Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[FAQ] Star Conflict - Opis, objaśnienia, charakterystyka gry

Phoenix_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opiszę tutaj co to za gra, co w niej jest, odpowiem na najczęściej zadawane pytania, ogółem - opis wszystkiego.

Oficjalna strona gry:

https://star-conflict.com/en/

1. Co to za gra?

Jest to gra akcji MMO osadzona w przestrzeni kosmicznej. Krótki opis: Latasz, strzelasz, nie dajesz się zabić.

2. Kto jest jej wydawcą?

Jej wydawcą jest Gaijin Entertaiment (wcześniej Star Gem Inc. (patrz - oficjalne FAQ gry)) - Gra jest bazowana na silniku Hammer Engine

3. Jaka jest fabuła gry?

Jesteś najemnikiem, pracującym dla jednego z trzech klanów - Imperium, Federacji lub Jerycho. Twoim zadaniem jest obrona i przejmowanie kolejnych sektorów dla twojego klanu.

4. Na czym polega gra?

W grze są dwa tryby rozgrywki - PvP (Gracz kontra gracz) oraz PvE (Gracz konta komputer) - Oba podzielone są na jeszcze mniejsze tryby rozgrywki, przykładowo w PvP są tryby typu przejmij punkty, obroń lidera drużyny, zniszcz drużynę przeciwną, a w PvE - obroń swoje punkty, zniszcz wrogiego bossa.

5. Na jakie platformy jest przeznaczona gra?

Gra jest wieloplatformowa - Jest dostępna na Linuxa, Windowsa oraz Mac OS. Można w nią grać zarówno na Steamie jak i przez osobny launcher.

6. Jak z różnorodnością i grywalnością?

Tutaj mógłbym się rozpisać. Jeśli chodzi o różnorodność - Każdy klan posiada osobne statki, każdy ma inne umiejętności oraz dostępne moduły do zainstalowania. Tutaj różnorodność jest przeogromna.

Jeśli chodzi o grywalność - Podczas meczu mamy do dyspozycji otwarte pole bitwy, z masą asteroid, wraków stacji kosmicznych, nawet z umierającymi gwiazdami. Na dodatek gra nie potrzebuje kombajnu by to wszystko obsłużyć - Grafika jest dobrze zoptymalizowana, ale jednocześnie bardzo ładnie wykonana.

Możliwości poruszania statkiem są ogromne. Fizyka również została dobrze odwzorowana.

7. Czy w grze są questy i osiągnięcia?

Tak! Gra ma swój system questów, zależny od klanu jaki wybierzemy, oraz system różnorodnych osiągnięć i medali. Jest również możliwość zarabiania punktów zaufania danego klanu, poprzez robienie misji dla niego.

8. Czy możemy kupować coś za realne pieniądze?

Tak. W grze są dostępne dwie waluty - Kredyty oraz złote standardy. Kredyty dostajemy za udział w bitwach, standardy za tutorial, początkowe questy oraz możemy je kupić.

Za standardy jednak nie kupimy sobie czegoś, czym wygramy każdą bitwę. Za nie możemy kupować jedynie boosty, które dadzą nam lepsze nagrody za wygrane bitwy, konto premium (które również zwiększa ilość nagród które zdobywamy po bitwie) oraz statki premium (oczywiście nie lepsze od tych, które możemy kupić normalnie - mają tylko dodatkowe bonusy do zdobywanych nagród). Innymi słowy, gra nie jest nastawiona pod pay2win.

Możemy też kupić sobie naklejki i malowania na statek.

9. Czy jest to pełna wersja gry?

Gra jest na razie w fazie open beta - To co mamy teraz to jest dopiero namiastka tego, co będzie w pełnej wersji gry.

Dla mnie największą atrakcją jaka będzie dodana to możliwość lotu swobodnego po galaktyce. To tylko kwestia czasu.

10. Jakie są typy statków, którymi możemy zagrać?

Ogólny podział to: Myśliwce bojowe (szybkie, zwinne, mają duże obrażenia oraz szybciej przejmują punkty kontrolne, ale za to są mało wytrzymałe), Statek dowodzący (średnio zwinny, średnio szybki, bardziej wytrzymały od myśliwców, zadaje średnie obrażenia) oraz fregata bojowa (duży, ciężki i potężny statek).

11. Czy są możliwe do kupienia DLC?

Tak, możemy dokupić do gry DLC w których znajdziemy dodatkowe statki.

12. Jakie są nagrody za mecz?

Po zagranym meczu zawsze dostajemy kredyty oraz punkty synergi (za które możemy ulepszyć statek), jeśli wygramy to dodatkowo możemy wylosować 3 losowe nagrody (5, jeśli mamy konto premium) z pola bitwy.

