Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien dylemat muszę kupić sobie nowy telefon i zastanawiam się nad dwoma opcjami, interesuje mnie samsung galaxy s5 i iphone 5s, które z nich byście wybrali i dlaczego, możecie też podać jakieś inne telefony do 2tys.

Opublikowano

Iphone 5s  na bogato. sgs5 jakos mnie nie powala . Ja bym wybral iphone bo by byl swag w gimbie xD Nie no oba telefony sa dobre ale ja bym nawet wolal s4 niz s5 brac .Duzo recenzentow mowi ze nie powala ten nowy galaxy parametrami ani niczym jak  na taka cene i date wydania.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

A na czym Ci zależy? Samsung jest dużo wydajniejszy i ma Androida co wiąże się z pełną kontrolą nad telefonem. Iphone natomiast jest wytrzymalszy fizycznie, gładko chodzi nawet jak go zawalisz aplikacjami no i ma swag, ale za to nic w nim nie zmodyfikujesz i będziesz musiał męczyć się z 90% płatnym appstorem.

Opublikowano

A na czym Ci zależy? Samsung jest dużo wydajniejszy i ma Androida co wiąże się z pełną kontrolą nad telefonem. Iphone natomiast jest wytrzymalszy fizycznie, gładko chodzi nawet jak go zawalisz aplikacjami no i ma swag, ale za to nic w nim nie zmodyfikujesz i będziesz musiał męczyć się z 90% płatnym appstorem.

Powiedziała osoba, która pewnie nawet nie ma iOsa.

Ja ci polecam iphone 5s. Nie prawda ze 90% jest płatne bo oprócz muzyki prawie to samo co w sklepie play. Telefon Sie nie zacina prawie nigdy xD + swag w gimbie xD

Opublikowano

Gościu, żeś dowalił równo :D Jak się umie szukać w appstorze to wszystko czego potrzebujesz znajdziesz za darmo ;]

Jak chcesz mieć gówno w plastiku to weź samsunga. Popatrz sie na ranking satysfakcji smartfonów:

https://farm6.staticflickr.com/5036/14151242454_0b467b1f67_b.jpg
https://farm6.staticflickr.com/5036/14151242454_0b467b1f67_b.jpg

Ktoś kto przesiadł się na iphone w 90% nigdy nie wróci do androida ani wp. 

Opublikowano

Ogólnie zależy mi na muzyce, internecie i aparacie. 

I pytanko bo czytałem kiedyś że iphone ma tylko gwarancje jednorazową ?

Edit:

A co powiecie na temat własnie s4 jakie są różnice pomiędzy s5 a s4 ?

Nie mam zamiaru wydawać kasy na coś co będzie do dupy.

Myślałem nad Note 3 jakie zdanie o nim macie ? ma ktoś go ?

Opublikowano

S5 lepszy od iphone. Wiekszy ekran, lepsza rozdzoelczosc , lepszy wyswietlacz. Lepsze ma tez parametry. Pod kazdym wzgledem lepszy od iphone

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Gościu... Przeznacz 1200zł i kup telefon z Chin, a będzie kilka razy lepszy niż te 'swag - yolo - op' gimbfony , zamówiłem za 400zł, a jest lepszy od Z1, a wciąż nie ma nawet ryski...

Opublikowano

ktoś jszcze może użyć argumentu, że samsung to "plastikowy szajsung". No i co z tego? Taki plastik nie rysuje się tak jak aluminium. A jak ci telefon upadnie i będziesz mial jakeis wgniecenia czy rysy to taki plastik duuuuuuuuuuuuuzo taniej wymienić niż szklo, aluminium, czy inny material z ktorego robią telefon. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Gościu... Przeznacz 1200zł i kup telefon z Chin, a będzie kilka razy lepszy niż te 'swag - yolo - op' gimbfony , zamówiłem za 400zł, a jest lepszy od Z1, a wciąż nie ma nawet ryski...

true, ale podejrzewam, że jemu bardziej chodzi o swag.

Opublikowano

Iphone 5s, ponieważ:
-iOS moim zdaniem jest o wiele lepszy (jednak nie da się go tak bardzo modyfikować jak androida - mi jest to obojętne)
-jest swag (xD)
-filmy w hd, dobry aparat (ale to s5 też prawdopodobnie ma)
-różne bajery, np. odblokowywanie telefonu liniami papilarnymi z palca - jest lepszy niż w s5

Musisz jednak bardzo uważać na ten telefon, bo łatwo go zniszczyć. Jeżeli ktoś szanuje to nie jest to przeszkodą.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Ja bym był za ajfonem, bo się nie ścina, dobry wyświetlacz i oczywiście swag na dzielni. 

