Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błąd 0xc000007b kurwa, wymiękam proszę o pomoc

Chill Out

Pytanie

Opublikowano

Witam, już nie wiem co mogę mieć źle jakich sterowników mogę nie mieć (programów). Daję Raport z ComboFix jeżeli potrzebne są jakieś informacje to podam mam akutalne sterowniki karty graficznej, biosu etc. Net. Framework 4.5.1 inne nie chcą mi się zainstalować Microsoft Visual C++ 2005/2008/2010, DirectX no i chuj nie działają mi takie gry np. instalowałem Nfs shift, unslashed 2, The Elder Scrolls V Skyrim. We wszystkich występuje ten sam błąd. Windows 7 professional 32bit

ComboFix.txt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Ja znam ludzi którzy do dzisiaj jadą na XP SP2 i nic strasznego się nie dzieje. M$ tylko straszy tym, że koniec wsparcia i, że będzie źle i, że mamy kupić nowy system itd.

Tak na serio, to wystarczy antywirus i możemy dalej używać XP.

Z Windows 7 będzie, to samo co z XP. Ale tym razem M$ nie przedłuży wsparcia, po tym co się działo z XP.

Opublikowano

Ale co masz instalować?

Podstawe:

- antywir przede wszystkim

- inną przeglądarkę

- sterowniki do gpu/dźwiękówki

To jest to co ja wgrywam na świeży system, potem dochodza programy które sobie siedzą w moim pięknym folderze i nie narzekają na nude ;P

graphic.png
Gość kamil40013
Opublikowano

@REF

I jak przeinstalowanie systemu pomogło ?

Opublikowano

Aktualnie to oni nie planują zamykać projektu W7. Bądźmy szczerzy W7 nie powala jakością ale w8/8.1 także. Jeśli mamy być szczerzy połowa szitu jakiego pakują do tych windowsów jest gówno warta tylko że dobrze 'opisane'. To przyciąga klientów. Myślisz że moja szkołą kupiła by około 100x W8.1? Heh mają 1 na cały serwer :D. Oszczędności nigdy za wiele. :)

graphic.png
Opublikowano

Mam ten sam błąd komputer musiałem oddać do serwisu bo karta sieciowa poszła z płytą główną mam teraz lepszą ale nie działa przedtem działało miałem TES;V Legendary Edition i pełno modów zaczeło sie od paru brakujących plików (to akurat szybko naprawiłem) zalinstalowali mi Win 7 Home Premium nie wiem czego to jest wina ale sprubuje jeszcze zrobić reinstal win.(na win 7 professional)

Gość kamil40013
Opublikowano

Tylko jaki sens było instalować wersję Ultimate ? Professional lub Home w zupełności starcza i jednocześnie jest lekko odchudzona.

Gość kamil40013
Opublikowano

Teraz to mnie pocieszyłeś, bo dysku nie wymieniałem na razie, ponieważ mam tam bardzo dużo zdjęć 80 gb dysku z 160 całego to zdjęcia. Czyli dysk jak najszybciej a jak padnie to nie da rady odzyskać danych ? tak na 100 % ?

40 tyś. godzin przepracował twój dysk, ładnie.

Dysk raczej do wymiany. Jak ci padnie, to dane można odzyskać, używając odpowiednich narzędzi. Przy bardzo rozległych i poważnych uszkodzeniach, musisz oddać dysk profesjonalistą.

Lepiej zrobić backup, albo zmienić dysk niż później płakać, że straciłeś ważne dla ciebie dane.

Opublikowano

Właśnie myślałem nad instalacją XP tylko nie wiem czy wykorzysta mi w pełni komputer. Myślisz, że świeża instalacja pomoże ?

Gość kamil40013
Opublikowano

@UP

Każdy Antywirus spowalnia komputer w mały lub dużym stopniu. Ja aktualnie na 7 używam M$ Security Essentials i starcza. Chociaż, to słabe narzędzie.

