Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZAPOWIEDZ l War Generations l S2+Custmos l

wargenerations

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli  pasuja ci ustawienia serwera podoba ci sie moja koncepcja na ta gre i wiesz ze chcailbys pograc napisz posta ze wpadniesz :)

Ale jesli myslisz ze kiepsko kombinuje masz lepszy pomysl na serwer jego konfiguracje napisz posta z własna konfiguracja napewno ja przeczytam i rozwaze!.

za wszelkie bledy w pisowni przepraszam i zapraszam do udzielania sie w temacie : ).

Info

Nazwa Serwera: War Generations MuOnline

Wersja: Sezon 2+Custmos

Strona Serwera: w odpowienim czasie

Forum Serwera: za niedługo

Link do client'a: w odpowiednim czasie

Serwer dedykowany:  Narazie nie

Exp: 100x

Drop: 40%

Exc Drop: 10%

Max level item'u: +13+28

Bless Bug: Nie

Reset: Na 400 Levelu

Formuła resetu: Staty zostaja

Max staty: 32767

Max Reset:  40resów

Grand reset: Od 40 reset'u

Nagroda za GR:  Klasa 3qr + Wingi 3lvl+L+28+13+3opcje lub klasa 3qr+1wybrany przez siebie item +L+28+13+3opcje

Punkty za level: DK DW Elf Summoner 5/6 MG DL 7

Gildia: Od 350 levelu

Spoty:  są po 3moby

HP Mobów: 100%

Eventy GM: Tak

Kasowanie postaci: Do 40 level'u

Serca itp.: Tak,

Eventy

* Blood Castle*

* Devil Square*

* Chaos Castle*

* Castle Siege*

* Castle Deep*

* CryWolf*

* Nightmare*

Jewel

Jewel of Bless: 100% | +L 100%

Jewel of Soul: 60% | +L 80%

Jewel of Life: 80% |

Chaos Machine

+10 - 65%| + Luck 80%

+11 - 60%| + Luck 75%

+12 - 55%| + Luck 70%

+13 - 50%| + Luck 65%

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE

- Spotow jest duzo ale sa male 3moby, na mapach jest bardzo duza ilosc mobow. Arena OFF.

- Eventy np BC itd beda ustawione tak aby nie nachodzily na siebie

- Inwazje Golden co 4h po 3moby z kazdego rodzaju podkrecone tak ze od 40resa mozna w 4os. w pt ubic :) Drop podstawowy do DK/venom itp.

- Kondun co 6h drop 3itemy acc

- Kantury event drop itemow exe

- z wypadajek serc itd drop itemow +3+4%+L , Box of haven drop wszystkich kamieni, czekoladki drop pierscieni/naszyjników, drop exe itemow do odpowiednków seta Dragon.

- CS raz na 2 tygodnie od godziny 18;30 ( DZIAŁA NA 100% ) / Lot drop 40% itemow acc

- Reset postaci wykonujemy na strone www 400lvl 40kk zen. Gdy mamy 40resow i chcemy wykonac GR piszemy na GG do admina po " nagrode "

_________ Jest to tak naprawde mozna powiedziec sezon 1 MuO z dodatkami tzw " servis pack " zrobinym az do sezonu 2 z dodatkiem sezonu 3 jak sami widziecie quest 3rd jak i wingi 3rd z czasem moze beda jakies moby lub krainy z 3sezonu ALE NIE ZAMIERZAM DODAWAC NIC WIECEJ Z NOWSZYCH SEZONOW!! ______

Poza tematem

W administracji serwera jestem sam, z checia przygarne kazda mozliwa pomoc jesli ktos sie na czyms zna czy to zwiazane z konfiguracja plikow stawieniem strony www grafika czy testowaniem plikow  :). Prosze o kontakt na adres [email protected] lub pod numer GG  50663950.

Jestem osoba ktora grala w ta gre za czasow kiedy bylo modne 97 jak i starsza ver i trzeba przyznac to byly czasy patrzac na terazniejsze czasy jest to horror nie obrazajac nikogo dlatego z pelna determinacja nie podawajac sie jak wiekszosc osob brne do tego aby w wolnej chwili mozna bylo sie przyjemnie zrelaksowac  posiadajac sam komputer i internet bez zadnego wkladu pienieznego jak na wiekszosci serwerow by bylo fajne wiecie o czym mowie ;).

