Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy szkoła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem otóż mam strasznie słabe oceny 1, 2.Moja mama mówiłe że jak na koniec roku nie wyjde bez dopow to kupi mi laptopa. A nie wiem jak się uczyć

ps.jestem srednio uzalezniony od kompa

graphic.png

Opublikowano

Skoro chcesz tego laptopa, to poświęć z 3 godziny dziennie na naukę.

Najlepiej odłącz kompa, nie wiem, tak żebyś go nie widział i wkuwasz.

Jeszcze możesz robić umiejętnie ściągi, jeżeli nie chce Ci się uczyć.

Opublikowano

Uczyć się.

Czytać na głos, powtarzać ...

A TAK NAPRAWDĘ TO KTOŚ MUSI KOPAĆ ROWY ;)

Opublikowano

Jak to sie mówi uczeń bez jedynki to jak żołnierz bez karabinu ^^

Ściągi ?

Jeśli zle ci idze z danego przedmiotu do idz na wyrównawcze tam nauczyciel ci wytłumaczy wszstko ;)

Jesli będziesz chodzić to zobaczy że ci zależy i przymknie na cb oko .

Opublikowano

W drugiej gimnazjum mieć takie oceny  :mellow:  :mellow:  :mellow: Nie wiesz jak się uczyć?  :huh:

1. Otwierasz plecak

2. Wyjmujesz książkę tudzież zeszyt np.: od fizyki

3. Otwierasz na ostatnim temacie lub tam skąd musisz się uczyć

4. Czytasz, skupiając się na tym, a nie myśląc o majnkrafcie

5. Jak nie zrozumiałeś to czytasz kolejny raz

6. Jak dalej nie zrozumiałeś to czytaj punkt 5.

A teraz jak ja się uczę w 3 gimnazjum i zdaję na 4/5/6.

Kończę zazwyczaj około 15:30. Idę na dwór lub wchodzę na komputer. Kończę około 19-20 ( zależy ile mam nauki ). Spać przeważnie chodzę 22-23.

Nie widzę w tym nic trudnego  ;) Powodzenia.

PS. Jak chcesz sprzęt do gier to lepiej kup stacjonarkę  -.-

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za porady przydadzą się. Merceddes wiem że stacjonarka lepsza i wydajniejsza ale ja mam pokój z bratem i mało miejsca na stacjonarkę

graphic.png

Opublikowano

Nie wiem co to za głupie pytania. Uczenie się jak uczenie. Otwierasz książkę i studiujesz, jeśli jesteś wzrokowcem to zapamiętujesz sobie najważniejsze rzeczy i tyle.

Opublikowano

Ja tu widzę mały problem. Ciężko ci będzie się nauczyć tego jak się uczyć skoro nie umiesz się uczyć.

A tak na serio to trzeba było wcześniej o tym myśleć a nie dopiero w drugiej gimnazjum miesiąc - przed zakończeniem roku szkolnego.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Siema mam problem otóż mam strasznie słabe oceny 1, 2.Moja mama mówiłe że jak na koniec roku nie wyjde bez dopow to kupi mi laptopa. A nie wiem jak się uczyć

ps.jestem srednio uzalezniony od kompa

Nie mogłeś napisać wcześniej, a nie miesiąc przed wystawieniem ocen końcowych? <_<  Z jakich przedmiotów grożą Ci te jedynki? Wykorzystałeś warunki?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Jak to sie mówi uczeń bez jedynki to jak żołnierz bez karabinu ^^

Ściągi ?

Jeśli zle ci idze z danego przedmiotu do idz na wyrównawcze tam nauczyciel ci wytłumaczy wszstko ;)

Jesli będziesz chodzić to zobaczy że ci zależy i przymknie na cb oko .

To mnie rozbawiło nauczyciel moze  nauczy tego co cos tam kuma  z przedmiotu, ale np jak naprawde nic z danego przedmiotu nie rozumiesz to uwazaj ze cie nauczy. xD XD myslisz ze ich obchodzi twoja ocena?

W drugiej gimnazjum mieć takie oceny  :mellow:  :mellow:  :mellow: Nie wiesz jak się uczyć?  :huh:

1. Otwierasz plecak

2. Wyjmujesz książkę tudzież zeszyt np.: od fizyki

3. Otwierasz na ostatnim temacie lub tam skąd musisz się uczyć

4. Czytasz, skupiając się na tym, a nie myśląc o majnkrafcie

5. Jak nie zrozumiałeś to czytasz kolejny raz

6. Jak dalej nie zrozumiałeś to czytaj punkt 5.

A teraz jak ja się uczę w 3 gimnazjum i zdaję na 4/5/6.

Kończę zazwyczaj około 15:30. Idę na dwór lub wchodzę na komputer. Kończę około 19-20 ( zależy ile mam nauki ). Spać przeważnie chodzę 22-23.

Nie widzę w tym nic trudnego  ;) Powodzenia.

PS. Jak chcesz sprzęt do gier to lepiej kup stacjonarkę  -.-

Mozna miec, ja mam jeszcze gorsze. xD

@top: Najlepiej korepetycje, ale jak ktos nie ma hajsu na korki to taka prawda ze nikt ci nie pomoze za darmo.

ps: wypierdalaj z Polski jak najszybciej.

Opublikowano

najlepsze jest myślenie na lekcjach ponieważ na testach jest to samo co pani powtarzala a nie musisz sie uczyc ;p albo sciagi ;p wlaczas telefon i wchodzisz na internet :D

410701400406615815990.png

Opublikowano

Jak jesteś słuchowcem wykorzystaj to i posłuchaj na lekcji, a jak jesteś zwrokowcem to zostaje ci tylko poczytać ;d

A jak nie jestem ani tym ani tym to co mi doradzisz?

Opublikowano

Na lekcjach niczego się nie nauczysz. Nauczyciele mają w dupie Ciebie i Twoje oceny, przychodzą do "roboty" tylko aby odwalić te 8 godzin dziennie (czasem nawet mniej <_< ) i dostać wypłatę. Rzadko trafiają się nauczyciele z powołania którym zależy abyś zrozumiał temat. Jedynie z książek czegoś się  dowiesz, lecz pamiętaj, że w Polsce książki są tak konstruowane, abyś miał TRUDNIEJ się nauczyć. Krótko mówiąc - jeżeli ktoś ma jakieś zdolności, inteligencję - ogarnie, a jeżeli ktoś nie ma głowy do nauki - nie da sobie rady.

PS. Ja też jestem  w 2 gimnazjum i w pierwszym półroczu nie chodziłem przez 3,5 miesiąca do szkoły (problemy ze zdrowiem) a i tak do końca półrocza nadrobiłem wszystko i miałem na koniec średnią 4.0 (dla mnie w porządku) Więc jak już pisałem to czy słuchasz/ jesteś  na lekcjach czy nie, nie ma wielkiego znaczenia, liczą się chęci.

Opublikowano

Czyli mam się uczyć w domu na każda lekcje i sprawdziany,zapomnieć o kompie do połowy czerwca,słuchać na lekcjach

graphic.png

Opublikowano

Zrób sobie motywacje, że jak otworzysz książkę i się pouczysz (poczytasz ze zrozumieniem) przez godzinę, to uruchomisz komputer/jesteś krok bliżej do laptopa.

Dobrym sposobem jest też codzienne uczenie się o tej samej godzinie - później będziesz to robić z automatu/łatwiej Ci będzie odejść od rozrywek, a kto wie - może sama nauka Cię zaciekawi.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...