Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

cdroom nie czyta płyt

Wozniak8814

Pytanie

Opublikowano

Witam mam taki dziwny problem. Chciałem dzisiaj przeinstalować system. Ale okazało się że cdroom nie czyta płyt ;o Gdy wkładam miga dioda ale nic sie nie dzieje. Słychac prace napędu

2aaad5i.jpg

2nhlr0k.jpg

2q1updv.jpg

rcpie0.jpg

1390144171-U592769.png

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzałeś jaka jest kolejność rozruchu w biosie ? jeżeli nie stacja dysków to znajdź zakładke w biosie w której są dyski twarde, stacje dysków itp kliknij dwa razy na stacje dysków i jest ok (Przynajmniej u mnie tak jest)

Opublikowano

mógł byś dokładniej ? (czysciłem lasek jak coś) Podać jak ustawic albo coś bo ja teraz zrobilem resa biosu.

(wyjołem bateryjke na 5min)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Jaka płyta główna?(Model)

Jeżeli nie wiesz spróbuj po wyłączeniu kompa odłączyć cały dysk twardy(Oczywiście z płytą w cdroomi'e)i odpalić kompa. Gdy uruchamiasz instalator to podpinasz dysk.

Opublikowano

skoro nie czyta to musi być zepsuty

jak nie botuje płytka przy starcie komputera to na pewno uszkodzony laser, kup nowy cdrom

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak to jak, włóż płytkę z instalką i ją wystartuj z cdrom przy starcie komputera

w biosie ustawia się tylko kolejność botowania, urządzeniom nic się kompletnie nie ustawia poza automatycznym wykrywaniem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...