :)

Po kolejne. Wytłumacz mi, jakim cudem większa ilość polygonów ma być gorsza od takiej, z mniejszą? Jedyną przewagą WT nad WoT jest optymalizacja, która i tak idzie w dobrą stronę.

Temat uważam za wyczerpany, a poziom wypowiedzi zaczyna sięgać dna. Podsumuję wszystko dotychczas powiedziane: Jak chcesz symulator z dobrą grafiką, trybem arcadowym i masą bugów wybierz WarThunder, jeśli arcadową grę z paskami HP, ciekawym gameplayem i przyszłością, wybierz WoWp.

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...