.NET Framework zazwyczaj instaluje się sam jeżeli jakaś aplikacja tego wymaga

Na pewno po świeżej instalacji systemu zainstaluj pakiet DirectX

http://download.microsoft.com/download/8/4/A/84A35BF1-DAFE-4AE8-82AF-AD2AE20B6B14/directx_Jun2010_redist.exe

Pamiętaj o instalacji aktualizacji z WU.

Ja też instalowałem K-Lite Codec Pack. Ale dla ciebie to może być bezużyteczne. Sam musisz wybrać co chcesz instalować.

Opublikowano

Na logach nie wiele się znam, ale mogę jasno stwierdzić, że tu był niejeden syf. Jak chcesz już się bawić XP'kiem to wersja 32bit ma ograniczenie do 3,25GB ramu, chyba, że zdobędziesz 64bitową, ale nie wiem czy taka istnieje. Jak już będziesz robił format, to najlepiej wszystkich dysków, żeby ten syf nie wrócił ponownie.

Opublikowano

Ale co masz instalować?

Podstawe:

- antywir przede wszystkim

- inną przeglądarkę

- sterowniki do gpu/dźwiękówki

To jest to co ja wgrywam na świeży system, potem dochodza programy które sobie siedzą w moim pięknym folderze i nie narzekają na nude ;P

Nie o to ziomuś chodziło :D Bo o tym to wiem :D aż taki tępy nie jestem

Chodzi mi o programy typu net framework, Microsoft c++

Gość kamil40013
Opublikowano

@UP

Lepiej zacząć od najprostszych czynności.

Autor tematu i tak się nie wypowiada.

Opublikowano

No cześć nie miałem czasu wcześniej przeinstalować Win, dziś już przeinstalowałem za chwilę zainstaluję grę i dam edita czy dalej to gówno wyskakuję ;)
Pomogło ;) Zainstalowałem Win 7 Ultimate i wszystko gra i tańczy ;)

Gość kamil40013
Opublikowano

@UP

Tak, to jest nowsza maszyna.

Windows XP nadaje się na takie procesory jak Pentium 4, Core 2 duo, Celeron itd. Ale wcale to nie oznacza, że nie nadaje się na nowe maszyny.

Chociaż i tak polecam ci instalować W7 ze względu na nowsze sterowniki. NVIDIA już nie wspiera WIN XP z tego co pamiętam.

Opublikowano

Hehe no o tym wiem akurat przymierzam się do zakupu ;) Ale dzięki za info bo pytałem się gościa w sklepie to mówił, że mam dysk dobry :D hahaah

Opublikowano

Nie było żadnego syfu.

Pokaż jeszcze ekran z tego BSOD'a. głównie mi chodzi o napis który będzie na górze ekranu. coś jak to :INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Jak to zrobić ?

Gość kamil40013
Opublikowano

Właśnie myślałem nad instalacją XP tylko nie wiem czy wykorzysta mi w pełni komputer. Myślisz, że świeża instalacja pomoże ?

Na nowych maszynach nie opłaca się już instalować Windows XP. Taka jest moja opinia. Wersję 64 bit znajdziesz bez problemu w necie. Ale nie opłaca się w to bawić.

Zainstaluj system od nowa (format). Powinno pomóc. Większość takich błędów może być spowodowana uszkodzeniem plików systemowych. I to jest ciężko naprawić.

Nie dawno miałem podobny problem na W8. Aplikacje Metro nie łączyły się z internetem i był kod błędu (nie pamiętam już jaki). Próbowałem bawić się w naprawy, ale nic z tego. Skończyło się, że przeinstalowałem system i wszystko było ok.

Opublikowano

Tylko jaki sens było instalować wersję Ultimate ? Professional lub Home w zupełności starcza i jednocześnie jest lekko odchudzona.

W wersji Ultimate masz pełną kontrolę ;)

Opublikowano

Tak, bardzo dobry. W sam raz do wymiany. Przez te Bad Sectory mogą być te błędy (0x7b) Najlepiej jakbyś go jak najszybciej wymienił bo jak Ci dysk padnie to danych nie odzyskasz.

Gość kamil40013
Opublikowano

Opłaca ci się bawić w naprawianie tego błędu ?

Zainstaluj system od nowa i daj znać, co się zmieniło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...