Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzuciłbyś wpisy do npclist,bo cos mi nie chce pyknąć(nie widać go,a inne moby tak)

5_Przezroczyste.png

Jeśli szukasz forum na silniku Invision Power Board,Serwer dedykowanego,czy nawet Strony www pod twój serwer metin2 zapraszam na GG : 47637476

Opublikowano

Wrzuciłbyś wpisy do npclist,bo cos mi nie chce pyknąć(nie widać go,a inne moby tak)

Pobierz pod swoja wersje granny.

^^

Opublikowano

Pobierz pod swoja wersje granny.

Pobrałem 2 i coś nie pyka.

Wrzuc te wpisy :p

5_Przezroczyste.png

Jeśli szukasz forum na silniku Invision Power Board,Serwer dedykowanego,czy nawet Strony www pod twój serwer metin2 zapraszam na GG : 47637476

Opublikowano

Pobrałem 2 i coś nie pyka.

Wrzuc te wpisy :P

0[tab]kraikan_mark[tab]kraikan_mark
id[tab]kraikan_mark

Do npclist.txt ;p i id ma pasować pod npc2. Po drugie czytaj syserr.

^^

Opublikowano

Dodaj do tematu, ze model z grannego 2.9 jest tylko do binki z source i zaktualizowanym grannym, a wszystkie binki i clienty korzystaja z 2.4. Tak aby uniknac spamu

@antymix and topic

Pet ladny, mam nadzieje, ze w grze nie będzie zbyt kanciasty :D

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Dodaj do tematu, ze model z grannego 2.9 jest tylko do binki z source i zaktualizowanym grannym, a wszystkie binki i clienty korzystaja z 2.4. Tak aby uniknac spamu

@antymix and topic

Pet ladny, mam nadzieje, ze w grze nie będzie zbyt kanciasty :D

SS:

kameleonp_enernae.png

#Mark

Jeśli chciałbyś go dodać do tematu to nie ma najmniejszego problemu. :P

Opublikowano

Pet bardo ładny + za prace

Może mi ktoś napisać jak go dodać na serwer ? wszystko co trzeba dodać i gdzie daje 9+ bo jeden idzie dla mark13 :) 

Opublikowano

Ładny.

z jakiej gry marku?

Lineage 2 ;p

SS:

kameleonp_enernae.png

#Mark

Jeśli chciałbyś go dodać do tematu to nie ma najmniejszego problemu. :P

Dzięki dodam :P

^^

Opublikowano

Bleh, fajnie, że coś w ogóle jest udostępniane, co urozmaica grę, ale... kurde, co nie spojrzę w jakąś prezke, to mam wrażenie, że nie widze już mt2 tylko lineage, aion'a, shayie, wow'a, jade dynasty itp ;/ Człowiekowi aż się odechciewa grać. Zwłaszcza, że grał również w te tytuły i takie coś wydaje sie wtedy dla niego w privku metina "nie na miejscu", wręcz niepasujące.

Opublikowano

Bleh, fajnie, że coś w ogóle jest udostępniane, co urozmaica grę, ale... kurde, co nie spojrzę w jakąś prezke, to mam wrażenie, że nie widze już mt2 tylko lineage, aion'a, shayie, wow'a, jade dynasty itp ;/ Człowiekowi aż się odechciewa grać. Zwłaszcza, że grał również w te tytuły i takie coś wydaje sie wtedy dla niego w privku metina "nie na miejscu", wręcz niepasujące.

Dlatego polecam rozpakowywać clienty gier japońskich, tam polaczki nie mają dostępu i nigdy nie napiszą że już to widzieli, a po za tym japońskie gry zawsze mają tą nutkę antycznej azji pasującej do metina.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Dlatego polecam rozpakowywać clienty gier japońskich, tam polaczki nie mają dostępu i nigdy nie napiszą że już to widzieli, a po za tym japońskie gry zawsze mają tą nutkę antycznej azji pasującej do metina.

to chyba tylko ty myślisz , że Polaczki nie mają dostępu xD

Opublikowano

Niestety, tak samo można spojrzeć na globalne serwery te dodatki, które są już teraz.. Kto by kiedyś pomyślał, że będą zwierzaki czy kostiumy..

^^

Opublikowano

Niestety, tak samo można spojrzeć na globalne serwery te dodatki, które są już teraz.. Kto by kiedyś pomyślał, że będą zwierzaki czy kostiumy..

Nie, to jednak działa na trochę innej zasadzie. Tam są nowości przygotowywane tylko z myślą o tej jednej produkcji. natomiast prv mt2 są już na chama naćkane "produktami" z innych gier. To, tak, jakby nagle do metin2 wsadzić kolejną klasę-Pandarię z wowa. Dziwnie by to wyglądało prawda? Nawet dla osób, którzy nigdy w wow'a nie grali, ale z powodu popularności gry by ją znali.

Dla mnie tak samo wygląda dziwnie teraz 90% serwerów. Gdzie nie spojrze na prezentacje, to w screenie znajomy obiekt/pet/fryzura/kostium, czy cokolwiek innego z gry, w która grałam/gram.

Opublikowano

No fajne, wszystko fajne, ale zgadzam się z @Wredna - co to ma do takiego 'japońskiego' klimatu Metina?

Zupełnie wszystko odbiega od pierwotnego schematu metina.

