Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie perki na AMX ELC?

damian120796

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem dziś czołg ELC AMX i może mi ktoś napisać jakie perki w nim dać sprzęt i jak mniej więcej nim grać.

Opublikowano

All camo. 

Sprzęt:

Siata, Osłonięta optyka, dosyłacz/wenta

Zamiast optyki, możesz dać typowo pod pasywnego spota dać lornete.

Opublikowano

Z modułów polecam optykę, stabilizator, dosyłacz 

cammo na każdym. Na dowódcy przydaję się Zwiad^^

76561198001815076.png
Opublikowano

Z modułów polecam optykę, stabilizator, dosyłacz 

cammo na każdym. Na dowódcy przydaję się Zwiad^^

Przydaje się, ale najlepiej na 3 perk.

Opublikowano

To pierwsze perki dawać na camo a żarówę na 2 ?

Opublikowano

To pierwsze perki dawać na camo a żarówę na 2 ?

Żarówki nigdy jako pierwszej nie dawaj bo działa dopiero od 100. Jak nabijesz jakies ~~20% następnego perka to dopiero zmieniasz.

76561198001815076.png
Opublikowano

I jeszcze 1 pytanie czy bez żarówy można bez podświetlić ? bo tym ELC mi się tak źle gra

Opublikowano

I jeszcze 1 pytanie czy bez żarówy można bez podświetlić ? bo tym ELC mi się tak źle gra

Żarówa pokazuje Ci tylko kiedy Ciebie widzą przeciwnicy. Ty możesz ich normalnie wyświetlać bez tego perka.

76561198001815076.png
Opublikowano

Jeżeli ciężko Ci się gra ELC to może zamontuj siatkę i lornetę i stój w krzaczku, bo to jest łatwiejszy sposób podświetlania. 

Opublikowano

siata i lorneta sa bezuzyteczne na elc i pozostalych czolgach z tej lini

optyka dosylacz i wenta/staba to najlepszy zestaw

perki to all kamo i przy 140% reset dowodcy na zarowe

druki perk to kamo, strzal z biodra i hamowanie sprzeglem

860331433165800174608.png

Opublikowano

siata i lorneta sa bezuzyteczne na elc i pozostalych czolgach z tej lini

optyka dosylacz i wenta/staba to najlepszy zestaw

perki to all kamo i przy 140% reset dowodcy na zarowe

druki perk to kamo, strzal z biodra i hamowanie sprzeglem

Siata i lorneta bezużyteczne są, kiedy gra się pod aktywnego spota. Ten czołg ma na tyle dobre camo, że spokojnie można pasywnie spotować.

Opublikowano

tylko ze ten czolg w pasywnym spocie sie marnuje bo spotujac aktywnie zrobi duzo wiecej

swietna mobilnosc i swietne kamo szkoda tego marnowac te dwie cechy stojac w krzaczku pozatym wiekszosc map wymaga aktywnego spota dzieki ktoremu swiecimy bardzo duzy obszar a nie maly kawalek stojac w krzaczku

860331433165800174608.png

Opublikowano

tylko ze ten czolg w pasywnym spocie sie marnuje bo spotujac aktywnie zrobi duzo wiecej

swietna mobilnosc i swietne kamo szkoda tego marnowac te dwie cechy stojac w krzaczku pozatym wiekszosc map wymaga aktywnego spota dzieki ktoremu swiecimy bardzo duzy obszar a nie maly kawalek stojac w krzaczku

Miałeś kiedyś do czynienia z czołgiem lekkim?

Na ELC spot pasywny również może być dobry, ponieważ jest tak mały i ma dobre camo, że może podjechać pod samą bazę przeciwnika, stanąć w krzaczku, zaświecić cały team i jeszcze by cały wrócił. 

Opublikowano

Z marnowaniem potencjału się zgodze, ale camo się marnuje przy aktywnym spocie.

Opublikowano

Na lekkich cammo działa nawet w ruchu, w sensie że bardziej niż na innych typach :P

Zawsze o tym zapominam, ale siata też się marnuje :P

Opublikowano

dlatego jej sie nie zaklada bo to marnowanie slotu

Podczas stania w krzaczku się nie marnuje, bo jest ten bonus 25%... Podczas aktywnego, jak najbardziej się zgodzę, jest ona bezużyteczna.

Opublikowano

Właśnie oglądałem parę filmów na yt z udziałem ELC i stoją sobie z krzakach czy tam grają aktywnie  dużo czołgów  wyświetlają a ja robię to co oni i na 1 rundę wyświetlę może 3  czołgi ...

Opublikowano

Ponieważ do pasywnego spotu, trzeba wiedzieć, do którego krzaczka wjechać :)

Opublikowano

Ponieważ do pasywnego spotu, trzeba wiedzieć, do którego krzaczka wjechać :)

Tak, ale tak czy siak spot pasywny jest łatwiejszy od aktywnego.

Opublikowano

na poczatek: na elc mam ponad 1k bitew 

jest to moj tank 4fun 

perki :

dowodca: camo , zarowka , bia (97%)

kierowca: camo , hamowanie sprzeglem , bia 

jak grac? 

zalezy to od mapy:

na mapach otwartych na poczatku bitwy wybieram krzaczek nieopodal ktorego jada na flanke i swiece , cofam sie , oddaje strzal , podjezdzam swiece dalej , potem strzal i zrywam sie na tyly , potem podjezdzam do innego krzaczka i to samo, gdy na mapie zrobi sie luzniej jade po arte  lub wybijam pojedyncze czolgi ( powolne HT i TD)

na mapach miejskich : rundka na poczatek zeby podswietlic jak najwiecej czolgow , srodkowa faze bitwy przecampie zawsze , pod koniec arta albo cos co mozna objechac ewentualnie pocapowac baze 

sprzet : jezeli jest to tylko przejsciowy zeby wyexpic amx12t to lorneta , siatka , wentylacja  (wentylacja kosztuje 50k wiec tracisz tylko 25k przy sprzedazy razem z czołgiem) a na elc potrzeba ok 50- 100 bitew zeby wyexpic amx 12t 

jezeli chcesz zostawic go sobie 4fun lub jako zarabiacza (bo zarabia najlepiej z 5 tierow) to dosylacz , optyka i wentylacja 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

@up

Jak świecisz w krzaczku i oddajesz strzał to jest błąd. Czemu? Od razu Cię zniszczą, bo to Ciebie wyspotują, a nie Ty ich, a LT jest do świecenia, a nie do strzelania. ;)

Owszem, później się zgodzę, że jak zrobi się luźniej można bawić się w meda.

Opublikowano

@up

Jak świecisz w krzaczku i oddajesz strzał to jest błąd. Czemu? Od razu Cię zniszczą, bo to Ciebie wyspotują, a nie Ty ich, a LT jest do świecenia, a nie do strzelania. ;)

Owszem, później się zgodzę, że jak zrobi się luźniej można bawić się w meda.

czytaj ze zrozumieniem  , cofam sie na 15m od krzaczka , oddaje dwa strzaly z pierwszego krzaczka , bo po drugim napewno ktos przyjedzie , jak sie zaswiece nigdy nie wyjezdzam 2 razy w tym samym miejscu ... i tyle 

pozatym napisalem tak ogolnie , bo kazda mapa jest inna a przede wszystkim kazda bitwa jest inna .

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...