Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FiberHost - dobra decyzja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze nie polecam ci FiberHost.pl sam miałem tam VPS i był zbugowany, nie polecam. A co do hostingu, to nie. Lepiej wybrać VPS. Takie moje zdanie.

▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫  

61704704900089450495.png

▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪

Opublikowano

Zdecydowanie polecam ci fiberhost.pl

Mają bardzo dużo opcji

Olbrzymi panel bardzo dużo

Tanio

Dobry support

I wydajność na serwerze że przy 10 pluginach się wyjebał.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zostań na cubehost.pl , hosting dopiero się rozwija a i tak już są jednym z najlepszych . Na fiberhost wywala serwery , nie ma jakiejkolwiek zapory firewall . Zostań z CubeHost.pl :)

Nowicjusz
Opublikowano

Zostań na cubehost.pl , hosting dopiero się rozwija a i tak już są jednym z najlepszych . Na fiberhost wywala serwery , nie ma jakiejkolwiek zapory firewall . Zostań z CubeHost.pl :)

Wszystkie serwery od kilku tygodni są instalowane w DataCenter OVH. Ping jest lekko wyższy jednak dla minecrafta - profesjonaliści? sami przyznacie że nie ma to znaczenia. To nie jest CS Panie Michale. Dysponujemy aktualnie maszynami 20 rdzeniowymi, dyskami SSD oraz 256 GB RAM. Klienci jeśli sobie życzą i są w Polskiej lokalizacji nieodpłatnie są przenoszeni do Francji gdzie ochrona DDoS jest lepsza niż w Warszawie. 

Nie polecam LVLUP.PRO

Przy reloadzie serwer wywala.

po 2 Fiberhost ma dobre maszyny + wybierz pakiet Lava 2.0 wykupisz 10 slotów to dostaniesz 3gb ramu ;D

Błąd był w konfiguracji pakietu, nie ma żadnego limitu 3GB. Aktualnie pobierasz ile chcesz. 

Polecam tylko i wyłącznie MaxCraft  ;)

Tanio, szybko, niskie pingi, brak lagów.

A fiberhosta nie polecam. 

Czemu nie polecasz?

Ja polecam CraftServe  :P

Może mają drogo i mało slotów w ofercie ale mają stabilnie!

Ja tam miałem od chuja serwerów i ich nie wywalało jak serwer był pełen!

LvLup nie polecam tam miałem ofertę "Iron Golem" (chyba) i slotów dałem 50-100 i 65 graczy i serwer wywalało!

Fiber Host... Dość dobry ale mi się nie podoba jak jest ten bind your point (czy jakoś tak) to trzeba się bawić w wyłączanie javy itp...

Hosting FIBERHOST po prostu niczego nie ukrywa. Widzisz wszystkie procesy jakie są uruchomione na maszynie. 

no fiberhost  zobaczył jak craftserve zarządza serwerami i zrobił to samo  :)

czyli ? zamrażają procesy jeśli na serwerze nikt niegra, dzięki temu maszyna pokazuje, że jest mniej załadowana ale co to by było gdyby pewnego dnia wszyscy chcieli wejść na swoje serwery ??? BUM i maszyna dostaje cofek lagów itp itd

Nie ma czegoś takiego.

Moim zdaniem przeniesienie się na FiberHost jest złą decyzją. Niby są super promocje czy oferty, ale są lagi. Ja na twoim miejscu zostałbym przy CubeHost albo jak chcesz się bardzo przenieść to polecam MaxCraft.pl

Mają bardzo dobre maszyny i świetny IS, przynajmniej dla mnie.

Pozdrawiam kichuMX.

Przykro mi, ale ze strony FIBERHOST lagów nie ma co mogę śmiało zagwarantować każdemu. Nasze serwery opierają się minimum na 16 rdzeniach.

Szczerze nie polecam ci FiberHost.pl sam miałem tam VPS i był zbugowany, nie polecam. A co do hostingu, to nie. Lepiej wybrać VPS. Takie moje zdanie.

VPS -> Virtual Private Server. Jak sobie skonfigurujesz tak masz. 

