Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logo operatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba nie doczytałeś, pisałem o utracie GWARANCJI przez odblokowanie a nie o wgrywaniu softu dla którego nie ma znaczenia czy zablokowany czy nie .

oczywiście dla custom romu ma znaczenie czy jest bootloader zablokowany czy nie bo czasem trzeba zmienić kernel a bez odblokowanego telefonu nie wgra się go na niektórych telefonach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

chyba nie doczytałeś, pisałem o utracie GWARANCJI przez odblokowanie a nie o wgrywaniu softu dla którego nie ma znaczenia czy zablokowany czy nie .

oczywiście dla custom romu ma znaczenie czy jest bootloader zablokowany czy nie bo czasem trzeba zmienić kernel a bez odblokowanego telefonu nie wgra się go na niektórych telefonach

Ale jemu niepotrzebny custom rom, więc może wgrać czysty od producenta.

Opublikowano

Nie mam pojęcia o czym rozmawiacie, ja po prostu chcę wywalić bootanimation.zip bez utraty gwarancji.

Lepiej zmienić na niebrandowany system, ale najpierw radzę poczytać bo jesteś zielony. Co do metod w tym telefonie z tego co wyczytałem można łatwo uzyskać roota "framarootem".

http://forum.android.com.pl/f1069/lg-l7-ii-p710-root-332903/

Bo wystarczy zainstalować tylko appkę, a ona sama znajdzie lukę. Później to już z górki, jakiś dobry menedżer plików i robisz co chcesz. Nie jestem pewien czy jak wywalisz bootanimation, czy telefon nie wpadnie w bootloopa. Może nie.

Opublikowano

Lepiej zmienić na niebrandowany system, ale najpierw radzę poczytać bo jesteś zielony. Co do metod w tym telefonie z tego co wyczytałem można łatwo uzyskać roota "framarootem".

http://forum.android.com.pl/f1069/lg-l7-ii-p710-root-332903/

Bo wystarczy zainstalować tylko appkę, a ona sama znajdzie lukę. Później to już z górki, jakiś dobry menedżer plików i robisz co chcesz. Nie jestem pewien czy jak wywalisz bootanimation, czy telefon nie wpadnie w bootloopa. Może nie.

A ten niebrandowany system to co? Taki "nie od operatora"?

Opublikowano

A ten niebrandowany system to co? Taki "nie od operatora"?

tak

Opublikowano

Jeśli masz roota to jest peeeełno takich programów, które usuną wszystko!

Jeśli Ci przeszkadza to TYLKO wizualnie to polecam aplikacje do zamrażania i zamroź te niechciane, wtedy powinny zniknąć z menu. :)

Opublikowano

Jeśli masz roota to jest peeeełno takich programów, które usuną wszystko!

Jeśli Ci przeszkadza to TYLKO wizualnie to polecam aplikacje do zamrażania i zamroź te niechciane, wtedy powinny zniknąć z menu. :)

No to nie pogardzę nazwą. 

Opublikowano

Zamrażanie : App Quarantin, jest tego naprawdę dużo. 

Usuwanie : Easy Uinstaller / Korzeń App delete

pamiętaj że musisz mieć roota. :)

Opublikowano

Zrobiłeś już tego roota?

No na razie nie bo w końcu nie wiem co z tą gwarancją. I pan wyżej pisze że roota nie trzeba. 

Opublikowano

No na razie nie bo w końcu nie wiem co z tą gwarancją. I pan wyżej pisze że roota nie trzeba. 

pamiętaj że musisz mieć roota. :)

Opublikowano

Mieć roota i mieć gwarancje to sprzeczność sama w sobie.

Opublikowano

Roota w każdej chwili możesz usunąć wgrywjac stock rom (czyli taki jak pierwotny), wtedy gwarancja nadal obowiązuje. :) Zresztą, już na to tak nie patrzą, więc się o to nie martw. :)

Na MPC jest pelno dobrych poradników jak zrootowac telefon, więc dasz sobie radę.

Opublikowano

Mieć roota i mieć gwarancje to sprzeczność sama w sobie.

Ktoś tu pisał że można. Pan wyżej też pisze. No to serio muszę się za to zabrać. 

Opublikowano

Zabieraj się, żałować na pewno nie będziesz! :)

Ale gwarancję jednak straci, gdyż jest to ingerencja w system. W 99% przypadków da się to jednak odwrócić wykonując "unroot" (bardziej skomplikowane niż samo rootowanie).

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Ale gwarancję jednak straci, gdyż jest to ingerencja w system. W 99% przypadków da się to jednak odwrócić wykonując "unroot" (bardziej skomplikowane niż samo rootowanie).

Zapewne jest tego tona na google, ale i tak nie pogardzę linkiem. Jednak biorę się za to w wakacje. Niby koniec roku ale nie chce sobie teraz telefonu psuć. 

Opublikowano

Zapewne jest tego tona na google, ale i tak nie pogardzę linkiem. Jednak biorę się za to w wakacje. Niby koniec roku ale nie chce sobie teraz telefonu psuć. 

Przeczytaj kartę gwarancyjną. Tam jest wyraźnie napisane. Z niektórymi telefonami jest większy problem po rootowaniu (np. w telefonach z serii Galaxy trzeba wyzerować licznik), a z niektórymi mniejszy. Poczytaj jak jest w twoim przypadku. Z karty gwarancyjnej:

154301402148821867857.jpeg

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Ale czemu mamy zakładać, że akurat telefon się zjebie :P Jak ktoś robi według poradnika od początku do końca to nie ma prawa się zjebać. Coś będzie nie halo, to przywracasz oryginalnego stocka i gitara.

W sumie Ty wcale roota nie potrzebujesz, wgraj czysty stockowy rom producenta i nie będziesz mieć syfu, tych dupereli od plusa.

Opublikowano

Ale czemu mamy zakładać, że akurat telefon się zjebie :P Jak ktoś robi według poradnika od początku do końca to nie ma prawa się zjebać. Coś będzie nie halo, to przywracasz oryginalnego stocka i gitara.

W sumie Ty wcale roota nie potrzebujesz, wgraj czysty stockowy rom producenta i nie będziesz mieć syfu, tych dupereli od plusa.

A nie utracę gwarancji? 

Pasjonat
Opublikowano

Aby rootowanie zepsuło telefon musialbyś być 1 na 10000 przypadków. Skrypty nadają tylko prawa administratora (dostęp do wszystkich plików) i instaluje nam supersu/superuserea.

Całkowity bubel sprzeczny z prawdą. Unroot jest tak samo banalny jak samo rootowanie. Gwarancję teoretycznie się traci, ale łatwo jest ją przywrócić.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...