Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komp mi pika

mikomiko209

Pytanie

Opublikowano

Witam , mam problemik. Od jakiegoś tygodnia/2ch komp mi zaczyna pikać. Pika pewnie dlatego że się przegrzewa , a nic przy nim nie robiłem (jedynie wczoraj zmieniałem paste na procku i czyściłem z kurzu) Noi przegrzewa się tylko przy grze w lola/mc. Tak jak gram od czterech lat w lola , tak nie miałem problemu , dopiero teraz zaczęło sie coś sypać. Komp 6cio letni , jedynie xp zmieniany na 7. Procek AMD athlon 64 x2 dual core processor 4200+ 2.20GHz , Ram 4GB ddr2 , system 32bit , karta graficzna to jakaś nvidia którą kupowałem rok temu za jakieś 400zł i zasilacz też jakiś ch*j wie jaki 550W za około 300zł. Jakieś pomysły?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłodzenie boxowe jak mniemam?

Sprawdź czy jest do końca wsadzone, dopchnij je mocniej żeby strzeliły te zatrzaski. Na twoim miejscu zainwestował bym ~50zł w fere pro i problem powinien zniknąć.

Ewentualnie procek nie przewodzi ciepła przez IHS, jeśli możesz dotknij coolera i sprawdź czy jest ciepły/gorący jeśli nie to wina procka nie przewodzi ciepła. (To jest metoda na hardcora więc się nie poparz xD)

graphic.png
Opublikowano

Dobra , komp w miare naprawiony , przy włączonej przeglądarce 40-45st. Ale zaś mi się lapek rozyebal... Miałem włączoną przeglądarke , lobby w lolu i pykałem w borderlandsa i nagle sie wylaczyl , teraz jak go probuje wlaczyc to tylko pojawia sie napis acer i sie wylacza. Lapek acer 8572g.

Opublikowano

Za pewne się przegrzał i nie ruszy.

Spróbuj wejść do biosu, jeśli dasz rade +dla cb. Dalej zapisz ustawienia i włącz go od nowa i zobacz czy przejdzie dalej. Jak nie to dysk/proc/płyta uwalona.

graphic.png
Opublikowano

Za pewne się przegrzał i nie ruszy.

Spróbuj wejść do biosu, jeśli dasz rade +dla cb. Dalej zapisz ustawienia i włącz go od nowa i zobacz czy przejdzie dalej. Jak nie to dysk/proc/płyta uwalona.

wystarczyło baterie wyjąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...