13. Czy jest jakaś możliwość zagrania meczu z kolegą/kolegami?

Tak. Zawsze można stworzyć grupę i razem pójść w bój. Jest też możliwość stworzenia klanu (ale niestety - kosztuje to prawdziwe pieniądze)

14. Czy są jakieś ograniczenia dotyczące ilości posiadanych statków?

Nie. Możemy kupić wszystkie statki jakie oferuje nam dany klan, co więcej, nie musimy się ograniczać do naszego klanu. Nawet po wybraniu klanu podczas tworzenia konta, możemy kupować i rozwijać statki innych klanów!

15. Za co ulepszamy statki w grze i jakie są dostępne waluty?

W grze dostępne są następujące waluty: Kredyty i złote standardy. Pierwsze zdobywamy za grę i questy, drugie można kupić i dostać za niektóre questy.

Same statki ulepszamy za synergię, którą zdobywamy podczas gry - Zdobywamy synergię dla statku którym gramy, oraz kilka % "darmowej" synergii którą możemy przeznaczyć na ulepszenie dowolnego statku. Ilość zdobytej synergii zależy od tego, ile przeciwników zabijemy, ile punktów kontrolnych przejmiemy w grze oraz tego czy wygraliśmy czy przegraliśmy. Możemy przekształcić synergie na "darmową", jeśli mamy złote standardy.

Ulepszać moduły i broń na statku możemy za kredyty, artefakty (zdobywamy je podczas losowania nagród po wygranym meczu), punkty zaufania do klanu (zdobywamy je za questy wykonane dla danego klanu), plany ulepszeń (zdobywane jak artefakty, podczas losowania nagród, oraz za questy) oraz za złote standardy.

16. Ile ta gra zajmuje?

3GB oraz wiele spędzonych przed komputerem godzin.

17. Jak ta gra wygląda wizualnie? I jak z optymalizacją grafiki?

Screenshoty opiszą wszystko:

oecn27z965ah.png

b600laudvc5q.png

qzu1ycczp8qz.png

j1cuyoofdh6s.png

Grafika świetnie zoptymalizowana. Szczegółowa, nie wymaga wiele. Na moim sprzęcie (Radeon 3800 i Intel Core 2 Duo (3GHz) + 4GB RAM DDR2 i Win 7 x64) działa bez żadnych lagów ani ścinek na (prawie) maksymalnych ustawieniach (2xMSAA 4x Anty-AA)

18. Jakie są wymagania sprzętowe gry?

Minimalne wymagania sprzętowe:

System operacyjny: Windows XP/Vista/7, Linux, MacOS

RAM: 1GB

Procesor: Intel Core 2 Duo @ 2.0 Ghz / AMD Athlon 64 X2 4200+

RAM karty graficznej: 512MB

Miejsce na dysku: Minimum 3GB

Karta graficzna: nVidia GeForce 8800 / ATI Radeon HD 3870

Karta dźwiękowa: Kompatybilna z DirectX

DirectX: 9.0c

19. Czy gra jest dostępna w polskiej wersji językowej?

Na razie nie. Jak na razie to jest dostępna w językach: angielskim, rosyjskim, francuskim, niemieckim, hiszpańskim i chińskim

20. Czy można grać w nią na padzie?

W ostatnim patchu (0.10.3) została dodana taka opcja. Jednakowoż nadal jest to trochę zbugowane, więc warto zgłaszać błędu do supportu w celu poprawy.

21. Czy jest dostępny tryb wolnego lotu po przestrzeni kosmicznej?

Tak! W patchu 0.11.1 został dodany tryb Inwazji, który pozwala nam na swobodne latanie po przestrzeni kosmicznej, walkę z piratami oraz innymi graczami oraz wiele więcej! Żeby odblokować ten tryb, musimy zdobyć 1000 punktów osiągnięć w grze, ale warto.

Na razie tyle pytań i odpowiedzi. Jeśli ktoś potrzebuje jeszcze coś wiedzieć - niech pisze w tym temacie, z chęcią odpowiem.

846331404756772371599.jpeg
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Może jakieś ss'y jak prezentuje się ta kolejna podróbka WoT'a? Zapewne tak samo źle, jak ich ostatni nie wypał.

Opublikowano

LuL, swobodna możliwość latania po kosmosie to by była bajka.

Ja już zasysam, zobaczymy co i jak.

Opublikowano

Może jakieś ss'y jak prezentuje się ta kolejna podróbka WoT'a? Zapewne tak samo źle, jak ich ostatni nie wypał.

