Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Darmowy publiczny plugin na gildie - OpenGuild

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś ustawiłem tylko dalej mi to nie działa ;/

Daje fotkę może pomożesz mi z wpisaniem tam do tego.

attachicon.gif xD.png

Proszę:

location-max: [swiat, 224, 316]
location-min: [swiat, 153, 241]

'swiat' zamień na nazwę świata w którym znajduje się spawn!

Grzegorz może dasz taka funkcje jak dawanie graczom tempbana na tydzień za cheatera.

Może kiedyś zabierzemy się za plugin na bany (ban, kick, mute, warn, temp, itd) działający także na API gildii.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

• Odpowiedzi 233
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja np. testuje plugin na wersji git-Spigot-1438 i nie mam tego typu problemów.

Btw. Nowe rzeczy dopisano do pluginu - informacja przy wchodzeniu na czyjąś gildie, pokazywanie ile trzeba przedmiotów do założenia gildii.

Niestety, ja jak wrzucam spigota, to mi się serwer nie odpala. Dlaczego?

Opublikowano

Niestety, ja jak wrzucam spigota, to mi się serwer nie odpala. Dlaczego?

Pamiętaj, że jak masz nowszą wersje to nie możesz cofnąć zmian konwersji UUID na starsze wersje tak łatwo.

Czyli jeżeli to tylko testowy serwer to ok.

Opublikowano

Proszę:

location-max: [swiat, 224, 316]
location-min: [swiat, 153, 241]

'swiat' zamień na nazwę świata w którym znajduje się spawn!

Może kiedyś zabierzemy się za plugin na bany (ban, kick, mute, warn, temp, itd) działający także na API gildii.

Dzięki, działa wszystko idealnie! :)

Najlepszy Polski plugin jaki widziałem z otwartym kodem!

Jeszcze raz bardzo dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Nie posiadam czegoś takiego jak konsola. Mam tylko przyciski "start" "stop" :P

Wejdź na ftp i stwórz plik ".update-lock" tam gdzie masz foldery plugins itd. Wtedy ominiesz wpisywanie tego.

Opublikowano

Em. Nadal posiadam errory.

org.bukkit.configuration.InvalidConfigurationException: unacceptable character '?' (0xFFFD) special characters are not allowed

in "", position 272

at org.bukkit.configuration.file.YamlConfiguration.loadFromString(YamlConfiguration.java:55) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.bukkit.configuration.file.FileConfiguration.load(FileConfiguration.java:149) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.bukkit.configuration.file.YamlConfiguration.loadConfiguration(YamlConfiguration.java:204) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.reloadConfig(JavaPlugin.java:154) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.getConfig(JavaPlugin.java:144) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at pl.grzegorz2047.openguild2047.OpenGuild.loadConfig(OpenGuild.java:166) [OpenGuild2047.jar:?]

at pl.grzegorz2047.openguild2047.OpenGuild.copyDefaultFiles(OpenGuild.java:145) [OpenGuild2047.jar:?]

at pl.grzegorz2047.openguild2047.OpenGuild.onEnable(OpenGuild.java:87) [OpenGuild2047.jar:?]

at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:250) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:324) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:404) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R2.CraftServer.loadPlugin(CraftServer.java:441) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R2.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:375) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.n(MinecraftServer.java:344) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.g(MinecraftServer.java:319) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:275) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R2.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:175) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:426) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R2.ThreadServerApplication.run(SourceFile:618) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

Caused by: org.yaml.snakeyaml.reader.ReaderException: special characters are not allowed

at org.yaml.snakeyaml.reader.StreamReader.checkPrintable(StreamReader.java:70) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.yaml.snakeyaml.reader.StreamReader.(StreamReader.java:50) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.yaml.snakeyaml.Yaml.load(Yaml.java:399) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

at org.bukkit.configuration.file.YamlConfiguration.loadFromString(YamlConfiguration.java:53) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-14-g8f8716c-b3040jnks]

... 18 more

Craftbukkit 1.7.5 R0.1 OpenGuild 0.5.

Cos mi sie wydaje, ze to wina craftbukkita. Moge dostac dobra wersje craftbukkita/spigota?

To dość częsty błąd, ale myślę, że występuje tylko Bukkitcie, bo na Spigocie nie ma żadnych błędów ;)

Opublikowano

Bardzo ciekawy plugin muszę przyznać :)

Ale nie używałbym go na większych serwerach jak plugin jest w fazach Beta.

Dlaczego?

Dlatego ,że może się coś zbugować itp...

Ale moim zdaniem plugin bardzo ładny i jak będzie wersja np 1.0 to bym go może użył na większym serwerze.

zDj8kgO.png

Opublikowano

Plugin wymaga minimum bukkita 1.7.8, przy czym korzysta on z UUID, a jak to wygląda sprawa z nonpremium? Czy mogą oni normalnie grać?

Bukkit: Gracz premium posiada swoje UUID pobieranie z serwerów Mojang. Z piratami zaś jest problem, ponieważ oni nie posiadą UUID. Oznacza to, że nie mają żadnego unikatowego ID (do 1.8 jest to nick).

