Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FiberHost - dobra decyzja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie polecam LVLUP.PRO
Przy reloadzie serwer wywala.
po 2 Fiberhost ma dobre maszyny + wybierz pakiet Lava 2.0 wykupisz 10 slotów to dostaniesz 3gb ramu ;D

1398462709-1.png

Opublikowano

Tylko Maxcraft.pl
Wybierz ofertę Max i dostaniesz serwer bez limitu ramu, z najniższym możliwym pingiem, bo jako jedyny hosting ma serwery w Warszawie.
Reszta to albo Francja z wysokimi pingami, albo Olszyn, gdzie są lagi przez ddos.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Tylko Maxcraft.pl

Wybierz ofertę Max i dostaniesz serwer bez limitu ramu, z najniższym możliwym pingiem, bo jako jedyny hosting ma serwery w Warszawie.

Reszta to albo Francja z wysokimi pingami, albo Olszyn, gdzie są lagi przez ddos.

Zgadzam się. Ja też zawsze go polecam.

Nie mam limitu RAM i mam 57 pluginów (i ciągle rośnie) przy 6 slotowym serwie do gry z kolegami i nie ma wcale lagów.

Cena też całkiem niezła: 1.70 za slot.

Tylko pamiętaj, że to oferta MAX - tylko przy niej masz nieograniczony RAM.

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Opublikowano

A mam jeszcze jeden problem - z domeną... na craftserve jest np. Nazwa.csrv.pl. Znacie jakies hostingi z fajną domeną?

Thx za pomoc :)

Opublikowano

Polecam tylko i wyłącznie MaxCraft ;)

Tanio, szybko, niskie pingi, brak lagów.

A fiberhosta nie polecam. 

Zgadzam się.

Zapomniałem dodać, że nie należy wybierać enderchest.pl

Beznadziejne oferty, a jak koledze stawiałem serwa to panel admina to wielka tandeta.

Brak subkont, konsola nie jest w czasie rzeczywistym (refresh co ok. 2 sekundy), a także wykonywanie komend z konsoli nie jest przez konsolę tylko RCON.

Jest też wiele innych poważnych wad jak tylko jedna sesja online, ...

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Opublikowano

mineserv.eu ma domenę srvmc
jakasnazwa.srvmc.pl i pod tą domeną masz też itemshop jak wklepiesz w przeglądarkę

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

W Maxcraft masz do wyboru: twojanazwa.maxc.pl twojanazwa.maxcraft.pl a itemshop jest od niedawna w domenie itemshop.pl czyli itemshop.pl/twojsklep

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

polecam fiberhost jeśli kupujesz wersje z ramem np sand glass ice lub lava to możesz wybrać dowolną ilość slotów lecz nie polecam z ich oferty obsydianu i lavy choć lava jak chcesz mieć tylko 10 slotów na lavie to jest opłacalny co jeszcze zoptymalizowane przejrzyste gui instalator pluginów i bardzo przyjemny łatwy w obsłudze itemshop.

domena.fhmc.pl

Opublikowano

Ja polecam CraftServe :P

Może mają drogo i mało slotów w ofercie ale mają stabilnie!

Ja tam miałem od chuja serwerów i ich nie wywalało jak serwer był pełen!

LvLup nie polecam tam miałem ofertę "Iron Golem" (chyba) i slotów dałem 50-100 i 65 graczy i serwer wywalało!

Fiber Host... Dość dobry ale mi się nie podoba jak jest ten bind your point (czy jakoś tak) to trzeba się bawić w wyłączanie javy itp...

Opublikowano

@Sopher. a skad ty to wiesz? Wiesz coś więcej?

Bo ja mam serv na cubehost na 100 slotów i jak wbije 30-35 graczy to mam 11-14 TPS i nie da się grać. (30 pluginów ; spigot 1.7.5 ; 40 skriptów)

Opublikowano

no fiberhost  zobaczył jak craftserve zarządza serwerami i zrobił to samo :)

czyli ? zamrażają procesy jeśli na serwerze nikt niegra, dzięki temu maszyna pokazuje, że jest mniej załadowana ale co to by było gdyby pewnego dnia wszyscy chcieli wejść na swoje serwery ??? BUM i maszyna dostaje cofek lagów itp itd

Opublikowano

Nie polecam LVLUP.PRO

Przy reloadzie serwer wywala.

po 2 Fiberhost ma dobre maszyny + wybierz pakiet Lava 2.0 wykupisz 10 slotów to dostaniesz 3gb ramu ;D

Chcielibyśmy wkleić tylko jednego linka na temat /reload :

https://forums.bukkit.org/threads/petition-to-remove-the-reload-command.43212/

Zanim zwalisz winę na hosting, proszę - zapoznaj się z błędami i problemami w bukkicie :)

Opublikowano

@up a czy to nie czasem w waszym interesie jest pomoc klientowi w takich sprawach  i w ten sposób aby był on usatysfakcjonowany odpowiedzią i działaniem Obsługi Klienta ?

Moim skromnym  zdaniem "wskakiwanie" na klienta (możliwe, że byłego) na forum publicznym a tym bardziej na pomocy od hostingu jest nie tyle nieprofesjonalne co na poziomie zbuntowanego gimnazjalisty (przepraszam że posłużyłem się takowym przykładem)

Kolejna sprawa to to, że przeciętny klient niema obowiązku latać po forach bukkita i innych takich

Klient płaci - Klient wymaga  i to wy musicie mu dać działającą usługę a w przypadku problemów pomóc jak tylko się da

Pozdrawiam ...