Na samsungu właśnie się przejechałem, bo w S3 nie wprowadzą kitkata bo "za słaby" a taki grand dostał.

graphic.png

Bywalec
Opublikowano

iPhone 5S:

- najlepszy system ze wszystkich

- wygląd

- wartościowe aplikacje

- synchronizacja z chmurą i innymi bajerami

- dobry kontakt z Apple

Opublikowano

iphone to przereklamowane gowno. Komu zalezy na jakims gimbusiarskim slagu? Jakby ten telefon kosztowal 500-700 zł mniej to bylby wart swojej ceny. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

A ja bym wybrał OnePlus One lub jakiś Oppo bo Samsung za 2 lata zostawi S5 tak jak to zrobił z S3 a jak wybierzesz OnePlus One to masz CM + przydatne rozwiązania i dodatki,   a nie tak jak  w samsungu masa bezużytecznych aplikacji i funkcji niepotrzebnych w normalnym użytkowaniu.

Opublikowano

iphone to przereklamowane gowno. Komu zalezy na jakims gimbusiarskim slagu? Jakby ten telefon kosztowal 500-700 zł mniej to bylby wart swojej ceny. 

Powiedział ktoś kto nie używał iphona nigdy dłużej niż 5 minut. Typowe gimbusiarskie rozumowanie. Nie stać mnie na niego to zhejtuje bo ktoś inny to ma. Gościu tu chodzi o system, który jest w cholere wydajniejszy i bardziej zoptymalizowany od shitdroida i wp. Ten telefon po prostu się użytkuje, jego prędkość działania jest po prostu piękna. Mając 4'ke w życiu nie przesiadł bym się na żadnego szajsuna zrobionego z tandetnego plastiku. Klasa sama w sobie. 

Każdy kogo znam i przesiadł się na iphone z byle czego, został przy i nie zamierza zmienić.

Opublikowano

iPhone 5S:

- najlepszy system ze wszystkich - HAHAHAHAHAHA

- wygląd - IPhone 5 wyglądał znacznie bardziej elegancko

- wartościowe aplikacje - wszystkie są na androidzie

- synchronizacja z chmurą i innymi bajerami - na systemie od Google masz znacznie większą i darmową chmurę

- dobry kontakt z Apple - śmieszne

A ja bym wybrał OnePlus One lub jakiś Oppo bo Samsung za 2 lata zostawi S5 tak jak to zrobił z S3 a jak wybierzesz OnePlus One to masz CM + przydatne rozwiązania i dodatki,   a nie tak jak  w samsungu masa bezużytecznych aplikacji i funkcji niepotrzebnych w normalnym użytkowaniu.

Że niby na S3 nie ma CM? Jest dokładnie ten sam co w Oppo OnePlus One - CM11 Snapshot m5. W ogóle wszystkie te aplikacje można usunąć.

Tyle normalnie kosztuje (no może trochę więcej...). Niestety, koszty importu są znaczne.

Ja bym był za ajfonem, bo się nie ścina, dobry wyświetlacz i oczywiście swag na dzielni. 

Na samsungu właśnie się przejechałem, bo w S3 nie wprowadzą kitkata bo "za słaby" a taki grand dostał.

Grand 2 ma więcej RAM'u - dlatego. W ogóle S3 LTE dostał i aktualizacje ma od 4.0... Tylko Nexusy mają równie długo aktualizacje. Zresztą, jak HTC One X porzucono, to nikt nie płakał, bo przecie CM jest!

To ty rzucasz telefonem? Którykolwiek spadnie z chociażby metra, to możesz już iść kupować nowy...

A JB? Nie mieliście telefonu w ręce, a oceniacie....

Sporo jest płatnych - tak jak w Androidzie

Właściwie, zależy jaki chińczyk? To zależy od firmy.

S5 lepszy od iphone. Wiekszy ekran, lepsza rozdzoelczosc , lepszy wyswietlacz. Lepsze ma tez parametry. Pod kazdym wzgledem lepszy od iphone

S5 też ma lepsze parametry od większości komputerów a nie jest wydajniejszy.

Powiedziała osoba, która pewnie nawet nie ma iOsa.

Ja ci polecam iphone 5s. Nie prawda ze 90% jest płatne bo oprócz muzyki prawie to samo co w sklepie play. Telefon Sie nie zacina prawie nigdy xD + swag w gimbie xD

Faktycznie, SWAG na maksa... Wszystkie dziewczyny twoje...

Ogólnie zależy mi na muzyce, internecie i aparacie. 

I pytanko bo czytałem kiedyś że iphone ma tylko gwarancje jednorazową ?

Edit:

A co powiecie na temat własnie s4 jakie są różnice pomiędzy s5 a s4 ?

Nie mam zamiaru wydawać kasy na coś co będzie do dupy.

Myślałem nad Note 3 jakie zdanie o nim macie ? ma ktoś go ?

Ja go mam i muszę go polecić... Naprawdę dobry...

Napisz najpierw, co oczekujesz od telefonu? Bo właściwie koszty można zredukować i dokupić coś jeszcze.