Juri. Ty i mnie powoli zaczynasz wkurwiać. Nawet nie widziałeś jak ta gra wygląda od razu "syf, podrupka worlt of tangz pefnie suabe"

Star_Conflict_1.jpg

wot3.jpg

Bardzo kurwa podobne. Możesz powiedzieć, że bardziej podoba Ci się wot od tej gry albo tej world of planes czy jakoś tak ale od razu nie obrzucaj jej błotem. Jakoś dział CoD i BF żyją ze sobą w zgodzie (chyba xD). Mam nadzieje, że się ogarniesz, bo myślę, że niedługo za takie zachowanie znów stracisz moderatora i znów będzie, że prosisz o kolejną szanse. Tyle w temacie.

Gra wygląda ciekawie, kosmos, statki, lasery #wow

Wydaje się fajne. może pobiorę, obejrzę kilka filmików i zobaczymy ;)

3t6EGVz.png

Opublikowano

Juri. Ty i mnie powoli zaczynasz wkurwiać. Nawet nie widziałeś jak ta gra wygląda od razu "syf, podrupka worlt of tangz pefnie suabe"

Star_Conflict_1.jpg

wot3.jpg

Bardzo kurwa podobne. Możesz powiedzieć, że bardziej podoba Ci się wot od tej gry albo tej world of planes czy jakoś tak ale od razu nie obrzucaj jej błotem. Jakoś dział CoD i BF żyją ze sobą w zgodzie (chyba xD). Mam nadzieje, że się ogarniesz, bo myślę, że niedługo za takie zachowanie znów stracisz moderatora i znów będzie, że prosisz o kolejną szanse. Tyle w temacie.

Nie ma to jak wstawić ss gry z bety, po której były 2 graficzne updaty ^^.

Z góry nie lubię tej gry, bo widzę kto jest jej producentem. Grafika jest brzydka i tyle chce o niej wiedzieć.

Opublikowano

Star_Conflict_1.jpg

wot3.jpg

Ty nubie, nie wiedziałeś, że podczas 2WŚ czołgi miały napęd atomowy i moduł czasoprzestrzenny?

@Topic: Gra wygląda naprawdę ciekawie, od razu skojarzyło mi się z tym, że kiedyś chciałbym pograć w dark orbit w wersji 3D, chyba właśnie nadeszła na to pora. Mam nadzieje, że nie będzie to P2W, ale czas pokaże.

@Edit:

Juriego:

Nie ma to jak wstawić ss gry z bety, po której były 2 graficzne updaty ^^.

Z góry nie lubię tej gry, bo widzę kto jest jej producentem. Grafika jest brzydka i tyle chce o niej wiedzieć.

Ekhem... Zgodnie z paragrafem 9. Czy jest to pełna wersja gry?

Gra jest na razie w fazie beta testów - To co mamy teraz to jest dopiero namiastka tego, co będzie w pełnej wersji gry.

Dla mnie największą atrakcją jaka będzie dodana to możliwość lotu swobodnego po galaktyce. To tylko kwestia czasu.

A zdjęcia z tego czy są z bety, czy też nie to nie ma różnicy. TE GRY NIE SĄ W SOBIE PRAKTYCZNIE NICZYM PODOBNE. Nie chcę Cię urazić, ale chyba masz jakiś problem psychiczny.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

@Juri. ssy dodane. Robota własna, robiłem wczoraj. Jak trzeba to frapsa ściągnę i jakiś gameplay nagram. W sumie niezły pomysł.

Więcej ssów tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1199323-nowy-dzial-star-conflict/

@FoxRox

Mam nadzieje, że nie będzie to P2W, ale czas pokaże.

To w żadnym wypadku nie jest pay2win. Za hajsy to można tylko swag tu kupić. No i jest zajebiste community (wczoraj do północy siedziałem i pisałem z ludźmi o swagu, doge, szatanie i rosjanach xD)

Opublikowano

Możecie się zarejestrować ;D?

Wpisuje dane, wszystko k, lecz naciskam i nic.. Na e-mailu tak samo pustki.

Opublikowano

@Cl1ck3R

Mfoa2q3.png

Powinno wyskoczyć po rejestracji. E-Mail się pojawia bezzwłocznie na Gmailu (ale zależy na jakim mailu rejestrowałeś, może być opóźnienie). Spróbuj jeszcze raz wklepać te same dane, jak wywali error że już w użyciu to znaczy że zarejestrowało.

Opublikowano

@Phoenix_PL

W takim razie grę ściągnę i może zbierzmy jakąś ekipę z MPC żeby pograć? Jak coś to chętnie się zgłaszam.

@Cl1ck3R

Może spróbuj ściągnąć z STEAM'a?

