Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie pisałem o potworach w grze, bo to już od samego początku było... inne.

Wiadomo, że orki, czy lodowe golemy nie należą do kultury krajów azjatyckich.

W Chinach, Japonii... dominują te całe smoki, świnie, konie, psy, konie (i ich roki - rok psa, rok konia...) - i takie potwory/NPC w grze zobaczymy.

A to co zrobiło PL z tymi patchami na nowe mapy, lvl to zupełnie inna bajka.

Chodziło mi o stary metin 2007/8, gdzie faktycznie klimat gry azjatyckiej mogłeś wyczuć. Budynki, potwory, postacie.. mniej więcej wszystko pasowało i pokrywało się z rzeczywistością.

Oczywiście były/są rzeczy fantasy - gra to jednak gra.

Wszystkie niepasujące elementy to wg mnie gruba przesada, która ciągnie się już latami. Z patcha na patch, z serwera na serwer coraz więcej tego chłamu, które robi z serwera - jak to napisała Wredna - drugiego aiona, lineage itp.

.... Yong-Hyun Park jest twórcą "Lineage II" oraz "TERA Online".... Tak więc czerpię modele z gry koreańskiej takiej jaką jest metin2 :) W Lineage 2 oraz TERA także można spotkać wiele powiedziałbym bardzo podobnych do tych z metina, potworów, zwierzaków czy mountów.. Klimat metina z 2008/9 roku już nie wróci. Gracze pragną nowości, zresztą widać to po tym, że gdy startuje serwer "old school" nie cieszy się on zbytnim zainteresowaniem. Po drugie tak jak pisał @Mizune w metinie 2008/9 roku także nie wiele było tego klimatu gdyż gra jest w większości "fantasy", a ten koreański klimat jest wprowadzony ze względu na pochodzenie tej gry. Chociaż nad koreanskim klimatem miasta drugiego polemizowałbym....

^^

Opublikowano

.... Yong-Hyun Park jest twórcą "Lineage II" oraz "TERA Online".... Tak więc czerpię modele z gry koreańskiej takiej jaką jest metin2 :) W Lineage 2 oraz TERA także można spotkać wiele powiedziałbym bardzo podobnych do tych z metina, potworów, zwierzaków czy mountów.. Klimat metina z 2008/9 roku już nie wróci. Gracze pragną nowości, zresztą widać to po tym, że gdy startuje serwer "old school" nie cieszy się on zbytnim zainteresowaniem. Po drugie tak jak pisał @Mizune w metinie 2008/9 roku także nie wiele było tego klimatu gdyż gra jest w większości "fantasy", a ten koreański klimat jest wprowadzony ze względu na pochodzenie tej gry. Chociaż nad koreanskim klimatem miasta drugiego polemizowałbym....

Gra jednak musi pozostać grą i mieć elementy, które przyciągną graczy.

Gdyby twórcy wsadzili tam 100% z krajów azjatyckich, czyli identyczna roślinność, mapy odwzorowane ze środowiska.. gra byłaby nudna.

Ale niektóre z obecnych 'nowości' - wg mnie - to przesada.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Gra jednak musi pozostać grą i mieć elementy, które przyciągną graczy.

Gdyby twórcy wsadzili tam 100% z krajów azjatyckich, czyli identyczna roślinność, mapy odwzorowane ze środowiska.. gra byłaby nudna.

Ale niektóre z obecnych 'nowości' - wg mnie - to przesada.

Teraz to dojebałeś do pieca, Age of Wulin który na jednym serwerze ma tyle graczy co przeciętny global metina na dwóch, ma tylko azjatyckie elementy, wygląda dosłownie tak jakbyś zrobił sesję zdjęciową w Azji i odwzorował ją w grze.

Po za tym wyżej napisałeś że z Metina zrobi się drugi Aion bądź lineage2, przecież Metin2 jest grą gorszą pod większością względów od obu wcześniej wymienionych.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Teraz to dojebałeś do pieca, Age of Wulin który na jednym serwerze ma tyle graczy co przeciętny global metina na dwóch, ma tylko azjatyckie elementy, wygląda dosłownie tak jakbyś zrobił sesję zdjęciową w Azji i odwzorował ją w grze.

Po za tym wyżej napisałeś że z Metina zrobi się drugi Aion bądź lineage2, przecież Metin2 jest grą gorszą pod większością względów od obu wcześniej wymienionych.

Mu chodzi o to, że przez elementy zaczerpywane z innych gier, które coraz częściej pojawiają się na privkach, metin2 stracił swój klimat i swoją autentyczność.

Tu nie chodzi, czy one są azjatyckie, rumuńskie, czy polskie, ale o sam fakt, że człowiek patrząc na nie, nie widzi już mt2. Widzi już drugiego Aiona, lineage etc przez właśnie te drobne, niby dodające uroku elementy, chociażby w postaci zaimportowanych fryzur, petów, czy broni.

Czytajcie ze zrozumieniem, a nie wyskakujecie na  niego z miejsca.

Opublikowano

Mu chodzi o to, że przez elementy zaczerpywane z innych gier, które coraz częściej pojawiają się na privkach, metin2 stracił swój klimat i swoją autentyczność.

