Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek fpsów - problem

MalySpamik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to pewnie temperatury, albo poprostu masz mało miejsca na dysku.

Sprawdź temperatury programem HWMonitor i wstaw tu ss'a. Laptopy z reguły się grzeją. 

Jeszcze jedno pytanie, grasz na zasilaczu czy na baterii ?

Opublikowano

To są temperatury w stresie ( jak grasz ) czy w czasie kiedy normalnie korzystasz ? 

Jeśli nie, to włącz lola tak na 5-10 min customa z 10 botami i wtedy sprawdź te temperatury, 43* to taka średnia temp w spoczynku. Jak będziesz miał te 60 stopni ponad to możliwe że to właśnie te temperatury, jeśli nie, to naprawdę nie wiem w czym może być problem, może stara wersja directx ? Radzę ci iść na jakieś lepsze forum z tym problemem gdzie jakiś informatyk ci pomoże, bo tutaj większość to " wyczyść kompa cclenarem hyy " co daje tylko wyczyszczenie błędów z rejestru , a to wpływa na wydajność może 5-10% procentach czyli nic.

O wiem w czym może być problem ! U mnie miałem podobnie.

Włączając komputer najpierw korzystałem bez zasilacza, a potem włączając gry podpinałem zasilacz i miałem mniej fpsów,

Spróbuj zrobić tak, wyciągnij baterię, i podłącz sam zasilacz. Z tego co pamiętam u mnie to pomogło.

Opublikowano

Jak gram to są temp. Jestem głupi i tyle. Ten laptop ma 6 trybów pracy... ja nie zauważyłem, że był włączony jakiś Power Saving Mode, jakiś hybrid... i wina leżała po tej stronie. No cóż technika idzie naprzód, tak to jest jak przesiada się z zwykłego prostego PCta na takie coś... Nie myślałem, że może, aż w takim stopniu obniżyć liczbę FPSów... Gdy zmieniłem tryb na performance to już w grze mam stale +180! Dzięki za wszystkie rady i pomoc! I sory za problem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...