Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

cdroom nie czyta płyt

Wozniak8814

Pytanie

Opublikowano

Witam mam taki dziwny problem. Chciałem dzisiaj przeinstalować system. Ale okazało się że cdroom nie czyta płyt ;o Gdy wkładam miga dioda ale nic sie nie dzieje. Słychac prace napędu

2aaad5i.jpg

2nhlr0k.jpg

2q1updv.jpg

rcpie0.jpg

1390144171-U592769.png

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzałeś jaka jest kolejność rozruchu w biosie ? jeżeli nie stacja dysków to znajdź zakładke w biosie w której są dyski twarde, stacje dysków itp kliknij dwa razy na stacje dysków i jest ok (Przynajmniej u mnie tak jest)

Opublikowano

mógł byś dokładniej ? (czysciłem lasek jak coś) Podać jak ustawic albo coś bo ja teraz zrobilem resa biosu.

(wyjołem bateryjke na 5min)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Jaka płyta główna?(Model)

Jeżeli nie wiesz spróbuj po wyłączeniu kompa odłączyć cały dysk twardy(Oczywiście z płytą w cdroomi'e)i odpalić kompa. Gdy uruchamiasz instalator to podpinasz dysk.

Opublikowano

jak to jak, włóż płytkę z instalką i ją wystartuj z cdrom przy starcie komputera

w biosie ustawia się tylko kolejność botowania, urządzeniom nic się kompletnie nie ustawia poza automatycznym wykrywaniem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

skoro nie czyta to musi być zepsuty

jak nie botuje płytka przy starcie komputera to na pewno uszkodzony laser, kup nowy cdrom

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...