Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fibernus

humannus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobrze, założymy to miasto, powiększymy je i co dalej? Zdobycie przedmiotów na największy cuboid to zapewne kwestia kilku dni a chcemy czegoś na dłużej.

Skoro jako założyciel miasta mogę pozbywać się graczy to czy nie spowoduje to przywłaszczania sobie sporego kawałka terenu?(Skoro mogę mieć wszystko dla siebie to po co trzymać innych)

Będą jakieś nowe bloczki/przedmioty? 

Będzie istniała możliwość wykupienia teleportu do miasta?(taki teleport na spawnie pozwoli przyciągnąć wielu nowych graczy a co za tym idzie miasto rozwinie się szybciej)

Będą istniały wojny/sojusze pomiędzy miastami? I chodzi mi tu o coś bardziej oficjalnego a nie zwykłe "hej, może nie będziemy się atakować?" 

To już 9 lat z MPC <3

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No dobrze, założymy to miasto, powiększymy je i co dalej? Zdobycie przedmiotów na największy cuboid to zapewne kwestia kilku dni a chcemy czegoś na dłużej.

Skoro jako założyciel miasta mogę pozbywać się graczy to czy nie spowoduje to przywłaszczania sobie sporego kawałka terenu?(Skoro mogę mieć wszystko dla siebie to po co trzymać innych)

Będą jakieś nowe bloczki/przedmioty? 

Będzie istniała możliwość wykupienia teleportu do miasta?(taki teleport na spawnie pozwoli przyciągnąć wielu nowych graczy a co za tym idzie miasto rozwinie się szybciej)

Będą istniały wojny/sojusze pomiędzy miastami? I chodzi mi tu o coś bardziej oficjalnego a nie zwykłe "hej, może nie będziemy się atakować?" 

Możesz prowadzić wojny, zawiązywać sojusze organizować wypady i inne akcje dla swojego miasta. Przywłaszczanie terenu nie ma najmniejszego sensu, bo w pojedynkę nie dasz rady obronić miasta przed napastnikami - każde miasto może zaatakować inne. Nowe bloczki i przedmioty - hmm, takowych nie będzie ponieważ serwer będzie bez modyfikacji. Teleport do miasta będzie dostępny. Jak na razie jest darmowy, jednak dobrym pomysłem jest aby ustalić za niego jakąś kwotę. Dzięki ;) Co do wojen i sojuszy - jak na razie wszystko odbywa się między graczami, jednak możliwe że z czasem wprowadzimy "formalne" wojny i sojusze. 

Opublikowano

Można atakować inne a co z przejmowaniem lub grabieniem? Skoro są te cuboidy to zapewne ograbić się nie będzie dało nikogo, po co więc atakować? Chyba, że jest jakiś system przejmowania miast, ale to by było strasznie kłopotliwe bo nie każdy może siedzieć 24/7 i pilnować czy aby nikt go nie atakuje i miasta nie przejmuje. Jak chcecie to rozwiązać? Coś w stylu wojen gildii gdzie można stawiać tnt i nim niszczyć?

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

@up2 O to raczej w tym chodzi, możesz niszczyć im teren, skrzynki okradać, nie pozostawić nic po mieście wroga.

Jeżeli nie masz czasu na pilnowanie swojego miasta to po prostu go nie pilnuj i nie graj, szkoda się spinać. Jeżeli się chce można zbudować miasto którego nie da się zniszczyć w nawet 10h, atakując co chwila. Chyba że siedzisz 1h bo rodzice Ci więcej nie pozwalają.

Po drugie to nie zakłada Cuboida, cuboid to jest w wg. 

Claim jest na chunki, rozbudowuje on się komendą, myśle że zebranie itemków z 10 osobową grupą ludzi zajęło by z 1dzień. jednak Ty jesteś sam więc dużo nie zrobisz, serwer raczej jest do wspólnej zabawy, zabawa jest ciągle bo zebranie tyle itemów będzie naprawdę trudnym zadaniem. Na żadnym serwerze nie ma czegoś takiego, na innych jest tak że, założysz gildie i masz już wszystko praktycznie, tu dodatkowo masz 3 poziomy miast. Możliwe że jeszcze coś się doda do tych miast fajnego i ciekawego czego gdzie indziej nie ma, masz propozycje to pisz.

Opublikowano

Serwer wydaje się być zajebisty :)

[Q] Jakie będą wymagane itemy na założenie miasta? Będzie łatwo je zrobić czy trzeba się będzie pomęczyć?

Opublikowano

@up2 O to raczej w tym chodzi, możesz niszczyć im teren, skrzynki okradać, nie pozostawić nic po mieście wroga.

Jeżeli nie masz czasu na pilnowanie swojego miasta to po prostu go nie pilnuj i nie graj, szkoda się spinać. Jeżeli się chce można zbudować miasto którego nie da się zniszczyć w nawet 10h, atakując co chwila. Chyba że siedzisz 1h bo rodzice Ci więcej nie pozwalają.

Po drugie to nie zakłada Cuboida, cuboid to jest w wg. 

