Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WT czy WoWp

Press.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam ochotę zagrać w jakąś gre ''samolotową'', uznałem, że nejlepsze będą War Thunder lub World of Warplanes, no i pytanie do was.

Która gra lepsza? Proszę uzasadnij swoją wypowiedź ;)

giphy.gif

Opublikowano

WarThunter lepsze.

WoWp nie wyszedł WG zbytnio, ale z aktualizacji na aktualizację jest co raz lepszy.

WT ma lepszą optymalizację, grafikę, silnik graficzny, jest bardziej realistyczniejszy, bardziej dopracowany itp.

Down:

WoWp<WT

WoT>WT:GF

Rozumiem, beta, wmawiajcie to sobie ;)

Opublikowano

War Thunder. Szczerze? World of Warplanes to największa porażka WG.

Wygląd samolotów? Co to jest? Zabawki? Tak to przynajmniej wygląda.

Nie muszę nic więcej dodawać skoro największy forumowy hejter WT napisał: 

WT ma lepszą optymalizację, grafikę, silnik graficzny, jest bardziej realistyczniejszy, bardziej dopracowany itp.

Ogólnie tylko z realizmem bym się nie zgodził, bo to nie jest żaden argument przemawiający za grą. Gry nie są od realizmu.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Symulatory owszem, są. Wolałbyś 1200km/h w Spitfire i 1 działko w Messerschmitcie? Realizm to wielka zaleta.

WT all the way.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Juri. 'emu się najwyraźniej na konto włamali xD

A na serio to WT lepsze pod chyba każdym istniejącym względem.

Większe mapy, więcej trybów, inne podejście do graczy, o wiele lepsza grafika, mnóstwo fajnych drobinek(np. chowanie się w chmurach) i inne takie.

A z @RADTOR 'em się niekoniecznie zgodzę, bo czasami realizm(częściowy) wychodzi grze na zdrowie.

Opublikowano

WarThunter lepsze.

WoWp nie wyszedł WG zbytnio, ale z aktualizacji na aktualizację jest co raz lepszy.

Down:

WoWp<WT

WoT>WT:GF

Rozumiem, beta, wmawiajcie to sobie ;)

smieszny jestes  ile wt jest na rynku a ile zapierdzialy wg :) sam odpowiedz sobie na to "WoT<WT:GF" jurek grales przynajmniej w wt czolgi ? no chyba nie bo takie bajki opowiadasz ;) ammo sie bana a nie jak w wocie masz wiecej kasy to lecisz na lepszym ammo   niema jakis strzalow za 0 tylko albo nie przebicie albo w gaski a w wocie co jest ... gowno wielkie od dupy rykoszet  no to jest smieszne ...  hellcatem miec rykoszet na dupie kw-1 ? i to nie skontowany no to pozdro ...  w wt przynajmniej bitew nie ustawiaja  i nie ma czegos takiego jak ochrona pomidorkow czy fieletowych kurew :)

przeczytaj na stronie glownej to jest beta no ale taka osoba jak ty chyba czytac nie umie no ale ok :)

@Juri.

czyli ty sobie wmawiasz ze wg nie ustawia bitew ok :)

troll dobrze gada polac mu ;d

@Juri. 'emu się najwyraźniej na konto włamali xD

A na serio to WT lepsze pod chyba każdym istniejącym względem.

Większe mapy, więcej trybów, inne podejście do graczy, o wiele lepsza grafika, mnóstwo fajnych drobinek(np. chowanie się w chmurach) i inne takie.

A z @RADTOR 'em się niekoniecznie zgodzę, bo czasami realizm(częściowy) wychodzi grze na zdrowie.

WT LEPSZY I TO OWIELE TAK SAMO CZOLGI :P

Po 1. pisz po polsku, OK?

Po 2. GF ma sporo wad, i choć jestem pewien, że w finalnej wersji będzie lepszym produktem od WoT-a, to teraz nie można mówić o przewadze. Piszę to jako fan Gaijin.

Chyba nie zauważyliście jednak, że pytanie było o samoloty, więc myślę że autor dostał odpowiedź. Akurat tu się nie ma co zastanawiać.

no ma duzo wad ale system pociskow jest zajebisty i pociski nie leca 50000000000000000000metrow dalej od celu :) tylko wycelujesz i max 1metr dalej moze poleciec nie jak w wocie :) chyba ze mowimy np o 2km od celu to wtedy pocisk leci od celu od moze i nawet 5/10 m :) 

Opublikowano

Po 1. pisz po polsku, OK?

Po 2. GF ma sporo wad, i choć jestem pewien, że w finalnej wersji będzie lepszym produktem od WoT-a, to teraz nie można mówić o przewadze. Piszę to jako fan Gaijin.