Jeżeli  pasuja ci ustawienia serwera podoba ci sie moja koncepcja na ta gre i wiesz ze chcailbys pograc napisz posta ze wpadniesz :)

Ale jesli myslisz ze kiepsko kombinuje masz lepszy pomysl na serwer jego konfiguracje napisz posta z własna konfiguracja napewno ja przeczytam i rozwaze!.

za wszelkie bledy w pisowni przepraszam i zapraszam do udzielania sie w temacie : ).

Opublikowano

exp 100? zdecydowanie nie. Gra będzie polegać tylko na tym że przez 2tyg wszyscy będą expić na afku i jakimś autoclickerze i tak w kółko żadnej przyjemności z gry, bedą wbijać tylko na CS. Ja proponuje exp 1000, i drop w LoT 10% bo 40 to troszke za dużo.

Chcesz przez wakacje zarobić na elektronikę, bądź inne gadżety? Skontaktuj się PW :)

Opublikowano

No tak beda jechac na autoclikerze tego nie da sie uniknac ..  ale biora pod uwage exp 1000 to znow po jakis 2tygodnia masz koniec gry z racji tego ze ta ver nie jest az tak bardzo rozbudowana jak inne, aktualnie pracuje zeby moby podkrecic aby w lt7 mozna bylo expic dopiero tak od 1.5/2 resa i co mapa to kolejny res  aby nie bylo tak ze ma sie 400lvl i expi sie juz w icurs i zostaja nam 4 mapy na reszte gry.

z exp 100 wedlug mnie jest jakas przyjmenosc z racji ze sa male spoty wiecej jest swobodnych mobow chodzacyc niz jak bys naexpil sie na spocie :). sklepy sa ubogie bo itemy do scale +L+2 to szalu nie ma :). seta lepiej sobie znalesc w dropie i tak dalej.

A wedlug innych osob jak sadzicie co do expu ? dobry bedzie taki Low ? czy lepiej podkrecic powiedzmy chociaz do tych 400exp : >?

jasne ze wszystko mozna zmieniec jeszcze po to jest zapowiedz to nie ma byc radosc dla mnie tylko dla ludzi ktorzy zawitaja na serwerze :)

Opublikowano

ehh no tak to niech chociaż będzię ten exp 800 może? Bo wbicie resa na 100expie to kilka godzin, i 9/10 tego czasu to na afku. Zresztą dookoła są same serwery z low expem albo 9999, brakuje takich medium. Przy expie 1000 ludziom będzie zdecydowanie łatwiej co pewnie zachęci większe grono graczy

Chcesz przez wakacje zarobić na elektronikę, bądź inne gadżety? Skontaktuj się PW :)

Opublikowano

popieram poprzednikow odosnie expa low serwerow jest duzoooo a malo jest medium aczkolwiek mysle ze exp od 500 do 1000 bedzie okej :) i podstawa chodz po 5 mobow na spot bo troszke przesadziles ze na spocie po 3 moby nikt Ci nie bedzie ral na takich ustawieniach i mysle ze wypowiadam sie za jakies 75% graczy moze nawet wiecej :)

Opublikowano

okej przemysle to tylko zastanawiam sie nad tym jesli mialbym to zmieniac czy na exp np 500/600 to wtedy czy zmienic ze gr od 40resow na wiecej np na full staty jak sie ma liczny jakis 60rr czy zostawic

Opublikowano

Napisałem do Ciebie na Gadu-Gadu, fajnie jakbyś spojrzał ;)

Co do expu popieram poprzedników, aby przemyśleć gdzieś koło 800-1000 a Grand Reset koło 60-80 rr, byłoby to fajnie, bo wróciłyby czasy BigMu oraz Play4Fun. 

