Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co o tym sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Co sądzicie i czy zagralibyście na takim serwerze.

Serwer będzie składał się z czterech części.

I cześć:

Survival + FreeBuild

Budujesz, zbierasz surowce i kładziesz cuboid z bloków. Mapa jest nieograniczona. 

II cześć:

PvpArena

Bijesz zdobywasz diaxy, kładziesz cuboidy, craftujesz bardzo op itemki. Mapa jest nieogranicznona.

III cześć:

Hardcore

Zdobywasz itemki, tworzysz gildię, przejmujesz inne gildie, bijesz się.Mapa jest nieograniczona.

IV cześć:

MinecraftParty.

Różne tryby, CTF, OITC, VAMPIREZ, TNT RUN itp.

V cześć:

SkyBlock Wars.

Tworzysz wyspę z cuboidem 5 na 5. Z każdym dniem tracisz 1 klocek cuboida i niestety nie możesz stworzyć nowej i usunąć starej wyspy, żeby temu zapobiec musisz opłacac cuboid gądbką, którą możesz tylko craftować. Można także założyć cuboid gildyjny (opłata 20 gąbek - także musisz opłacać cuboid). ///////ZMIANA PLANÓW. Nie będzie się traciło 1 klocka cuboida z każdym dniem. Na wyspię dostanie się cuboida 50 na 50 i będzie można go opłacać na 24h lub 48h za pomoca itemku. Jeżeli się go nie przedłuży to cuboidy zostanie usunięty.

Co myślicie o czymś takim? Połączone było by to BungeeCord.

SVIP+ dla każdej osoby, która podeśle mapkę spawnu do jedengo z wybranych serwrów lub wszystkich :3

Screeny:

Znajdą się tutaj do 22.05.2014 18:00!

Pozdrawiam i dziękuję za opinię.

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Opublikowano

Zagrałbym. Ciekawa tematyka dotycząca serwera. Wszystkie tryby (może nie wszystkie), tylko jest jedno zasadnicze pytanie.

Czy przy tylu pluginach, oraz ilości graczy + mapy oraz inne pierdoły, hosting Ci to utrzyma?

8372383248.png
Opublikowano

Pluginy są tak skonfigurowane, aby jak najmniej lagowały serwer. Podzielone będzie to na 6 serwerów, więc nie powinno aż tak przeciązać maszyny. I rodzi się tu pytanie. To będzie dość duży serwer, więc potrzebuje moderatorów. Ktoś chętny?

Opublikowano

Brzmi to bardzo ciekawie. Ja bym zagrał.

Pamiętaj, że serwer np.: Sv musi być na prawdę dopracowany, ponieważ tego typu serwerów jest mnóstwo w dzisiejszych czasach.

Musisz znaleźć jakieś ciekawe urozmaicenia ;).

Opublikowano

Vip będzie dość drogi ponieważ to będzie duży serwer i jego opłata nie będzie zbyt mała, ale ustalę taką cenę, żeby odwierciedlało to zabawę jaką przy tym serwerze będziecie mieć. Będą cztery rangi do kupienia VIP, VIP+, SVIP, SVIP+.

//Jeżeli szukasz danych osób napisz tu: http://www.mpcforum.pl/topic/718613-poszukujezostane-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

//@Blezur

Opublikowano

nie no w0w no naprawdę wow :/ i mam rozumieć ze to wszystko byłby jeden serwer :?

i nurtuje mnie jedno pytanie ile slotow bedzie miał serwer :? 500/1000 ???

serwer bedzie dnem :/

i to nie tylko że chcesz upchnąć 10 trybów na jednym serwerze ale też z uwagi na to (podkreślone )

II cześć:

PvpArena

Bijesz zdobywasz diaxy, kładziesz cuboidy, craftujesz bardzo op itemki. Mapa jest nieogranicznona.

no ba nieograniczona mapa pvp :/ toż to jest szczyt głupoty to samo dotyczy się innych trybów , nieograniczona mapa jak najbardziej ale na małym serwerze z 20 slotami czysta gra 4fun  a nie na survivalu czy pvp

jak dla mnie głupota totalna ale co zrobie, wiele serwerów mimo że są o kant dupy rozbić to i tak cieszą sie popularnością wiec może i tobie coś wyjdzie :/

Opublikowano

@up Może masz racje z nieograniczoną mapą, ale w tym trybie jak sam opis "Bijesz zdobywasz diaxy, kładziesz cuboidy, craftujesz bardzo op itemki. ". 

To nie będzie tak jak każdy serwer pvp. Wbijasz spawn 50 na 50 i tyle. To będzie taki tryb pvp, w którym nie tylko się bijesz, ale zdobywasz surowce i je craftujesz. To nie taki zwykły serwer PVP tylko zmodyfikowany. Tam będziesz miał itemki na start drewniane i skórzane eq.

Opublikowano

Jak macie jakieś ciekawe propozycje do serwer możecie śmiało pisać!

Opublikowano

Najchętniej zagrałbym na Survival + FreeBuild. Niezłe pomysły, tylko zrealizować i grać!

To będzie dość duży serwer, więc potrzebuje moderatorów. Ktoś chętny?

Co do tego, to jestem chętny ;)

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Serwer jest w trakcie realizacji! Chcecie zobaczyć screeny jutro?

Opublikowano

No jeśli można to chcielibyśmy poznać ekipę serwera.

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Narazie jestem tylko ja, ale szukam moderatorów i adminów.

Opublikowano

Witam, Screeny będą do 18:00. 

Niedługo SERWER ON!

Polecam śledzić post :)

Opublikowano

Mapa jest nieograniczona.

Nie stać cię na taki hosting.

Osobiście zaciekawiła mnie tylko piąta część, jednak mam pewne obawy co do tego pomysłu.

Jeśli zrobisz coś takiego, na pewno obejrzę okiem na 5ty sektor, jednak czy zostanę tam na dłużej - to się zobaczy ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Witam, 

W ciągu 5-6 dni serwer startuje. Zapraszam do grania. IP pojawi się w dniu otwarcia. Narazie otwarte będą trzy część, jeżeli wszystko się rozkręci dodamy inne.

Możecie jak chcecie Śledzić post. Polecam Piotr Kuryło xD

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...