Chyba nie zauważyliście jednak, że pytanie było o samoloty, więc myślę że autor dostał odpowiedź. Akurat tu się nie ma co zastanawiać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To jest temat o Wocie czy o WoWpie? System pocisków w WoT jest o niebo lepszy, w rzeczywistości niby pp'ki kosztowały tyle samo, co w "Goldowe"?

Proszę zauważyć, że jeśli gra została wydana w 2011 roku (Beta), to silnika np. nie zmienią od tak... Gra jest nowsza, a mimo to gorsza.

Proszę wrócić do tematu - WT czy WoWp... Od teraz każdy post nie na temat będzie karany 5% za offtop.

Opublikowano

To jest temat o Wocie czy o WoWpie? System pocisków w WoT jest o niebo lepszy, w rzeczywistości niby pp'ki kosztowały tyle samo, co w "Goldowe"?

Proszę zauważyć, że jeśli gra została wydana w 2011 roku (Beta), to silnika np. nie zmienią od tak... Gra jest nowsza, a mimo to gorsza.

Proszę wrócić do tematu - WT czy WoWp... Od teraz każdy post nie na temat będzie karany 5% za offtop.

czemu niby gorsza ?  samoloty sa rewelacyjne a czolgi beda jeszcze lepsze tylko zobacz ile te czolgi sa ... z rok ? moze dluzej a wot ile stoi ...

no ale dobra kazdy ma swoje zdanie i tsza to uszanowac no ale niech ci bedzie ...

czy ja pisalem ze inne pociski w wt kosztuja tyle samo co zwykle ? kosztuja troszke wiecej np masz 1 pocisk za 10 lwow (ten zwykly)  a gold kosztuje 150 albo 50  taka roznica jest    no ale dobra skoro sadzisz ze gold ammo kosztuje tyle samo co zwykla amunicja no to ci  napisalem teraz ze chodzilo mi oto ze nie jest tak droga jak w wocie ;)

@topik dodam tez ze  w wowp  mozna rozwalac statki i cele naziemne (typu jakas fabryka i cos tam ) owszem te cos tam strzela tez :P

a w WT rozwalasz czolgi fabryki i rozne wierze ktore do ciebie strzelaja :)

a nie lepiej ci zagrac w te samoloty od wg i w WT ?  albo poogladaj jakies lets play czy gp :D  i ocenisz sam :P

Opublikowano

WT zdecydowanie, bardziej symulacja niż arcade! Zdecydowanie trudniejszy od WoT gdzie wystarczy umieć kontować. 

Nie masz konta na lol'u? Klik! ^^

Opublikowano

WT zdecydowanie, bardziej symulacja niż arcade! Zdecydowanie trudniejszy od WoT gdzie wystarczy umieć kontować. 

Czooooooooooooooooooo xDDDDDDDDDD?

Jeśli wg ciebie w wocie wystarczy umieć kątować, to na 100% masz max. 100WN8... WoT jest trudniejszy od WT i dlatego ludzie, którzy nie są wstanie poradzić z jego złożonością przechodzą do wt, gdzie wystarczy trafić w cel i RNG zadecyduje, czy pierwszym strzałem zniszczysz wroga, czy 10...

Opublikowano

Proponuję zakończyć tą nic nie wartą dyskusję.

Autor dostał masę odpowiedzi i może niech się wypowie.

WT > WoT, WT = WoT, WT < WoT

Nie ma co porównywać tych gier, bo są zupełnie inne.

Czooooooooooooooooooo xDDDDDDDDDD?

Jeśli wg ciebie w wocie wystarczy umieć kątować, to na 100% masz max. 100WN8... WoT jest trudniejszy od WT i dlatego ludzie, którzy nie są wstanie poradzić z jego złożonością przechodzą do wt, gdzie wystarczy trafić w cel i RNG zadecyduje, czy pierwszym strzałem zniszczysz wroga, czy 10...

WoT trudniejszy na pewno. Trzeba pojąć system działania tej gry.

WT to symulator, dlatego tak jest:

wystarczy trafić w cel i RNG zadecyduje, czy pierwszym strzałem zniszczysz wroga, czy 10...

Czekam na porównania Battlefielda do Army. Ludzie. Zresztą to temat do WoWa i WT. Autor się o czołgi nie pyta.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Według mnie WT(War Thunder) jest o niebo lepszy od World of Warplanes. Jest lepszy pod względem graficznym, fizycznym, modele samolotów są dużo bardziej rozbudowane/szczegółowe, sama grywalność również jest lepsza. Jednak to tylko moje zdanie ;). Jeszcze powiem jedno, wg. mnie wargaming NIGDY nie bedzie lepszy niż w WoT'cie

Opublikowano

jeżeli chodzi o czołgi to wot miażdży war thunder. ( wiem że to beta ale dupy nie urwało). Jednak mapy zrobiły na mnie duże wrażenie

ale do tematu

World of Warplanes to jedna wielka kpina.