Tu nie chodzi, czy one są azjatyckie, rumuńskie, czy polskie, ale o sam fakt, że człowiek patrząc na nie, nie widzi już mt2. Widzi już drugiego Aiona, lineage etc przez właśnie te drobne, niby dodające uroku elementy, chociażby w postaci zaimportowanych fryzur, petów, czy broni.

Czytajcie ze zrozumieniem, a nie wyskakujecie na  niego z miejsca.

Ja to przeczytałem ze zrozumieniem, po prostu dziwi mnie to że Lider działu gdzie wrzucane są "dodatki", jest za tym żeby nie wrzucać "dodatków".

Jeśli metinowe rzeczy są brzydkie (bo są) i się przejadły to zastępujemy je nowymi, to działa w ten sam sposób co jedzenie codziennie tego samego, w końcu trzeba zaskoczyć żołądek czymś smaczniejszym, tak jak ja, mark i wielu innych chcemy zaskoczyć graczy.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Dobra robota, lecz nie przemawia do mnie.

Myślę, że stać Cię na coś jeszcze lepszego :)

W sensie że stać go na znalezienie lepszego modelu czy że będzie lepiej szukać?

0VPaRnd.png

Opublikowano

Tzn, kameleony żyją w Azji :D Więc o coś takiego się przyczepić nie można. bardziej o to, że jest to IMPORT-EKSPORT z innej, znanej gry. Co powoli sprawia, że mt2 zamienia sie w nierasowego kundla, pełnego różnorakich śmieci.

Całkiem niedawno nie przeszkadzało Ci to, że do metina wprowadzany jest inny klimat ;-)

Opublikowano

Całkiem niedawno nie przeszkadzało Ci to, że do metina wprowadzany jest inny klimat ;-)

Nigdzie nie napisałam nic o tym, że mi się nie podoba klimat gry, który się zmienia. Kolejny, który czyta bez zrozumienia.

Nie podoba mi się to, że wrzucane są do niego ochłapki z innych gier, w które grałam i przez które mam dziwne odczucie, że coś mi tu nie pasuje. Nie potrafię tego dokładnie wyjaśnić. Po prostu-napatrzyłam się na coś przez wiele lat w innej grze, teraz widzę to w privie mt2 i mi to nie pasuje. od razu wtedy takie coś w privku mnie odrzuca.

Opublikowano

bardziej o to, że jest to IMPORT-EKSPORT z innej, znanej gry. Co powoli sprawia, że mt2 zamienia sie w nierasowego kundla, pełnego różnorakich śmieci.

Nigdzie nie napisałam nic o tym, że mi się nie podoba klimat gry, który się zmienia.

Kolejny, który czyta bez zrozumienia.

Kolejna hipokrytka, typowa kobieta która sama nie wie czego chce.

Opublikowano

Kolejna hipokrytka, typowa kobieta która sama nie wie czego chce.

NIGDZIE nie ma nic na temat klimatu, tylko na temat "materiałów".

Nie mylić tych dwóch, powyższych sformułowań.

Zmiany w mt2, jakie z każdym rokiem powstają mi nie przeszkadzają. Nie przeszkadzają mi dziwne pety, jakieś udziwnione zbroje, bronie, czy co tam ktoś jeszcze wymyśli. O ile nie widziałam ich przez kilka lat w innej grze.

Przeszkadzają mi tylko i wyłącznie te elementy, które zostały zaimportowane z innych gier. Do których przyzwyczaiłam się na innych produkcjach, i które przez to w moim odczuciu po prostu tam nie pasują. Inne "nowości", które na nowo kształtują charakter mt2 mi latają koło nosa.

Opublikowano

NIGDZIE nie ma nic na temat klimatu, tylko na temat "materiałów".

Nie mylić tych dwóch, powyższych sformułowań.

Zmiany w mt2, jakie z każdym rokiem powstają mi nie przeszkadzają. Nie przeszkadzają mi dziwne pety, jakieś udziwnione zbroje, bronie, czy co tam ktoś jeszcze wymyśli. O ile nie widziałam ich przez kilka lat w innej grze.

Przeszkadzają mi tylko i wyłącznie te elementy, które zostały zaimportowane z innych gier. Do których przyzwyczaiłam się na innych produkcjach, i które przez to w moim odczuciu po prostu tam nie pasują. Inne "nowości", które na nowo kształtują charakter mt2 mi latają koło nosa.

Nie chce mi się szukać poprzednich postów, pokazałbym Ci coś. Dobra, wystarczy tego bo zaraz się zlecą i zaczną bronić bo kobieta i grafik...

Opublikowano

Nie chce mi się szukać poprzednich postów, pokazałbym Ci coś. Dobra, wystarczy tego bo zaraz się zlecą i zaczną bronić bo kobieta i grafik...

Przecież Ona nie zmusza Cię pod pretekstem gwałtu lokówką do podzielania jej zdania.

Jeśli Ona grała np. w grę A, a potem w grze B, widzi model z gry A, ma prawo ją to odrzucać - osobiście mam podobnie, dlatego unikam grania w gry MMORPG bo to właśnie z nich wyciągam modele ;p

0VPaRnd.png

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...