Takiego serwera Medium brakuje, chciałbym grać na takim.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Exp moim zdaniem powinien być zmniejszony do około 50.Na Underground jest exp 50 i resa bije sie4h.Bez przesady 500exp to res zaraz będzie wpadał.Brakuje serwerów stabilnych i wypałów do około 50expa.Jeżeli exp będzie podwyższony to koniec będzie w ciągu miesiąca a chyba nie oto chodzi.Co do resów to dobrze ,że staty zostają ,tylko do jakiego lvl cofka? po 2 musi być ogranicznik do wykonania resetu.Od wykonania rr do nastepnego np 3dni.Tak jak wczesniej wspominałeś mówiłeś ,że grałes na wersji 97j ,ja także grałem i to na x-world.Tam exp był wwtedy 25 i naprawde super się grało tylko trzeba było troszkę posiedzieć aby wbić rr.Najlepej jakby max rr był jak najwyższy ,bo wtedy dłużej postoi.Jeżeli zrobisz tak jak napisałem i nie zwiekszysz expa tylko zmniejszysz, to serwer postoi pare ładnych lat i online będzie bardzo dużo .Dowodem na to jest X-word ktory jest lowem i stoi długu długi czas.

Opublikowano

zostal ustawiony drop czesci do fenirow oraz pralka ustwiona nastepujaco czerwony fenir 70% niebieski 60% czarny 50% sznas ze nam wyjdzie w pralce  :) .

co do cofki po resie o ktorej mowisz to nie posiadam takiego skryptu by cofac sie co lvl np o 10lvl do przodu niestey wiec narazie pozostaje do 1lvl i 400lvl.

Opublikowano

co do lvl to poszukam chociaz nie wydaje mi sie by byl jeszcze gdzies, co do expa jeszcze poczekam az sie ktos wypowie chociaz kilku ludzi chce abym go zwiekszyl, napewno go nie bede zmniejszal bo juz bedzie wtedy naprawde hard a ludzie z walsnego doswiadcznia wiem ze nie maja na to czasu. Wiec albo zostaje albo go o troche podniose np do jakis 400exp.  , a co do areny niby czemu nie przejedzie ? przeciez sa inne mapy gdzie mozna expic spokojnie .

Opublikowano

A mi się ustawienia podobają wszystkie. całe szczęście że nie ma areny ! . Jeśli miałbyś zwiększać exp to do max 200 . Można zwiększyć rr do gr na 60-80 rr.

Rzeczywiście 3 moby na spot to mało chociaż 5 mobów daj. Serwer jak najbardziej na plus ! Bedę czekał na start .

Ps. Kiedy można się spodziewać startu około?

Opublikowano

co do tych spotow i mobow na mapach prosilbym o poczekanie na testy i samemu ocenenie jak to wyglada :). Bo wedlug mnie mapy sa zaplenione mobami ktore sie poruszaja same i dodane jeszcze sa male respy po te 3 moby dla ulatwienia wedlug mnie wyglada to okej. W WEKEND postaram sie udostepnic serwer na testy :).  ( o ile bedzie taka pogoda jak dzisiaj czyli pada i wgl :D , lepiej sie wtedy pracuje hehe ).

Event CW :: Po zwyciestwie zostaje nam dodane 20% szybszy exp jak i lepsze wbicie kamieni drop natomiast po porazce zostaje nam odebrane 20% lepszego expu dropu i tak dalej :) . Trwa to przez 2h

Opublikowano

ja tam obstawiam ten exp 800-1000 i gr na 80 lub 100 rr

nie lepiej zrobić ankietę i głosy wyłonią ile expa i na jakim rr gr bedzie

Opublikowano

Ustawienia są dobre, nic nie zmieniaj.

Ja bym mimo wszystko został przy starej metodzie resetowanych statystyk zamiast bawić się w jakieś cofki.

Opublikowano

Co do startu serwera trudno mowic mozemy predzej mowic o otwartych testach :). Co do takich przerywnikow raczej nie mam w planach chociaz wszystko sie okaze, ekipa sie powiekszyła o 2 panow ktorzy znaja sie na rzeczy tak wiec czas pokaze. Aczkolwiek watpie by takie cos mialo sens wprowadzac jesli exp mialby zostac na na poziomie 100.

Exp 100 jest trudny do wbicia sam w sobie a robic jeszcze limity ? Bardziej mysle nad opcja aby po resie nie wracac do 1lvl  tylko np do 200lvl wtedy mamy mniej puktow do rozdania staty zostaja mozna podniesc prog max resetu i wtedy na wiekszy Grandresetu :).