Spigot: Wszystkim graczom jest generowany UUID na podstawie nicku w MD5. LOL. Czyli gdy zmienisz nick, to tak jak założyłbyś nowego konto. LOL

Opublikowano

Bukkit: Gracz premium posiada swoje UUID pobieranie z serwerów Mojang. Z piratami zaś jest problem, ponieważ oni nie posiadą UUID. Oznacza to, że nie mają żadnego unikatowego ID (do 1.8 jest to nick).

Spigot: Wszystkim graczom jest generowany UUID na podstawie nicku w MD5. LOL. Czyli gdy zmienisz nick, to tak jak założyłbyś nowego konto. LOL

W obu działa tak samo... generowane jest UUID z nicku, bo UUID istnieje od początku mc, od zawsze dało się pobrac UUID gracza, tylko że wtedy nie było w zaden sposób powiązane z mojangu, tylko jest to po prostu generowane z "OfflinePlayer: <nick here>"

Więc tak samo działa w trybie offline-mode, dla wszystkich graczy jest generowany z nicku.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

W obu działa tak samo... generowane jest UUID z nicku, bo UUID istnieje od początku mc, od zawsze dało się pobrac UUID gracza, tylko że wtedy nie było w zaden sposób powiązane z mojangu, tylko jest to po prostu generowane z "OfflinePlayer: <nick here>"

Więc tak samo działa w trybie offline-mode, dla wszystkich graczy jest generowany z nicku.

Ale przecież UUID musi być pobierane z serwerów Mojang. UUID jest unikalne dla każdego gracza i niezmienne.

Może coś źle rozumiem, ale jestem teraz 24h non-stop przed kompem i już bańka nie ma takich obrotów xD

Opublikowano

^^ Na pewno źle wpisałeś materiały. Czytałeś dokładnie Material z Bukkit? Pamiętaj, że musi być wszystko wielkimi literami!!!

http://jd.bukkit.org/rb/apidocs/org/bukkit/Material.html

Możesz dać nam plik log? plugin/OpenGuild2047/logger

Tam na piszę które materiały są złe.

Opublikowano

Ale przecież UUID musi być pobierane z serwerów Mojang. UUID jest unikalne dla każdego gracza i niezmienne.

Może coś źle rozumiem, ale jestem teraz 24h non-stop przed kompem i już bańka nie ma takich obrotów xD

UUID to tylko unikalne, universalne ID, wszystko w MC to posiada i to już od bardzo dawna, każdy mob, każdy świat, każdy gracz :>

Dodatkowo mojang wprowadził UUID dla kont na Mojang, dzięki czemu każdy zarejestrowany posiada swoje własne unikalne ID, te ID jest używane na serverach premium do autoryzacji graczy, jednak na server offline używane jest zwykłe stare UUID generowane z nazwy gracza "OfflinePlayer: nick" jak to miało miejsce do tej pory.

Offline mode nie jest trybem pirackiem, a trybem który może działać bez połączenia z internetem, więc nie może on się komunikować z Mojangiem, ot cała logika :P (co oczywiście wiąże się z możliwością gry przez piratów)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

hmmm, a Mi wczoraj nie chcialo polaczyc z baza danych ;d Ktos cos? WSZYSTKO WPISALEM JAK NALEZY.

spigot - 1.7.8

java7, mysql z cba.pl

10732745374541468291.png

Opublikowano

hmmm, a Mi wczoraj nie chcialo polaczyc z baza danych ;d Ktos cos? WSZYSTKO WPISALEM JAK NALEZY.

spigot - 1.7.8

java7, mysql z cba.pl

W najnowszej wersji pluginu nie trzeba łączyć się z mysqlem. (z jenkinsa) Wygeneruj sobie od nowa config oraz plik messages.

A tak BTW. to CBA ma mysql lokalnie i raczej nie połączysz się z zewnątrz. 

Opublikowano

plugin w porządku ale oco chodzi z tymi itemkami ?

jak je zmienić i oco chodzi

To wymagane itemy na gildie.

To lista, więc następny item dodajesz w kolejnej linijce.

Pamiętaj, że itemy muszą mieć nazwy z Material z Bukkita!

http://jd.bukkit.org/rb/apidocs/org/bukkit/Material.html

Format:

- 'NAZWA_ITEMU:ilosc'

Opublikowano

Ogólnie to plugin sprawuje się bardzo dobrze ale znalazłem 2 błędy:

1 to, że itemy za gildie nie działają. Tutaj macie ss:

1.

http://iv.pl/images/69001232154052671117.png

i

2. 

http://iv.pl/images/91834816078578694077.png

Normalnie mam itemy na gildie. Gdy już wpisałem komende /g zaloz to zabiera itemki, ale jeszcze wyskakuje błąd :D

A drugie to jak nie ma się gildi i dla (żartów) wpisuję se /gildia akceptuj (nazwa gildi) to zamiast wiadomości (Musisz dostac zaproszenie) to na chacie jest pokazana nazwa gildi tylko. (nie wiem czy mnie nie zrozumieliście, ale se zobaczcie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...