Sprawdź ofertę FIBERHOST.PL
Współpraca od 50 subów :)

Opublikowano

Lepiej sprawdź ofertę Maxcraft.pl/Pukawka.pl

Z ich strony:

- Najniższy możliwy ping, bo serwery są ulokowane w Warszawie w najlepszym data center ATM (tego nie daje żadna inna firma)

- Ochrona przed atakami ddos
- Najlepszy support, czyli zespół czterech techników dostępnych zarówno przez nowoczesny i autorski system ticketów w panelu jak i przez tradycyjny telefon (tego nie daje żadna inna firma)
- Autorski panel

- Darmowy itemshop do każdego serwera w domenie itemshop.pl (tego nie daje żadna inna firma)
- Doskonały system monitoringu serwerów, z powiadamianiem sms
- Autorska konsola z kolorowaniem składni
- Monitoring obciążenia serwera
- Edytor plików on-line połączony z webftp
- Pełen dostęp przez FTP
- Darmowa baza MYSQL
- Darmowy serwer głosowy Mumble
- Domena serwera nazwa.maxc.pl i nazwa.maxcraft.pl (bez portu )
- Automatyczny oraz ręczny backup serwera
- Program partnerski - 25% od zakupu serwera z Twojego linku
- Serwery Teamspeak3  w bardzo dobrych cenach
- Płatności PaySafeCard z najniższą prowizja
- Możliwość instalacji dowolnego silnika, dowolnych modów i pluginów
- Instalator pluginów, modów i silników w panelu
- Darmowa Dynmapa (tego nie daje żadna inna firma)
- Darmowy hosting WWW (tego nie daje żadna inna firma)

- Już niebawem możliwość legalnego zarabiania na serwerze bez 40% procent prowizji, z pełną obsługą rachunków i pitów (tego nie daje żadna inna firma)

- współpraca między innymi z:
Król Julian: http://www.youtube.c...c15ZxzlDziVShXg
Husiek: http://www.youtube.c...pUvzNc8_qAsPNhQ

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Lepiej sprawdź ofertę Maxcraft.pl/Pukawka.pl

Z ich strony:

- Najniższy możliwy ping, bo serwery są ulokowane w Warszawie w najlepszym data center ATM (tego nie daje żadna inna firma)

- Ochrona przed atakami ddos

- Najlepszy support, czyli zespół czterech techników dostępnych zarówno przez nowoczesny i autorski system ticketów w panelu jak i przez tradycyjny telefon (tego nie daje żadna inna firma)

- Autorski panel

- Darmowy itemshop do każdego serwera w domenie itemshop.pl (tego nie daje żadna inna firma)

- Doskonały system monitoringu serwerów, z powiadamianiem sms

- Autorska konsola z kolorowaniem składni

- Monitoring obciążenia serwera

- Edytor plików on-line połączony z webftp

- Pełen dostęp przez FTP

- Darmowa baza MYSQL

- Darmowy serwer głosowy Mumble

- Domena serwera nazwa.maxc.pl i nazwa.maxcraft.pl (bez portu )

- Automatyczny oraz ręczny backup serwera

- Program partnerski - 25% od zakupu serwera z Twojego linku

- Serwery Teamspeak3  w bardzo dobrych cenach

- Płatności PaySafeCard z najniższą prowizja

- Możliwość instalacji dowolnego silnika, dowolnych modów i pluginów

- Instalator pluginów, modów i silników w panelu

- Darmowa Dynmapa (tego nie daje żadna inna firma)

- Darmowy hosting WWW (tego nie daje żadna inna firma)

- Już niebawem możliwość legalnego zarabiania na serwerze bez 40% procent prowizji, z pełną obsługą rachunków i pitów (tego nie daje żadna inna firma)

- współpraca między innymi z:

Król Julian: http://www.youtube.c...c15ZxzlDziVShXg

Husiek: http://www.youtube.c...pUvzNc8_qAsPNhQ

Większość tego co napisałeś: (tego nie daje żadna inna firma) to akurat daje...

Strony www Ownserver itp...

Nie chce mi się pisać ale to co napisałeś to większość hostingów ma to.

