Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Myślicie o fałszywych przyjacielach?

Gość Sortiq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o fałszywych przyjacielach?

Wiecie jak ich rozpoznać?

Opublikowano

to sie nie trzyma kupy nazwa tematu :

Co Myślicie o fałszywych przyjacielach?

a piszesz zupełnie o czym innym

Opublikowano

Prawdziwych przyjaciół nie ma, kazdy Cie ojebie za plecami, twoim jedynym przyjacielem jest zapewne postać w lolu lub metinie.

Zawsze jest przy tobie gdy tego potrzebujesz, zawsze z tobą przewędruje cała mapę !

u6pv.jpg

Opublikowano

Prawdziwych przyjaciół nie ma, kazdy Cie ojebie za plecami, twoim jedynym przyjacielem jest zapewne postać w lolu lub metinie.

Zawsze jest przy tobie gdy tego potrzebujesz, zawsze z tobą przewędruje cała mapę !

Takie głupoty wypisuj na swoim asku <ironia>

@ top

Jeżeli przyjaciel obgaduje Cię za plecami lub gada kłamstwa o Tobie to znaczy że nie jest wart Ciebie. Sam doświadczyłem tego i zerwałem kontakt z paroma osobami i nieco zmieniłem nastawienie do ludzi. Wiadomo czas zmienia ludzi, a człowiek uczy się na błędach.

Opublikowano

Nie ma przyjaciół bo przyjaźń to jest wymysł przez ludzi, którzy chcą być duszą towarzystwa.

Więc przyjaźń nie istnieje, deal with it.

Opublikowano

Przyjazn z chlopakiem - pedalstwo

Przyjazn z dziewczyna - bycie zerem, niepotrafiacym mowic prawdy

Tyle na ten temat.

Opublikowano

Co myślę :

Hmm ciężko powiedzieć jak takiego znajdę to na pewno utrudnię mu życie znienawidzę jak pas i wiele innych tego typu rzeczy. Jebać Fałszywców i Rudzielców.

Jak i rozpoznać ?

Nie ufaj rudemu - Rudy to zawsze zlo

Na pewno pomoże ci w trudnej sytuacji a nie wyśmieje albo będzie miał to w dupie

Uszanuje twoje zdanie

i wiele innych tego typu rzeczy sam pomyśl  

Opublikowano

Jak chcesz mieć dobrego przyjaciela to daj mu 1000 zł miesięcznie, a będzie Ci jadł z ręki. A jak nie będzie, to rozpoznasz że Cię rżnie na kasę.

Opublikowano

Myśle że fałszywa przyjaźń jest of kors zła i nikomu takiej nie życzę. 

Jak rozpoznać fałszywego przyjaciela?

Twój los jest dla niego obojętny jak każdego innego. (czyt nie jest twoim przyjacielem).

I napiszę typową formułkę na tego typu tematy "Obgaduje cię za plecami"

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Nie ma przyjaciół bo przyjaźń to jest wymysł przez ludzi, którzy chcą być duszą towarzystwa.

Więc przyjaźń nie istnieje, deal with it.

Przyjaźń istnieje, ale mało kto wie czym tak na prawdę jst. Otóż miłość to nic innego jak miłość. Tylko, że nie w tym sensie, że podoba Ci się ciało przyjaciela i masz z nim ochote uprawiac seks.. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Prawdziwe przyjaźnie to były kiedyś. Czasem żałuję, że nie urodziłem się w latach 70' lub 80'. Teraz nie ma przyjaźni, bo jest #sueg.  ;)

Opublikowano

Takie głupoty wypisuj na swoim asku <ironia>

@ top

Jeżeli przyjaciel obgaduje Cię za plecami lub gada kłamstwa o Tobie to znaczy że nie jest wart Ciebie. Sam doświadczyłem tego i zerwałem kontakt z paroma osobami i nieco zmieniłem nastawienie do ludzi. Wiadomo czas zmienia ludzi, a człowiek uczy się na błędach.

Mówię że prawdziwych przyjaciół już nie ma, to nie te same czasy co kiedyś, teraz każdy jest zapracowany, w dupie ma wszystkich liczy się tylko kasa.

