Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wychodzenie ze srebra

Phoenix_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najważniejsze jest nastawienie. Jeśli podczas wyboru postaci bądź w grze wdasz się w jakąkolwiek kłótnie to gra jest już z góry przegrana. Ciekawą opcją jest danie wszystkim mute na początku gry, wtedy masz kompletny spokój. Po drugie, nie patrz na innych. Pracuj nad poprawą własnych umiejętności. Ty musisz być tą osoba która pokieruje drużyną. Dlatego najlepszą pozycją jest jungla bądź mid, chociaż czasami lepiej jest wybrać inną linie, aby uniknąć kłótni. Musisz posiadać pulę championów na każdą sytuację. Zazwyczaj 5-6 wystarczy.

Jeśli masz afka bądź trolla to go nie wyzywaj, tylko po prostu nie zwracaj na niego uwagi. Po 5min trollowania mu się znudzi, gdy zauważy, że nikogo to nie obchodzi. Z własnego doświadczenia wiem, że w silver można wygrać spokojnie 3vs5.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Musisz sie wyuzowac bo im bardziej ch esz wygrac to sie niepotrzebnie spinasz i mozesz nie zauważyć swoich błędów. Po kazdej złej akcji staraj sie przeanalizować co poszlo nie tak czy to byla rzeczywiscie tylko wina teamu, junglera czy moze w jakims stopniu twoja. Ja tak robie, czesto gram na topie i czasem mam ochotę powiedziec ze przeciwny jungler zgankowal mnie 5 razy a nasz nic nie gankuje itd... ale obecnie nic nie pisze negatywnego tylko sobie mowie ze to byla moja wina bo przecież moglem kupic wardy... to jest bardzo wazne zeby potrafic zauważyć swoje bledy bo nawet diamenty je popelniaja a roznia sie oni od brazow silverow tym ze oni sie na bkedach ucza. Ogolnie moge ci wiele takich zlotych rad podawac spróbuje w punktach napisac jak powinienes grac zeby wygrac:

- Staraj sie nie zwracac uwagi na innych graczy z twojego szczegolnie tych slabych jeden wazny zwrot GRAJ SWOJE wiem ze krew zalewa jak widzisz adc 30farmy w 20min itd... ale nic nie pisz

- Patrz co sie dzieje na mapie i staraj sie mowic teamowi dobre rady. Przykładowo 3 osoby z przeciwnego teamu to napisz ze mozecie teraz zrobic dragona/barona wiele osob pushuje dalej mida nic tak naprawde nie zyskujac a free b/d ucieka im z przed nosa.

- Czesty blad graczy to greeding przykladowo wdajesz sie w wymiane 1v1 wygrywasz ale koles pali flasha pod turet z low hp. Dobry gracz mysli worth koles spalil flasha a ja mam free farme slaby divuje i pada.

- Zapisuj rozne rzeczy typu drake np. Jesli koles na topie/midzie spali flasha to napisz mid no flash can u gank now? Prawie 100% kill w praktyce.

- Nigdy sie nie poddawaj nawet gdy w 20min jest 0/15 dla przeciwnego teamu i twoj kokega z druzyny zdobedzie killa pochwal go piszac gj, nice to niewiele ale ten kolega moze sie tym podbudowac i dzieki temu wygracie gre.

- Taki moj sposob nie zwiazany do konca z gra nie graj gdy jestes wkurwiony zestresowany zrob wtedy 20 pompek uwierz pomaga, wyzyj sie fizycznie potem graj.

Jest wiele innych cennych rad piszac z komorki nie bede sie rozpisywal ale stosujac sie zaledwie do tych ktore napisalem mozesz znacznie polepszyc swoja gre.

Sry za brak znakow int ale za duzo ztym roboty na kompie.

pozdrawiam, jakbys mial jakies szczegolowe pytanie to dawaj a i jeszcze polecam ogladac dobrych streamerow.