Niemniej jednak pet dosyć ładny.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

No fajne, wszystko fajne, ale zgadzam się z @Wredna - co to ma do takiego 'japońskiego' klimatu Metina?

Tzn, kameleony żyją w Azji :D Więc o coś takiego się przyczepić nie można. bardziej o to, że jest to IMPORT-EKSPORT z innej, znanej gry. Co powoli sprawia, że mt2 zamienia sie w nierasowego kundla, pełnego różnorakich śmieci.

Opublikowano

Tzn, kameleony żyją w Azji :D Więc o coś takiego się przyczepić nie można. bardziej o to, że jest to IMPORT-EKSPORT z innej, znanej gry. Co powoli sprawia, że mt2 zamienia sie w nierasowego kundla, pełnego różnorakich śmieci.

No dobra, punkt dla Ciebie xD

Ale zwykłego kameleona bym przeżył, ale ten to taki pseudo-jednorożec xD

Opublikowano

Metin2 jest grą fantastyczną, budynki są azjatyckie co buduje nutkę tego klimatu ale to jest w każdej jednej grze zrobionej przez zółtków..

Można by tłumaczyć że chińskie znaki i wgl, no ale jeśli gra jest zrobiona przez chińczyków to raczej wiadomo że nie będzie tam Polskich, Arabskich czy Hebrajskich liter.

Zobacz sobie na grę Age of Wulin, to jest azjatycka gra. Prawie wszystkie moby w grze to skośnoocy samuraje czy mnichowie, wyjątek stanowią charakterystyczne dla tego obszaru zwierzęta wyglądające w 100% tak jak je natura stworzyła, bez żadnych rogów, 50cm kłów itp.

W metinie natomiast masz potwory typowo fantastyczne np. Lodowe golemy czy też Orki.

Nawet gdyby się uprzeć to w petach i mountach masz niedźwiedzia polarnego który ma nie wiele wspólnego z Japonią, Chinami czy jakim kolwiek Azjatyckim krajem.

Napisałeś "co to ma do takiego 'japońskiego' klimatu Metina?", w takim razie zapytam co do japońskiego klimatu ma Nefrytowa Zatoka, Przylądek Smoczego Ognia, Piekielne Katakumby oraz inne nowe mapy globali? Przecież robili je twórcy gry.

Po "Liderze Metin2" spodziewałem się więcej wiedzy w temacie, niż błędnego stwierdzenia że Metin jest japońskiego klimatu.

Napisałeś pierwotnego schematu, więc od razu zaznaczę że nie japońskie elementy które uznajesz za pierwotny schemat, takie jak Orki czy Lodowe Golemy były od samego początku.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Metin2 jest grą fantastyczną, budynki są azjatyckie co buduje nutkę tego klimatu ale to jest w każdej jednej grze zrobionej przez zółtków..

Można by tłumaczyć że chińskie znaki i wgl, no ale jeśli gra jest zrobiona przez chińczyków to raczej wiadomo że nie będzie tam Polskich, Arabskich czy Hebrajskich liter.

Zobacz sobie na grę Age of Wulin, to jest azjatycka gra. Prawie wszystkie moby w grze to skośnoocy samuraje czy mnichowie, wyjątek stanowią charakterystyczne dla tego obszaru zwierzęta wyglądające w 100% tak jak je natura stworzyła, bez żadnych rogów, 50cm kłów itp.

W metinie natomiast masz potwory typowo fantastyczne np. Lodowe golemy czy też Orki.

Nawet gdyby się uprzeć to w petach i mountach masz niedźwiedzia polarnego który ma nie wiele wspólnego z Japonią, Chinami czy jakim kolwiek Azjatyckim krajem.

Napisałeś "co to ma do takiego 'japońskiego' klimatu Metina?", w takim razie zapytam co do japońskiego klimatu ma Nefrytowa Zatoka, Przylądek Smoczego Ognia, Piekielne Katakumby oraz inne nowe mapy globali? Przecież robili je twórcy gry.

Po "Liderze Metin2" spodziewałem się więcej wiedzy w temacie, niż błędnego stwierdzenia że Metin jest japońskiego klimatu.

Napisałeś pierwotnego schematu, więc od razu zaznaczę że nie japońskie elementy które uznajesz za pierwotny schemat, takie jak Orki czy Lodowe Golemy były od samego początku.

Nie pisałem o potworach w grze, bo to już od samego początku było... inne.

Wiadomo, że orki, czy lodowe golemy nie należą do kultury krajów azjatyckich.

W Chinach, Japonii... dominują te całe smoki, świnie, konie, psy, konie (i ich roki - rok psa, rok konia...) - i takie potwory/NPC w grze zobaczymy.

A to co zrobiło PL z tymi patchami na nowe mapy, lvl to zupełnie inna bajka.

Chodziło mi o stary metin 2007/8, gdzie faktycznie klimat gry azjatyckiej mogłeś wyczuć. Budynki, potwory, postacie.. mniej więcej wszystko pasowało i pokrywało się z rzeczywistością.

Oczywiście były/są rzeczy fantasy - gra to jednak gra.

Wszystkie niepasujące elementy to wg mnie gruba przesada, która ciągnie się już latami. Z patcha na patch, z serwera na serwer coraz więcej tego chłamu, które robi z serwera - jak to napisała Wredna - drugiego aiona, lineage itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...