Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC za 8k

Daniel1022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zakupić coś lepszego od tego strupka który już ma kilka lat..

Zestaw z monitorem 27/9 cali plus klawa myszka i głośniki :p.

Z czasem pewnie będzie OC.

Mam do dyspozycji 8-8.5k zł.

Pomożecie :)?

Opublikowano

pewnie spam ale już zrobie bo mi sie nudzi.

Opublikowano

X60 do zestawu za 8K? Ło matko :D

HyperX 240GB na SF? Jeszcze gorzej.

Zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/Nblobi/

To podstawa. i5-4670K: nic więcej nie jest Ci potrzebne do gier. Nie ma sensu przepłacać za i7. Do tego 240GB SSD o wysokiej wydajność i świetnym stosunku cena/pojemność.

Nemesis zapewni Ci optymalne temperatury przy OC. Możesz go trzymać na 800-900 RPM. Będzie cicho i wydajnie :)

Do tego półpasywny zasilacz Corsaira, przestronna obudowa tej samej firmy. Możesz śmiało zamawiać. Dobierz do tego monitor o rozdzielczości WQHD i jest po prostu bajka.

Kod na zakup w morele.net:

Aby skorzystać z promocji należy:
1. Umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu (klik) i w polu „kod promocyjny” wpisać: 610G30MDLX. Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie.
2. Umieścić w koszyku produkty oraz kartę WiFI ASUS USB-N10 Nano i użyć kodu: E62769W9HD. Koszty wysyłki zostaną zmienione automatycznie.
Opublikowano

X60 do zestawu za 8K? Ło matko :D

HyperX 240GB na SF? Jeszcze gorzej.

Zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/Nblobi/

To podstawa. i5-4670K: nic więcej nie jest Ci potrzebne do gier. Nie ma sensu przepłacać za i7. Do tego 240GB SSD o wysokiej wydajność i świetnym stosunku cena/pojemność.

Nemesis zapewni Ci optymalne temperatury przy OC. Możesz go trzymać na 800-900 RPM. Będzie cicho i wydajnie :)

Do tego półpasywny zasilacz Corsaira, przestronna obudowa tej samej firmy. Możesz śmiało zamawiać. Dobierz do tego monitor o rozdzielczości WQHD i jest po prostu bajka.

Kod na zakup w morele.net:

Aby skorzystać z promocji należy:
1. Umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu (klik) i w polu „kod promocyjny” wpisać: 610G30MDLX. Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie.
2. Umieścić w koszyku produkty oraz kartę WiFI ASUS USB-N10 Nano i użyć kodu: E62769W9HD. Koszty wysyłki zostaną zmienione automatycznie.

Nie rozumiem, jeśli ma się budżet 8.5k to się nim dysponuje do końca. Tutaj troche dupy dałeś, zamiast i5 i7 i ja bym się totalnie wstrzymał z zakupem bo za niecały miesiąc, dwa wychodzi haswel-refresh z prockami z odb. mnożnikami które mają się podobno do 5.0Ghz kręcić a i7 na stocku już ma 4.0Ghz.

Do tego GTX780Ti/290X i hulaj :P.

graphic.png
Opublikowano

Jedynym błędem w moim zestawie było to, że nie zaproponowałem Z97. Będzie ona wspierała w późniejszym czasie Broadwella. Dobra ściema z tymi refreshami. Podobno to wygram jutro w totolotka. To tylko domysły, nic o nich na razie nie wiadomo. Łączenie z IHS nadal ma być takie jak w zwykłym Haswellu.

"Jeśli ma się budżet 8,5K to się nim dysponuje do końca" Z ekonomii dostałbyś dwóję ;)

Jeśli idę do sklepu z 50 PLN, z zamiarem ich wydania na potrzebne składniki, to cieszę się z każdej zaoszczędzonej złotówki. Czyż tak nie jest? Po co ładować w zestaw ponad 7K, skoro i tak nie podniesie to jakości jego użytkowania, a tym bardziej wydajności. Jakbyś nie wiedział R9 290/GTX 780 po OC doganiają bez problemu R9 290X OC. Zazwyczaj są to karty o większym potencjale OC od flagowej konstrukcji czerwonych.

Opublikowano

Tak... Ale, ale:

i5-4670K: nic więcej nie jest Ci potrzebne do gier.

Autor nie mówił, jakie będzie zastosowanie PC, więc lepiej się upewnić.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Do grania i oglądania filmów, czyli jak każdy pc :P

Chociaż lepiej żeby starczał na dłużej bez dokładania nowszych podzespołów.

Opublikowano

Złożyłem coś takiego

http://www.morele.net/inventory/info/rORfLz/

Co do reszty akcesoriów to niech inny dobiorą albo sam autor.

Jak masz tak składać na odpierdol się to wgl. tego nie rób.

http://www.morele.net/inventory/info/raa1hx/

Tera tak, dostałeś low profile ramy bo nemesis'a nie wsadzisz w high. 780Ti która powinna prowadzić stałe 144Hz na monitorze do tego specjalnie przeznaczonym.

Klawiature polece Sidewinder X4 od microsofta jest to mechaniczna klawiatura która będzie cichutka jak myszka, a mysz do komputera to już wg. twojego uznania.

Głośniki :

http://www.modecom.pl/mc-mhf60u1/2.1/glosniki/audio/produkty/
i jak będziesz miał przypływ gotówki powiedzmy ~200zł Sound Blaster X-Fi Music
graphic.png
Opublikowano

Jak masz tak składać na odpierdol się to wgl. tego nie rób.

http://www.morele.net/inventory/info/raa1hx/

Tera tak, dostałeś low profile ramy bo nemesis'a nie wsadzisz w high. 780Ti która powinna prowadzić stałe 144Hz na monitorze do tego specjalnie przeznaczonym.