Opublikowano

@up a czy to nie czasem w waszym interesie jest pomoc klientowi w takich sprawach  i w ten sposób aby był on usatysfakcjonowany odpowiedzią i działaniem Obsługi Klienta ?

Moim skromnym  zdaniem "wskakiwanie" na klienta (możliwe, że byłego) na forum publicznym a tym bardziej na pomocy od hostingu jest nie tyle nieprofesjonalne co na poziomie zbuntowanego gimnazjalisty (przepraszam że posłużyłem się takowym przykładem)

Kolejna sprawa to to, że przeciętny klient niema obowiązku latać po forach bukkita i innych takich

Klient płaci - Klient wymaga  i to wy musicie mu dać działającą usługę a w przypadku problemów pomóc jak tylko się da

Pozdrawiam ...

To tylko sprostowanie, bo z tego posta jednoznacznie wynikało że 'tylko u nas' jest ten problem więc chcielibyśmy zauważyć że reload w bukkicie nie jest dobrym wyborem i za każdym razem informujemy tak w ticketach lub mailach gdy klient o tym wspomni.

Inne osoby czytające nasz post, również korzystające z innych firm hostingowych też się dowiedzą że należy unikać tej komendy i będą bogatsze w doświadczenia więc każdy na tym skorzysta, nawet nasza konkurencja :)

Chcielibyśmy zauważyć że świadczymy usługi hostingowe, a nie kompletną usługę doradztwa i konfigurowania.

W ticketach wskażemy klientowi w którym pluginie może tkwić problem lub poinformujemy o możliwych opcjach tak aby był zadowolony, ale przy tych cenach nie jesteśmy w stanie dodać do serwera indywidualnego technika dostępnego 24h/7 pod telefonem co jest zrozumiałe.

Twoje zdanie:

sugeruje, że skoro wykupujesz hosting www to powinniśmy za Ciebie utworzyć stronę. Na naszej wiki oraz wikipedii jest dokładna definicja czym jest hosting.

Tak jak wspomnieliśmy wyżej, gdy klient napotka problem to mu o tym mówimy, ale to od klienta zależy jak serwer będzie wyglądać i jak go skonfiguruje.

Nie blokujemy niczego póki jest to zgodne z regulaminem oraz polskim prawem, jesteśmy otwarci na wszystkie sugestie.

Zauważ że nigdy nie napisaliśmy postu który byłby w stylu "kupuj tylko u nas" lub "mamy promocję".

Opublikowano

Moim zdaniem przeniesienie się na FiberHost jest złą decyzją. Niby są super promocje czy oferty, ale są lagi. Ja na twoim miejscu zostałbym przy CubeHost albo jak chcesz się bardzo przenieść to polecam MaxCraft.pl

Mają bardzo dobre maszyny i świetny IS, przynajmniej dla mnie.

Pozdrawiam kichuMX.

Opublikowano

Wszyscy gadają o jakiś hostingach typu FiberHost.pl / CubeHost.pl GDZIE PŁACI SIĘ ZA RAM I SLOTY A gdzie procesor? procesor także gra dużą rolę w serwerach minecraft jak i innych.

Odradzam kupowania serwerów na hostingach typu: CraftServe.pl / CubeHost.pl / FiberHost.pl

a polecam OVH.PL / ATMAN.PL / SprintDataCenter.pl - Jedyne hostingi godne uwagi gdzie ty wybierasz jaką chcesz maszyne, ile masz na niej ramu, i jaki masz PROCESOR który jest ważny!

Nieograniczona ilość RAM? Nie. Jest to nie mozliwe. A nawet jeżeli to serwer i tak nie podoła 60 graczom + bo się wyłączy z powodu przeciążenia procesora.

Dziękuję za uwagę myślę że to przemówi wszystkim osobą które chcą kupić serwer na hostingu $ Per Slot lub $ per RAM

kwwLI6C.png

Opublikowano

Wszyscy gadają o jakiś hostingach typu FiberHost.pl / CubeHost.pl GDZIE PŁACI SIĘ ZA RAM I SLOTY A gdzie procesor? procesor także gra dużą rolę w serwerach minecraft jak i innych.

Odradzam kupowania serwerów na hostingach typu: CraftServe.pl / CubeHost.pl / FiberHost.pl

a polecam OVH.PL / ATMAN.PL / SprintDataCenter.pl - Jedyne hostingi godne uwagi gdzie ty wybierasz jaką chcesz maszyne, ile masz na niej ramu, i jaki masz PROCESOR który jest ważny!

Nieograniczona ilość RAM? Nie. Jest to nie mozliwe. A nawet jeżeli to serwer i tak nie podoła 60 graczom + bo się wyłączy z powodu przeciążenia procesora.

Dziękuję za uwagę myślę że to przemówi wszystkim osobą które chcą kupić serwer na hostingu $ Per Slot lub $ per RAM

No i komar dobrze gada! Polać mu ;)

Antywarn 

Polecam pukawke.pl (czyli maxcraft.pl) serwery we Warszawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...