WT ma to "coś" grafika , grywalność , realizm

po prostu czuć walke.

wowp jest dla mnie stuczne nie wiem jak to ująć, albo dosłownie chujnia z grzybnią

Opublikowano

Zdecydowanie WT. WoWp to jakaś porażka ...

WT jest w tym lepsze we wszystkim nawet nie ma co porównywać.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

a ja sadze ze to wlasny wybor a nie ze o grafika lepsza itd to wybieraj WT

to jak ocenianie BF do CODA w czym te gry sa podobne ?? o tak to i to FPS 

jezeli wolisz bardziej poczuc maszyne ktora latasz to polecam WT

a jezeli wolisz polatac dla luzu w gre arcade to polecam WOWP

xih3gEBG.png

Opublikowano

Należy pamiętać, że główną różnicą jest to, że W WoWp jest pasek HP. Jak można się domyślić, uważam to rozwiązanie za lepsze, lecz jeśli ktoś woli w typowy symulator, z trybem arcadowym, to może zagrać w WT, lecz jak chce dobrą grę o samolotach, w której głównie liczą się umiejętności, to zapraszam do WoWp.

Opublikowano

a ja sadze ze to wlasny wybor a nie ze o grafika lepsza itd to wybieraj WT

to jak ocenianie BF do CODA w czym te gry sa podobne ?? o tak to i to FPS 

jezeli wolisz bardziej poczuc maszyne ktora latasz to polecam WT

a jezeli wolisz polatac dla luzu w gre arcade to polecam WOWP

Sorry, porównanie WT z WoTem jest jak porównanie BF do CoDa, ale WoW i WT to tego samego rodzaju gry.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Sorry, porównanie WT z WoTem jest jak porównanie BF do CoDa, ale WoW i WT to tego samego rodzaju gry.

WoWp jest nastawiony na 4fun, acradowa gra, paski hp itp., a o WT mówi się, że to symulator ;)

Opublikowano

Należy pamiętać, że główną różnicą jest to, że W WoWp jest pasek HP. Jak można się domyślić, uważam to rozwiązanie za lepsze, lecz jeśli ktoś woli w typowy symulator, z trybem arcadowym, to może zagrać w WT, lecz jak chce dobrą grę o samolotach, w której głównie liczą się umiejętności, to zapraszam do WoWp.

WoWp jest nastawiony na 4fun, acradowa gra, paski hp itp., a o WT mówi się, że to symulator ;)

W WT też się liczą umiejętności, potęguje to też fakt że formuła rozgrywki powoduje to że twoje wyniki w boju zależą od twojego skilla, a nie od tego czy drużyna zlamiła czy nie. Zwłaszcza to drugie powoduje, że to w WT bardziej się liczy skill oraz da się grać bezstresowo. No i każdym samolotem da się zestrzelić każdy, a nie że późniejszy samolot ma nad tobą same duże przewagi i może cie nim zestrzelić jakiś noob...

Część ludzi uznaje AB za niegodne wspominania, jako sam wstęp do gry itp., nie akceptuje że części ludzi nie podoba się 5 minutowy lot do pola bitwy, celowanie którego uczy się przez kilka bardzo denerwujących godzin a akcja jest wolniejsza, pomija AB w swoich wypowiedziach i wychodzą opinie że to symulator.

Opublikowano

Z tego co wiem to w WT są różne tryby gry i każdy może wybrać to co mu odpowiada :) 

WoT(WoWP) ma ten minus, że walki są "ustawione". Jak ktoś chce sobie poczytać po ang: http://greedygoblin.blogspot.com/2012/04/secret-of-world-of-tanks.html

W WT są lepiej zrobione hitboxy oraz bardziej logiczna mechanika rozgrywki(nie rozwalisz wroga strzelając mu ciągle w jeden nic nie znaczączy element pojazdu)

To jest troszkę tak jak dyskusja pomiędzy trybem softcore, a hardcore w Codzie/BF'ie: jedni wolą przyjąć na klatę serię z karabinu, dobiec do przeciwnika i jednym ciosem noża go wykończyć, a drudzy wolą jednym celnym strzalem zlikwidować wroga.

W skrócie: co kto lubi. Zagraj w obydwie gry bo i tak są darmowe i sam się przekonaj :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...