Opublikowano

Powiedział ktoś kto nie używał iphona nigdy dłużej niż 5 minut. Typowe gimbusiarskie rozumowanie. Nie stać mnie na niego to zhejtuje bo ktoś inny to ma. Gościu tu chodzi o system, który jest w cholere wydajniejszy i bardziej zoptymalizowany od shitdroida i wp. Ten telefon po prostu się użytkuje, jego prędkość działania jest po prostu piękna. Mając 4'ke w życiu nie przesiadł bym się na żadnego szajsuna zrobionego z tandetnego plastiku. Klasa sama w sobie. 

Każdy kogo znam i przesiadł się na iphone z byle czego, został przy i nie zamierza zmienić.

Iphone ma tylko 4 calowy ekran. To jst jego glowna wada. System moze jest wydajny, ale gorszy od androida. Nie ma takich mozliwosci personalizacji. Do androida mozesz wgrać roma i masz system jeszcze wydajniejszy niż IGÓWNO. Iphone nie są złe, ale za tą cene mozna miec o wieeele lepsze telefony pod względem parametrów. Ale gimbusy chcą sobie poszpanować, bo telefon ladny..

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Iphone ma tylko 4 calowy ekran. To jst jego glowna wada. System moze jest wydajny, ale gorszy od androida. Nie ma takich mozliwosci personalizacji. Do androida mozesz wgrać roma i masz system jeszcze wydajniejszy niż IGÓWNO. Iphone nie są złe, ale za tą cene mozna miec o wieeele lepsze telefony pod względem parametrów. Ale gimbusy chcą sobie poszpanować, bo telefon ladny..

Śmieszny jesteś z tymi romami i większą wydajnością androida nad iosem :D Nawet nie masz porównania :/

Nie każdy lubi 4,7 calowego kloca w ręce. Dla mnie 4' to jest max.  Aaa i pozostaje kwestia baterii, która w 

iphonach jest po prostu świetna, sgs2 był konkurentem dla ip4. Przesiadłem się z niego na ip4 i szczerze?

Nie żałuje ani grosza, baa nawet dostałem go taniej. Przeleciałem większość romów jakie były dostępne

i pod względem płynności niestety ale bez porównania. A bateria? 3x dłużej trzymie ;]

Opublikowano

Śmieszny jesteś z tymi romami i większą wydajnością androida nad iosem :D Nawet nie masz porównania :/

Nie każdy lubi 4,7 calowego kloca w ręce. Dla mnie 4' to jest max.  Aaa i pozostaje kwestia baterii, która w 

iphonach jest po prostu świetna, sgs2 był konkurentem dla ip4. Przesiadłem się z niego na ip4 i szczerze?

Nie żałuje ani grosza, baa nawet dostałem go taniej. Przeleciałem większość romów jakie były dostępne

i pod względem płynności niestety ale bez porównania. A bateria? 3x dłużej trzymie ;]

Mowa o 5S, a nie o 4. 

Opublikowano

Bateria? Jak chcesz mocną baterie, to kupujesz telefon z mocną baterią.. Np. Galaxy Note 2, czy tam 3. Mam Samsunga Galaxy Ace 2, niby gówno, a nie narzekam na częste lagi związane z systemem android, więc nie wiem o co ci chodzi, z tym, że iOS jest tak wydajny, że to jest wystarczający argument, żeby zrezygnować z lepszego systemu operacyjnego pod każdym względem oprócz wspomnianej wydajności, większego ekranu, lepszego wyświetlacza, wiekszje ilości ramu i przede wszystkim o lepszym procesorze. Na prawdę, 1 lag na tydzień powoduje, że mamy rezygnować z tych komfortów dla jakiegoś niezłego, ale nie najlepszego w swej cenie iPhona?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

http://www.ejiayu.com/en/

Tyle do powiedzenia...

Mam G3S, który kosztuje teraz śmieszne pieniądze (Ile to tam... 400zł?),

Telefon co prawda jest dość gruby (Nowsze modele już nie tak bardzo, S2 ma grubość iphone 5s), ale dobrze leży w łapie, z resztą, to tylko jedna z dziesiątek dobrych firm tworzących telefony przeznaczone na rynek Chiński.

Opublikowano

Bateria? Jak chcesz mocną baterie, to kupujesz telefon z mocną baterią.. Np. Galaxy Note 2, czy tam 3. Mam Samsunga Galaxy Ace 2, niby gówno, a nie narzekam na częste lagi związane z systemem android, więc nie wiem o co ci chodzi, z tym, że iOS jest tak wydajny, że to jest wystarczający argument, żeby zrezygnować z lepszego systemu operacyjnego pod każdym względem oprócz wspomnianej wydajności, większego ekranu, lepszego wyświetlacza, wiekszje ilości ramu i przede wszystkim o lepszym procesorze. Na prawdę, 1 lag na tydzień powoduje, że mamy rezygnować z tych komfortów dla jakiegoś niezłego, ale nie najlepszego w swej cenie iPhona?

A rozumiesz to, że iphone nie potrzebuje nie wiadomo jakiej pojemności baterii, żeby długo trzymała, ramu, procesora?

Komu się w chce bawić w romy itd. Szczególnie, że wszystko w iphone już masz na start i nie musisz żadnego gówna wgrywać? ;] 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...