1367303118-U250803.png

Opublikowano

Grę pobiorę, to tylko 3 giga. A @Juri. to po prostu losowy internetowy fanboj WoT/WG i hejter WT/Gajiin, nie przejmujcie się nim. A co do grafiki to on i tak by grał na minimalnych xD. Ale na SS faktycznie grafika tragiczna, cóż, może max detale + Full HD + 60 FPS będzie lepsze.

Opublikowano

Dobra udało mi sie zarejestrować, musialem usunać cookies z przeglądarki.

Planuje ktoś z Was zagrac w najblizszym czasie? Mozna by się umówić i pyknąć na botach coś.

Opublikowano

W takim razie ja za jakieś 40 minut dołączę. Steamową wersją się nie przejmuję, jakoś to będzie.

Mam tylko parę pytań:

1. Długo trwa faza taka szkoleniowa w tej grze?

2. Długo zbiera się na kolejne statki?

3. Czy jest tu jakiś system zbieractwa?

4. Jak prezentuje się system ulepszania statków?

1367303118-U250803.png

Opublikowano

@FoxRox

1. Faza "szkoleniowa" to trzy etapy:

Pierwszy to podstawy sterowania statkiem, drugi to trening bojowy, trzeci to meczyk z botami

2. Nie. Żeby zdobyć duże ilości kredytów można grać PvE, ale ogólnie to na początku szybciutko się zbiera - w meczu standardowym leci 30-50k kredytów, w PvE koło 70 (bez premium), a statek 1tieru kosztuje 100-200k kredek.

Im dalej tym ciężej, statek 2t kosztuje już od 400 do 700k, dalej nie doszłem jak narazie.

3. Po wygranym meczu można zebrać loot, w którym można znaleźć plany ulepszeń, artefakty (potrzebne do ulepszania) albo kredyty czy dokumenty frakcji (które dają punkty lojalności klanu do którego należymy)

4. Statki ulepsza się synergią, opisałem to w punkcie 15 FAQ

Opublikowano

@Phoenix_PL Daj tylko te screen'y w spoiler. I jak pobiorę to mogę dostarczać screenów 1920x1200 w absolutnie maksymalnych detalach.

Opublikowano

Gra zrobiona na KASĘ. Jeżeli masz KASĘ to będziesz mieć zawsze lepszy statek i sprzęt od kogoś, kto gra za darmo (a ten co gra za darmo tego nie może kupić). Identyczna sytuacja jak w śmiesznym War Thunder, wszystko za KASĘ. Nie polecam tytułu i nie wiem skąd osobny dział na tym forum.

Opublikowano

Gra zrobiona na KASĘ. Jeżeli masz KASĘ to będziesz mieć zawsze lepszy statek i sprzęt od kogoś, kto gra za darmo (a ten co gra za darmo tego nie może kupić). Identyczna sytuacja jak w śmiesznym War Thunder, wszystko za KASĘ. Nie polecam tytułu i nie wiem skąd osobny dział na tym forum.

No kurwa taka jest mechanika gier F2P , i po to sa gry zeby na nie wydawac pieniadze.

@ co do gry , to mam mocny sprzet , a przycina mi sie gierka na srednich?

Opublikowano

@

Phoenix_PL  

Dodałem Twój nick to osób , którzy mi ta gre polecili. Chyba dosraniesz jakiś klucz który cos Ci tam da.

Opublikowano

Jesteście nad wyraz śmieszni, grałem w tę grę już od początku, więc na pewno rozegrałem więcej walk niż Wy pseudo specjaliści razem wzięci.

To, że na siłę chcecie zostać moderatorami czy nie wiem kim w tym dziale to już nie moja sprawa ani graczy, którzy tylko stracą czas.

Mechanika F2P? Co Ty pieprzysz człowieku, jest wiele gier w których za realne pieniądze możesz kupić jedynie dodatki nie ingerujące w grę. World of Tanks - Tutaj już jest grubiej, zresztą też gra zrobiona przez czerwoną hołotę, lecz nadal nie da się kupić przedmiotów za realną kasę, które będą lepsze od tych za friko. Jednak zarówno War Thunder jak ten crap jest nastawiony wyłącznie na wyssanie kasy z takich frajerów jak Wy. Czołgi, amunicja jak i ulepszenia w tej grze są o wiele lepsze za realne pieniądze i tylko dureń może stwierdzić inaczej, lub ktoś, kto pograł tydzień i uważa się za specjalistę.

Teamwork? Przegrasz z koleżkami każde starcie przeciwko równej ilości graczy wydającej na to kasę.

Tutaj nie osiągniesz nic, jeżeli nie posmarujesz.

Lecz gimbaza taka jak Wy nie zrozumie, woli wymyślać nicki z PL na polskim forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...