Klawiature polece Sidewinder X4 od microsofta jest to mechaniczna klawiatura która będzie cichutka jak myszka, a mysz do komputera to już wg. twojego uznania.

Głośniki :

http://www.modecom.pl/mc-mhf60u1/2.1/glosniki/audio/produkty/
i jak będziesz miał przypływ gotówki powiedzmy ~200zł Sound Blaster X-Fi Music

Hmm, z tego co widzę dałeś monitor 24" lecz dla mnie jest za mały z racji tego, iż nie posiadam tv bo jest zbyteczny i wole oglądać na pcecie. Chciałbym coś koło 27-29"? Z kartą dźwiękową będę musiał poczekać :P

Opublikowano

Jak chcesz takie byki to moze telewizor 32 cale, ja na takim ciupie i jest zajebi***. ;)

Opublikowano

Ja rozumiem ze w grach bylo by suuuper bo mialem przyjemnosc na takim grac, tyle ze szkoda mi wywalic tyle kasy na 24", rozumiem ze 144hz byly by boskie i w ogole lecz ja nie maniacze juz w gry :P.

Co do myszki i klawy mam zapytanie dotyczac firmy natec? Dobra jest?? Bo jak naraze A4tech sie dobrze sprawuje u mnie :)

Opublikowano

Natec? Nie.., lepiej weź coś z lepszej firmy bo natec to robi myszki z sensorami twen-eye który jest najgorszym sensorem na rynku. Coś co złożyłem ja :

www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=47345 
www.esc.pl/product_info.php?products_id=57240 
www.esc.pl/product_info.php?products_id=8867 
www.esc.pl/product_info.php?products_id=52445 
www.esc.pl/product_info.php?products_id=14459
www.esc.pl/product_info.php?products_id=48989 
www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=31364 
www.esc.pl/product_info.php?products_id=55140 
www.esc.pl/product_info.php?products_id=49971 
www.esc.pl/product_info.php?products_id=54287 
www.esc.pl/product_info.php?products_id=49362 

Koszyk : ~ 6100zł

Zyskujesz:

• Wydajny procesor oparty na najnowszej technologi
  • Bardzo dobrą karte graficzną
  • 1TB dysku sata6000
  • sprawdzone i dobre ramy od Kingstona 16GB, więc nadają się pod wszystko ~ rendering, grafika, gry
  • bardzo dobry zestaw komputerowy który pociągnie wszystkie gry (absolutnie wszystkie) w max detalach na ultra.
  • reszta kasy na resztę peryferii

Na resztę zostało : 8000 - 6100 = 1900 zł

www.ceneo.pl/22578546 

~ 950 zł

www.morele.net/glosniki-komputerowe-microlab-solo-6c-321999/?ceneo_spo=true 

~ 435 zł

www.morele.net/steelseries-rival-black-62271-616610/ 

~ 205 zł

www.morele.net/klawiatura-steelseries-apex-raw-64121-556676/ 

~ 235 zł

Zostaję ok. 60 zł na jakąś podkładke - preferowałbym SteelSeries QCK+ (Wersję dużą)

76561198061193691.png

Opublikowano

Serio budżet ponad 8k a ty dajesz na podstawkę 1155?

2x GTX 770 nie wiem po co skoro lepiej dać GTX 780/.

W budżecie 8k brak dysku SSD.

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano
http://www.morele.net/inventory/info/mSUwgg/

Coś takiego złożyłem. Jako, że na głośnikach się nie znam to nic nie polecę.

A sprawdzałeś czy na pewno w z97 wejdzie mu 4770k? Jakoś przekonany nie jestem (jeśli jestem w błędzie sora)

Zależnie od wyboru autora woli on większą moc obliczeniową grafiki czy jednak może płynność i jakość? SLI = Większa moc GTX780Ti = płynność oraz jakość.

graphic.png
Opublikowano

To zdecyduj się ile chcesz specyficznie wydać. Bo napisałeś 8.5k to staramy się uzupełnić w całości budżet najlepszymi aktualnie możliwymi peryferiami.

Zdecyduj się, namyśl się i wróć.

graphic.png
Opublikowano

Nie zrozumieliśmy się. Bo gdyby istniała możliwość zaoszczędzenia na czymś a było by tak samo dobrze wydajne to czemu nie :)?

Opublikowano

To nie jest tak samo jak z kupnem auta.

Kupujesz coś jest dobre na rok i po roku przeważnie jakość gier etc. spada z ULTRA na high i każdego roku coraz to niżej. Tak wygląda sprawa gier.

Kupując aktualnie zestaw z I7/GTX780Ti nie ma jak przyoszczędzić no chyba że 290/X które jest odgrzanym kotletem z serii 7950/7970 od AMD.

Mówiąc w prost, można pociąć po obudowie, zasilaczu (odradzam), ramie, coolerze ale żeby wydajność była najwyższa no to i7/gtx780Ti wskazane. <-- miej jednak na baczności że za rok gry przestaną na nim chodzić na ultra :P Jak na każdym PC'cie.

graphic.png
Opublikowano

Właśnie z racji tego że nie jest jak z samochodem pisze tutaj by się poradzić :p. No ultra jest piękne oko cieszy! Lecz żyjemy w Polsce i tutaj trzeba pocudowac by odłożyć na pcta.

Co do myszy to chyba wybiorę coś z A4 Tech. Klawa z nateca. Tylko nadal zastanawiam się nad monitorem ponieważ zależy mi na dużym najlepiej panoramicznym :)!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...