Opublikowano

Najważniejsze jest nastawienie. Jeśli podczas wyboru postaci bądź w grze wdasz się w jakąkolwiek kłótnie to gra jest już z góry przegrana. Ciekawą opcją jest danie wszystkim mute na początku gry, wtedy masz kompletny spokój. Po drugie, nie patrz na innych. Pracuj nad poprawą własnych umiejętności. Ty musisz być tą osoba która pokieruje drużyną. Dlatego najlepszą pozycją jest jungla bądź mid, chociaż czasami lepiej jest wybrać inną linie, aby uniknąć kłótni. Musisz posiadać pulę championów na każdą sytuację. Zazwyczaj 5-6 wystarczy.

Jeśli masz afka bądź trolla to go nie wyzywaj, tylko po prostu nie zwracaj na niego uwagi. Po 5min trollowania mu się znudzi, gdy zauważy, że nikogo to nie obchodzi. Z własnego doświadczenia wiem, że w silver można wygrać spokojnie 3vs5.

Większość to prawda ale nie ignoruj wszystkich graczy, bo marnujesz tylko tę opcję.

Opcja ignore jest po to, że jak wbijasz w kolejkę i widzisz typka z listy ignore to wiesz, że jest rakiem, bo po coś go ignorowałeś i możesz mu ewentualnie nie oddać linii czy nawet leavnąć. Po prostu graj swoje, roamuj, kontroluj cały czas smoki i zadbaj o warda na nashorze. Z Silvera też sporo wychodziłem ale udało się, gdy chciałem wygrywać. Nawet jak sytuacja jest przegrana z góry to farm farm farm i zadbaj o wardy. Możesz kupić 3 wardy a uwierz mi, że starsznie pomagają. Jak masz ogarniający team (bo legenda mówi, że taki istnieje w tej grze) to powiedz im to samo, 3 wardy a mogą wygrać grę jak np. w late złapiecie adc na redzie czy coś.

Każdy jest człowiekiem i zamiast napisać "xxx retard" albo "idiot" (bo wiemy, że zawsze flamimy) to napisz mu co zrobił źle to może następnym razem zrobi dobrze, jak nie to już go flejm bo ludziom bez mózgu nie wytłumaczysz.

Powodzenia

Opublikowano

kolejny temat o tym samym czyli "ja jestem najlepszy a mój team to gówno"

graj to się nauczysz, "trening czyni mistrza"

<>

Opublikowano

Nie chce mi się czytać wszystkich postów ale powiem tak. Wychodziłem koledze ze srebra 5 do golda 5, bo chce mieć prezent na koniec sezonu. Sam nie gra tam rozgrywek rankingowych tylko od czasu do czasu normale. Przegrałem może z 5 meczy wychodząc z tej ligi. Jeżeli umiesz grać to wszystkim grę możesz pokierować z wyjątkiem supporta. Prawie Sam możesz wygrać grę tylko wystarczy skill i odpowiednia postać którą da się coś zrobić. Miał mało postaci i tylko dwie strony typowych run ap/ad więc nie miałem zbyt dużego wyboru. Na topie grałem nasusem i jaxem, ludzie w srebrze nie potrafią powstrzymać cie od nabijania sobie Q, jax to siła sama w sobie od 6 jest bardzo potężny i bez problemu dominujesz linie i możesz zacząć roamować. Mid to nidalee, akali (polecam też leblanc, sam jej nie ogarniam ale da się nią pogrom zrobić). Nidalee wiadomo trafiasz dzidą i masz 4 vs 5, akali sam eliminujesz dwóch najgroźniejszych przeciwników bo w srebrze nie ma zbyt dobrego pozycjonowania i ludzie kupują GA jako ostatni item. Na adc jinx, lucian, caitlyn, draven no ich nie będę opisywał no bo każdy wie o co chodzi gdzie drzemie siła tych postaci. No i jungla xin, master, kha'zix, amumu pod AP. Tymi postaciami możesz wygrać prawie sam grę. Tymi postaciami ja wyszedłem ze srebra bez problemu. Oczywiście jest większa ilość takich postaci, ale one są łatwe no może z wyjątkiem dravena i mogą snowballowac. Powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...