Opublikowano

Powiem tak,Jeżeli tak badzo zależy ci na expie to niech zostanie 100.Niech cofa lvl do 250 najlepiej i staty z rr niech zostają ,bo jak zmniejszysz to dużo pkt będzie do rozdania i szybko max rr wbije się.Po 2 ogranicznik moim zdaniem musi być,już mówię dlaczego.Uważam ,że gra w Mu nie polega na ciągłym siedzeniu na spocie i biciu resów.Bez ogranicznika to może doprowadzić do głupoty i nie będzie to rozrywka tylko przymus aby jak najwięcej wbićrr.Jeżeli będzie ogranicznik to osoba która np chodzi do pracy to ma 3 dni na wbicie rr.W każdy dzień posiedzi 2 h i wbije i będzie miała czas na inne rzeczy.Na MU istnieje takie coś jak wary,duele.brama,więc też po to są ograniczniki rr ,żeby ludzie mieli też czas i na to ,a nie siedzieli na spocie.Jeżeli będzie ogranicznik to przyciągnie też ludzi którzy chodzą do pracy ,bo wtedy będą mieli czas na expie itp.Zrobisz jak uważasz ,ale myślę ,że dużo argumentów dałem ,żeby był wprowadzony ogranicznik.

Opublikowano

1. Na twoim miejscu wargenerations, zaczął bym od dobrych zabezpieczeń. To dlatego, że nawet jeśli doprecyzujesz wszystkie ustawienia a nie będzie dobrej ochrony to wiesz - kilka wpadek po starcie i gracze uciekną.

2. Co do innych rzeczy to CS mógłbyś dać co tydzień. Zgadzam się z przedmówcami i też podniósłbym exp. Dobrze by też było pomyśleć o pvp. Chyba, ze serw ma być tylko "expic i expic".

Opublikowano

Co do zabezpieczen ja cudow nie zrobie, a tez nie wydam powiedzmy 1tys zl zeby ktos mnie nie atakowal ... to zalezy od gracza czy chce zeby byl serwer i grac czysto czy ma to w dupie...  jak bedzie zycie pokaze nikt nie jest doskonaly i nikt nie umie zrobic na swiecie dobrych zabezpieczen, Co do CS myslalem zeby go dac na 2 tygodznie z racji tego ze nie zawsze cala gildia musi byc co tydzien w wekend przed komputerem ... a tez zeby miala jakis czas na exp w locie czy uzbrojenie sie zrobienie zabezpieczen zamku.

planuje zrobic 1suba oczywiscie ze PVP a nie NO-PVP bo to juz wgl sensu nie ma tylko poprostu z zakazem zabijania na spotach jak i przy goldenach wiecie o co chodzi. Moze zrobie 2 suby jesli bedzie taka potrzeba narazie skupiam sie na jednym. Nie mysle tak, zeby ciagle expic bo nie na tym polega mysle raczej nad tym aby szukac itemow setow udoskonalac swoja postac pod tym wzgledem :).

Opublikowano

ogranicznik czasowy na resa... bardzo dobry pomysł! nie gralem w mu jakis czas i jesli takie cuda wymyslili jestem za ! nawet oprzy expie rzedu 100 daje czas na chodzenie na dropa, zbieranie jeveli, pomoc innym etc zdecydowanie tak :]

Opublikowano

Nie kombinuj wiele, ustawienia są bardzo świetne; jedynym mankamentem jest ciut za wysoka wartość maksymalnych punktów.

Plus: fajnie, że jesteś tak otwarty i miły — to dość istotne przy pełnionej funkcji.

Opublikowano

Ja również jestem zainteresowany serwerem, na pewno zawitam na starcie bo widać że Admin miły, ambitny i chce zrobić fajny serwer, słucha opinii a to się chwali.

Proponuje exp 800 ; drop 30% reset stat po resie i 250 punktów wiecej co reset.Moby w spocie mogą być po 3 ale żeby respawn był szybszy niż zazwyczaj.Takie ustawienia były na Dark Soul MU i pamiętam że grało się świetnie, pierwszego resa biło się w party w atlans 2 jakieś 6 godzin ale było bardzo fajnie.Handel był potężny i atmosfera bardzo bardzo przyjemna.Pomysł z limitem robienia resetów ok. 3 dni także mi się podoba myślę że faktycznie przyczyniło by się to znacznie do rozwinięcia pvp, dropu, handlu itp.Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...