Opublikowano

Mialem obsydiana w fh, najwiekszy szit jaki widzialem a widzialem ich wiele.

csrv tez odpusc, mkze dzialaja serwery wydajnie ale ogromne ceny i duze ograniczenia

ownserver sobie tez odpusc, support ma w 4 literach klientow

Lvlup nie sprawdzalem wiec sie nie wypowiadam

Enderchest, tutaj mozesz spokojnie wybrac pakiet 10s i utrzymac tam 50mgraczy (sprawdzane na moim skyblocku).

Opcjonalnie sored, ale sadzac po tym ze większość tego forum nie wie nawet co to linux odpusc sobie (tak, nie masz jakis gownianych paneli tylko ssh)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Większość tego co napisałeś: (tego nie daje żadna inna firma) to akurat daje...

Strony www Ownserver itp...

Nie chce mi się pisać ale to co napisałeś to większość hostingów ma to.

Kłamiesz i to zaraz Ci to udowodnię:

- Ownserwer ma serwery w Olsztynie w SDC (gdzie obecnie radzą sobie z ddos)

- na Ownserwer nie ma numeru telefonu, nie możesz zadzwonić do nich - czyżby za mało pracowników na supporcie, czy może sam właściciel z może (jak dobrze pójdzie) jednym pomocnikiem to cała firma ?

- nikt nie ma w domenie itemshop.pl sklepów itemshop, bo skoro Maxcraft jest właścicielem domeny to nie może mieć nikt inny

- poza Maxcraft.pl nie widziałem w żadnej ofercie dodanego  za darmo hostingu www do serwera Minecraft

- poza Maxcraft.pl nie widziałem w żadnej ofercie dodanej  za darmo Dynampy

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Kłamiesz i to zaraz Ci to udowodnię:

- Ownserwer ma serwery w Olsztynie w SDC (gdzie obecnie radzą sobie z ddos)

- na Ownserwer nie ma numeru telefonu, nie możesz zadzwonić do nich - czyżby za mało pracowników na supporcie, czy może sam właściciel z może (jak dobrze pójdzie) jednym pomocnikiem to cała firma ?

- nikt nie ma w domenie itemshop.pl sklepów itemshop, bo skoro Maxcraft jest właścicielem domeny to nie może mieć nikt inny

- poza Maxcraft.pl nie widziałem w żadnej ofercie dodanego  za darmo hostingu www do serwera Minecraft

- poza Maxcraft.pl nie widziałem w żadnej ofercie dodanej  za darmo Dynampy

Poszukaj w internetach a znajdziesz...

Po CHuj ci domena itemshop.pl (do sklepu)... Większość osób ma własne is'y (kupione) i strony więc???

A na następne potem ci odpisze bo czasu nie mam.

Opublikowano

A dodam coś do swojej wypowiedzi.

Jak sie znasz chociaż troche na zarządzaniu systemami linux (jedyne godne polecenia dystrybucje to Debian lub Ubuntu Server (server. bo zwykla jest na desktopy i jest do niczego...) to spokojnie zainteresuj się ofertą OVH lub SDC (SprintDataCenter), opcjonalnie SpeedHost.pl (wycofali dedyki z oferty, ale są jeszcze nawet dobre vps'y).

Tak szczerze, 90% użytkowników nawet nie wie co to Linux, Java czy Serwer (http://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer miejcie -,-), więc nawet nie ma sensu się sugerować postami w tym temacie, wiadomo że każdy będzie polecał hosting na którym ma aktualnie serwer. Ja miałem serwer w FH, i moge szczerze powiedzieć że bardziej opłacało mi się hostować na VPS'ie o 2x lepszych parametrach za tą samą cene i bez jakiś gunwnianych ograniczeń typu sloty. (wiem że vps nie równy dedykowi, bo wkońcu dedyk to serwer matka na którym działają te vps'y)

A teraz taki offtopic:

"mialem vps w fiberhost i sie bugowal" - od kiedy VPS może się zbugować ? może się zawiesić SSH, może nie działać FTP, może lagować jak tam nasracie 54855758456451475 serwerów z myslą że na gunwie za 20 zł wam będzie działać. Jak się zawiesi SSH to reboot powinien pomóc (z poziomu panelu, bo ssh nie dziala co nie xD ?)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...