Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Dlaczego warto resetować perki

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zdarza się, że gdy pytacie się jakie perki na dany czołg piszę, że przy 100% zresetować na żarówkę. 

Po co? Dlaczego? Jak to zrobić?

Zacznę od 1 pytania:

Atut szósty zmysł działa dopiero po zdobyciu 100% tej umiejętności. Gdy wybierzemy ją od razu, przez całą drogę szkolenia załogi od 1% do 99% nie mamy z tej umiejętności żadnego pożytku. Gdy jednak wybierzemy kamuflaż/naprawę (W zależności od czołgu) Ta umiejętność skraca nam czas naprawy/poprawia kamuflaż zaraz po wybraniu, a nie jak żarówa, po osiągnięciu 100%.

Oczywiście, po resecie stracimy kilka %, ale lepiej zagrać np. 500 bitew z efektem naprawy i 30 bez żadnego, niż 500 bitew bez :)

Jak to zrobić?

Na początku standardowo wybieramy naprawę. Następnie gramy do osiągnięcia 100%. Gdy to zrobimy i mamy możliwość wyboru następnej umiejętności wchodzimy w kartę dowódcy i klikamy "Usuń" (Jest to przy tej liście posiadanych perków) i wybieramy, że za 20k kredytów (najlepsze rozwiązanie).

Następnie wybieramy 6 zmysł i gramy, dopóki, dopóty 100% nie zostanie wbite ;p

Ten aka trick nie stosujemy tylko w przypadku żarówy, a we wszystkich Atutach (nie mylić z umiejętnościami). Atuty to perki działające od 100%, a umiejętności zaraz po wybraniu, dlatego lepiej wziąć umkę i potem resetować na atut który chcieliśmy od początku, niż od 0 szkolić perk.

Podział atutów (działających od 100%) i umiejętności (działających zaraz po wybraniu:

http://wiki.worldoftanks.com/Crew#Skills_and_Perks

To na tyle, jakby były jakieś pytania, piszcie śmiało ;)

Opublikowano

Ha ha jaki obibok :D

Ja tam wole odrazu dac wlasciwe perki.

xD

Po co przedłużać zbednie poradnik, w grze też pisze jest napisane który działa od razu, a który od 100% ;)

Opublikowano

reset pierwszej perki kosztuje 88k expa, tyle ode mnie, niech sobie każdy oszacuje czy chce tyle tracić, czy od razu dać tą żarówkę

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

reset pierwszej perki kosztuje 88k expa, tyle ode mnie, niech sobie każdy oszacuje czy chce tyle tracić, czy od razu dać tą żarówkę

Aj ziomuś, widzę że matematyka nie jest Twoim sprzymierzeńcem :)

Po 1. 88k chyba za free, ponieważ po resecie za 20 000 kredytów tracimy około 30k expa (mamy 98% perka). 

Po 2. Aby dograć perk potrzeba około 220000 doświadczenia, czyli w przybliżeniu, gdy newbie robi pierwszy perk 500 expa na bitwę (bardzo słaba pomarańcza), będzie potrzeba 440 bitew. Przez te 440 bitew będziemy mieli efekt naprawy, a nie jak w przypadku żarówy jego brak. Po restarcie, racja, stracimy te 30k expa, ale musimy zagrać tylko 60 bitew, zamiast 440 bez żadnego efektu :) Zawsze nawet możemy wziąć kolejne perki, dograć do np. 30-40% i od razu będziemy po restarcie mieli tą żarówę na 100%.

Jesteś przed ostatnią osobą, którą posądziłbym o pisanie takich głupot. 

Opublikowano

Z tą liczbą ile się traci to miałem złe info.
Z mojej strony wygląda to tak:
a) nie lubię jeździć czołgami bezcelowo - czyt. nie expiąc ich;
B) dla mnie X bez 2,75 perki to nie X;
c) pierwszą perkę kończę gdzieś koło VII, tam spokojnie można ogarnąć bez żarówy;
d) mam już tyle bitew w tej grze, do tego jestem na tyle inteligentny że potrafię zapamiętać gdzie można wyjechać a gdzie na 100% wpierdol dostane(tej umiejętności brakuje większości graczy)

Poza tym ostatnio dzięki eventowi na is6 mam całkiem sporo świeżych załóg i nie musze nic restować :>
Dlatego na swoim koncie nie resetuje perek :>

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

Opublikowano

Z tą liczbą ile się traci to miałem złe info.

Z mojej strony wygląda to tak:

a) nie lubię jeździć czołgami bezcelowo - czyt. nie expiąc ich;

B) dla mnie X bez 2,75 perki to nie X;

c) pierwszą perkę kończę gdzieś koło VII, tam spokojnie można ogarnąć bez żarówy;

d) mam już tyle bitew w tej grze, do tego jestem na tyle inteligentny że potrafię zapamiętać gdzie można wyjechać a gdzie na 100% wpierdol dostane(tej umiejętności brakuje większości graczy)

Poza tym ostatnio dzięki eventowi na is6 mam całkiem sporo świeżych załóg i nie musze nic restować :>

Dlatego na swoim koncie nie resetuje perek :>

Jarek, Ty jesteś prawdopodobnie najlepszym graczem na tym forum, a to jest poradnik dla newbie, którym informacja czy zostali wykryci na pewno pomoże ;)

Opublikowano

Jarek, Ty jesteś prawdopodobnie najlepszym graczem na tym forum, a to jest poradnik dla newbie, którym informacja czy zostali wykryci na pewno pomoże ;)

widziałem tu pana z PSQD także na pewno nie :>

signature.png

Opublikowano

Co do żarówy, to nawet najlepszy gracz nie dowie się że zakamuflowany scout zajechał was od boku, spotuje i czeka aż artka wyceluje.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jezeli go spotuje to chyba sie wtedy zarowa wlacza nie?

Jeśli gracz został wykryty, to włącza się żarówa.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Tak dla jasności (dla niektórych graczy )

Jak jest sobie ciężki który jest oświetlony przez lekki czołg w kszakach (nie podswietlony ) . i na tych dwóch czołgach dowódcy mają 6-zmysł. To żarówka zapali się ciężkiemu.

signature.png

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja ogólnie nie polecam wymieniania perków, rozumiem, że żarówka nie jest aktywna od samego początku, ale nie wiem, czy jest to warte wydawania złota.

• 7 miesięcy temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Dlaczego warto resetować perki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...