Raz gadasz z kumplem - czyt. przyjacielem, któremu wyjawiasz największe sekrety a na drugi dzień słyszysz jak cała uczelnia o tym nawija.

Znam przypadek z swojej miejscowości co ojciec zrobił synowi zdjęcie, gdy ten przyszedł pijany do domu a potem zaczął pokazywać to zdjęcie swoim kolegom, podczas spotkań aż chłopak się załamał.

Widzisz, są przypadki że nawet rodzice Cię udupią. Rozumiem można mieć znajomych kolegów itd. ale wiedz, że możesz liczyć tylko na siebie.

u6pv.jpg

Opublikowano

Prawdziwe przyjaźnie to były kiedyś. Czasem żałuję, że nie urodziłem się w latach 70' lub 80'. Teraz nie ma przyjaźni, bo jest #sueg.  ;)

mam to samo tak żyć w tych latach ach co to były za czasy ;p

i cie zaskoczę istniej prawdziwa przyjaźń mam 3 takich kolegów (po co więcej), niby czasem inni nazywają pedały ale wyjebane na to :P

@top

osobiście mam takiego kolego niby mógłbym zerwać z nim znajomość ale 2 razy w tygodni z nim się widuje na praktykach wiec kicha (jeszcze kurwa rok :D nienawidzę go że hej)

Opublikowano

mam to samo tak żyć w tych latach ach co to były za czasy ;p

i cie zaskoczę istniej prawdziwa przyjaźń mam 3 takich kolegów (po co więcej), niby czasem inni nazywają pedały ale wyjebane na to :P

@top

osobiście mam takiego kolego niby mógłbym zerwać z nim znajomość ale 2 razy w tygodni z nim się widuje na praktykach wiec kicha (jeszcze kurwa rok :D nienawidzę go że hej)

No kurwa, ja tez mam kolegów :D Tylko przyjaźń w tych czasach przyjaźni nie równa. :)

Opublikowano

Gdzie przyjaciół sześć tam nie ma co ruchać  o.O

Tak na poważnie, przyjaźń zawsze się kończy gdy każdy zaczyna interesować się czymś innym. Nie istnieje coś takiego jak fałszywy i prawdziwy przyjaciel to jest taki sam podział jak w bajkach (dobro i zło) .

Są też wyjątki od reguły, ludzie którzy mają gdzieś jak ktoś wygląda, jak ktoś gada, ile ma kasy itd. tacy zawsze w koncie siedzą, a z nimi może zaistnieć coś takiego jak "prawdziwa" przyjaźń ale zazwyczaj kończy się ona gdy każdy idzie w swoją drogę :(

KONIEC. NIE UMIEM PISAĆ 

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Sama nazwa tematu jest bez sensu, nie ma czegoś takiego jak fałszywy przyjaciel, albo ktoś jest twoim przyjacielem albo nim nie jest i jest np. fałszywy, proste i logiczne. A to, jaki ktoś jest widać po jego zachowaniu, tym co mówi, mimice, po wszystkim. wystarczy mieć mózg, żeby się domyśleć i zauważyć, czy ktoś nie obgaduje cię za plecami.

Opublikowano

C++ jest takim prawdziwym przyjacielem. Zawsze powie co jest źle, a jak zapomnę o średniku na końcu instrukcji, to mój drugi przyjaciel, IDE automatycznie mi go wstawi. 

Typowym lewakiem jest natomiast PHP. Zawsze coś mu kurwa nie pasuje i zanim się dogadamy miną 2h. 

Tak, nie mam życia.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Pamiętaj, że jeśli ktoś Tobie donosi na kogoś (np. że Kowalski na Ciebie mówił to czy tamto) to temu Kowalskiemu donosi tak samo o Tobie..

Żeby darzyć kogoś takim czymś co jest zwane przyjaźnią to potrzeba bardzo dużo czasu. Nawet kilku lat. Wtedy dopiero możesz kogoś nazwać przyjacielem.

To ktoś kto przez długi czas stara Ci się pomagać jak tylko może, jest z Tobą w trudnych chwilach itp.

Nie mówię, że się nie kłócić z nim, bo to jest nie realne :P .

75386578f06c9981.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...