Claim jest na chunki, rozbudowuje on się komendą, myśle że zebranie itemków z 10 osobową grupą ludzi zajęło by z 1dzień. jednak Ty jesteś sam więc dużo nie zrobisz, serwer raczej jest do wspólnej zabawy, zabawa jest ciągle bo zebranie tyle itemów będzie naprawdę trudnym zadaniem. Na żadnym serwerze nie ma czegoś takiego, na innych jest tak że, założysz gildie i masz już wszystko praktycznie, tu dodatkowo masz 3 poziomy miast. Możliwe że jeszcze coś się doda do tych miast fajnego i ciekawego czego gdzie indziej nie ma, masz propozycje to pisz.

Zakładając, że miasto nie jest tak rozbudowane, że mury pobudowano z obsydianu. Co do czasu to zależy od dnia, ale nie w tym problem. Zniszczyć mogą wszędzie i mi to nie przeszkadza. Nie chcę tylko by było to banalne. I nie, rodzice mi nie zabraniają grać dłużej, jestem troszkę starszy od Ciebie, więc nie mam z tym problemu :) Chodziło mi o to, że takie przejmowanie miasta by było dość kłopotliwe. Odbudować zawsze można, ale postawić na nowo już troszkę ciężej. Zastanawiałem się też jaki by był cel takiej gry. Początkowo faktycznie ciężko bo trzeba zebrać te przedmioty, wybudować jakieś miasto, zadbać o nie i zdobyć mieszkańców z czasem jednak byłoby troszkę nudno bo co tu robić dalej? Mamy miasto, które "samo" się rozbudowuje, powiększyć go i tak nie możemy, surowców nie potrzeba bo na co?(w serwerach bez modyfikacji nie ma co robić ze sporą częścią zasobów) Pozostaną nam te walki, ale ile tak można? Przydałby się jakiś ranking, wyzwania, coś więcej. I w dalszym ciągu nie rozumiem gdzie jest ta ogromna różnica między cuboidem a claimem... cel jest taki sam :P Oba można powiększyć i oba działają za pomocą komendy, więc to żaden argument :P   

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Czekam na start !!! Serwer zapowiada się fajny a te miasta zajebi,,, ! Ej a mogłbym prosić o nazwe czcionki w Nazwach (Założyciel itp)

Opublikowano

@up2

Miasto samo się nie rozbudowuje tylko gracze płacą za jego rozbudowe. 

Między claimem a cuboidem jest taka różnica że w cuboidzie są flagi, jeżeli ktoś sb założy miasto z nazwą "spawn" a cuboidy byłyby zakładane pod nazwę miasta, wtedy to się buguje ;) 

Claim jest zakładany na chunk który jest przypisany do tej gildi i nie można tego zbugować.

Chyba już rozumiesz jaka jest różnica. 

Jeżeli Ci nie zabraniają grać ponad 1h to graj. Odbudowanie miasta.. o to chodzi w tego typu serwerach, wojny jakieś itp chyba

Uwierz mi że ludzie lubią grać, zbierać, zmagać się z innymi i podbijać, napewno wiesz o tym, trochę trzeba wysiłku.

Napewno też będzie ranking na stronie, tak słyszałem. Więc wbij, oceń i wtedy pisz :)

Opublikowano

@up2

Miasto samo się nie rozbudowuje tylko gracze płacą za jego rozbudowe. 

Między claimem a cuboidem jest taka różnica że w cuboidzie są flagi, jeżeli ktoś sb założy miasto z nazwą "spawn" a cuboidy byłyby zakładane pod nazwę miasta, wtedy to się buguje ;)

Claim jest zakładany na chunk który jest przypisany do tej gildi i nie można tego zbugować.

Chyba już rozumiesz jaka jest różnica. 

Jeżeli Ci nie zabraniają grać ponad 1h to graj. Odbudowanie miasta.. o to chodzi w tego typu serwerach, wojny jakieś itp chyba

Uwierz mi że ludzie lubią grać, zbierać, zmagać się z innymi i podbijać, napewno wiesz o tym, trochę trzeba wysiłku.

Napewno też będzie ranking na stronie, tak słyszałem. Więc wbij, oceń i wtedy pisz :)

To "samo się rozbudowuje" to przenośnia, chodziło mi o to, że nie będziemy tam potrzebni gdyż mieszkańcy takiego miasta sami będą je rozbudowywać(nadamy im kawałek terenu i od nich będzie zależało to co na nim postawią). Rozumiem, nigdy nie bawiłem się na serwerach z gildiami/frakcjami, więc wiedziałem tylko tak "z grubsza" jak to działa. Jeśli tak to funkcjonuje to mam kilka pomysłów na miasto, myślę że ciężko będzie je zdobyć :P Wbić niestety jeszcze nie mogę, ale z pewnością pojawię się w weekend :) Ranking by się przydał tylko jak to sprawdzać i co by się liczyło? Najbogatsze miasto? Najlepiej rozbudowane? Można niby zrobić kilka kategorii :)

Zamierzasz może z kimś grać na serwerze? 

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Tak, napewno będę grał. Z tego co wiem będą jakieś punkty miasta. Mam nadzieje że Ci się spodoba. pisz te pomysły, może wykorzysta się je :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...