Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logo operatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aby rootowanie zepsuło telefon musialbyś być 1 na 10000 przypadków. Skrypty nadają tylko prawa administratora (dostęp do wszystkich plików) i instaluje nam supersu/superuserea.

Całkowity bubel sprzeczny z prawdą. Unroot jest tak samo banalny jak samo rootowanie. Gwarancję teoretycznie się traci, ale łatwo jest ją przywrócić.

Zależy od telefonu, bo w większości przypadków sprawdza się do kliknięcia unroot. Jednak w niektórych telefonach jest inaczej. Dodatkowo, salon ma szansę wykryć. Mojemu koledze wykryli SGS3 odrootowany z wyzerowanym licznikiem, nienaruszonym KNOXem i softem Samsunga. I wycenili uszkodzenie anteny WiFi na 600 zł. Więc jednak oddając na gwarancję jest minimalna szansa na utratę. Jednak po co mu rootowanie, skoro może wgrać stocka?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pasjonat
Opublikowano

Nie takie akcje się robiło. Ludzie rozbierają telefon, ładują zbyt dużą mocą płytę główną - oddają na gwarancję i mają nowy telefon.  -.-

Zależy od stopnia zaawansowania, czy zostanie wykryty, czy też nie.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

No to zdaje mi się że ten cały "stock" będzie najlepszym rozwiązaniem. Biorąc pod uwagę że czytając Wasze posty mam pustkę w głowie, za link do dobrego poradnika dam kilka lajków. Sam pewnie znajdę coś złego. Jak by co telefon LG Swift l7 II.

Opublikowano

"Oczywiście soft jest wgrany nowy, lecz rzeczy zostały te samo."

Wat. I tak btw czy ten android z tamtego linka jest polski i czy jest to Jelly Bean. Nie mam zamiaru wgrywać starszego androida. 

Edit

A ok jest polski. Ale z komentarzy widzę że coś tam się im pierniczy. 

Opublikowano

"Oczywiście soft jest wgrany nowy, lecz rzeczy zostały te samo."

Wat. I tak btw czy ten android z tamtego linka jest polski i czy jest to Jelly Bean. Nie mam zamiaru wgrywać starszego androida. 

Edit

A ok jest polski. Ale z komentarzy widzę że coś tam się im pierniczy. 

Umiesz czytać to sobie poradzisz, musiałbym mieć tu przy sobie ten telefon, bo każdy model się inaczej flashuje.

Opublikowano

Umiesz czytać to sobie poradzisz, musiałbym mieć tu przy sobie ten telefon, bo każdy model się inaczej flashuje.

Chodzi mi o to czy to zadziała jak format. 

Opublikowano

Chodzi mi o to czy to zadziała jak format. 

Ta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...