Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kto pokona Jaxa?

teso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę pograłem Ryzem na topie i stwierdzam, że nie jest źle jeśli chodzi o Jaxa. Klatka + Q - mamy harras. Nie potrzeba nam auto attacków, więc jego "e" kupę zrobi. W wymianach wychodzi się podobnie, myślę, że warto go pikować. 

Opublikowano

kontrą na jaxa jest spowolnienie atack speed. (czyli frozen heart, randuin, w Nasusa :D

Nasus pokona Jaxa, mając 500 q (to nie jest dużo, łatwo jeszcze to się wyciąga)

Malph

Ryze

Rene nie pokona w late, bo nic takiego nie ma, a siła Rene jest klasyfikowana gdzieś na 3 lvl i robi się słaby, później) 

Singed

Panth

Garen

Jaxa trudno pokonać i skontrować, ale raczej nie wyczaruje gry. Polecam niszczenie go na początek lub zmianę taktyki, nie bić się z nim i wygrywać gdzieś indziej :D 

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano

@Unknow tak bardzo skillowy champion.. może nie wymaga nieziemskich skilli tak jak master yi ale też trzeba nim umieć grać i wiedzieć jak używać energię powiem ci tyle ja nie gram

żeby wygrywać i grać OP championami tylko gram żeby nauczyć się więcej i mieć z tego przyjemność a jeżeli renekton mi to sprawia to dlaczego nie grać nim ciągle jak mam szanse?

aktualnie plat 2 jestem renektonem i dalej do góry. co do Jaxa z botrkiem w late game nie za bardzo bo złoże thornmaila i jest po jaxie.

z

Opublikowano

HMM... Soraka bo leczy ? xD a tak szczerze nwm bo jax to jest chora postac do late game i prawie nie zniszczalna

Ewentualnie trynde ale musi miec konretny dps i nie dac sie zlapac w E

Opublikowano

Vayne, wystarczy że jax spali stuna i już ma ciężko. Jeżeli ogarniesz to Ryze ma jeszcze szanse, a co do malphita to nie jestem pewien, niby w której kwestii z full buildem jax przegra z kamieniem?

Jax i bez stuna daje radę, wbijasz Nim na W w enemy, dajesz znów e, doskok i koniec. 

Myślę, że Renekton by go spalił. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

kontrą na jaxa jest spowolnienie atack speed. (czyli frozen heart, randuin, w Nasusa :D

Nasus pokona Jaxa, mając 500 q (to nie jest dużo, łatwo jeszcze to się wyciąga)

Malph

Ryze

Rene nie pokona w late, bo nic takiego nie ma, a siła Rene jest klasyfikowana gdzieś na 3 lvl i robi się słaby, później) 

Singed

Panth

Garen

Jaxa trudno pokonać i skontrować, ale raczej nie wyczaruje gry. Polecam niszczenie go na początek lub zmianę taktyki, nie bić się z nim i wygrywać gdzieś indziej :D

Jak nie wycarruje? sam wycarrowałem mnóstwo gier od b3 do s1 ;) na 2 kille na topie(po 6lvlu to już easy kille, 2 hity w miniona i lecimy na enemy) i schodzimy gankować, countergankować, counterjunglować - easy win. Jak enemy jungler padnie u siebie w jungli 2x to już dostaje białej gorączki.

@Top, w late na pewno dostanie od Nasusa, Ryze(bol), Vayne. Tyle mi na tą chwilę przychodzi do głowy :P w early Renekton go zjada ale później karta się odwraca.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Jedno słowo :  TRUNDLE . To jest prawdziwa bestia , i w early i w late , jax nie ma z nim szans . Po pierwsze też ma Attack speed i to prawdopodobnie większy z racji spela , po drugie też jest bardzo tanky , po trzecie zabiera AD przeciwnika , po czwarte ulti , tego nie trzeba chyba tłumaczyć . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...