Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Najlepsza Postać Do Pvp

Szymonziom99^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielu graczy uważa że najleprzą postacią do pvp jest sura bm :) Niestety ja sie z tym nie zgodze gdyz zrobilem na kxmetin szamanke 99 lvl pro eq i skile na P (nick Malincia xD) i z 1 kolezanka oralismy shinsoo a co w tym najleprze kazdego mialem na skila i nikt z poza kola nie wychodzil xD no ale nie o tym :P

Opisze tu jak stwożyć dobrą postać do pvp z szamana hellara na podstawie serwa kxmetin :)

BULIDY:

skile:

burzowy szpon > przywołanie błyskawicy > leczenie > (to takie tez podobne do szpona tylko zapomnialem nazwy xD) > zwiekszenie ataku > zwinka

staty:

inta > vital > zrecznosc > sila

EQ:

Poprostu mialem pol ekranu wiadomosci ej pokaz eq czy jak ty to robisz wiec tu opisze :)

Naszyjnik z lez bony:

3k hp 10% kryt i jak sie uda to 15 na magie i 15 na miecze

Bransa z lez bony:

15 na magie 3k hp i cos na abs :)

Buty feniksa bony:

3k hp 10% kryt abs na miecze

Kolczyki z lez bony:

15 ludzie 15 miecze 15 2 reka

Czapka od 41 bony:

15 na ludzi 15 na magie i inne smieci xD

Wachlaz lezac. smoka bony:

10 kryt 15 na ludzi 12 do inty

kd: ninja woja i sury

Wodna szata bony:

3k hp 15 na miecze 15 na 2 reczna :)

kd: defa speeda i uchylki

All w 6 i 7 bonie do kryta tak zeby dobilo do 100% i reszta do 10% na sury bo i tak woja juz masz na skila

A wiec tak mniej wiecej wyglada budowa hellara :)

Jesli ktos uwaza ze dalej najleprza postacia jest sura bm to z krytem mialem go na skila -,- wiec troche slabo nie xD

A i moj rekord z takim eq to 70k w sure z przywolania na P

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Dobra jest też szamanka smok, na fkyt2 z leżącym mi jedna chinolka za 80k z talika z krytem hitała. xD

O i najlepiej żeby tak 10 % na ludzi w bransie i w kolcach dał, 20% to nie mało.

A jeżeli chodzi o smoka to w 6 i 7 bonach najlepiej mieć int + klasa i gdzie niegdzie hp + klasa, bony na kryt aż tak dużo nie dają lepiej osiągnąć 70% w pomocy i dopiero wchodzi 2 na 3 skille, nie wspominając już o dmgu w skillach bo 20 int daję na prawdę dużoooo. :P

A tak btw to z leżącym +9 i kd 80% mój największy kryt to 180k z skowytu. xD

P.S.

Imho nie nazwałabym szamanki najlepszą postacią.

beztytuuwxp.png

Hihihihi ^^

Opublikowano

Dwa orty widziałem tylko... + 3 w nazwie tematu ;)

All poprawione :P

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Pff...wojownik mental ma sie sto razy lepiej w pvp niz ten twoj szaman. Ja 300k krytykiem z duchowego bilem na fylongju s2. Moze ktos mnie pamieta BeBad- wojownik mental ze swietym+9. To jest koks a nie jakis szaman.

Opublikowano

Pff...wojownik mental ma sie sto razy lepiej w pvp niz ten twoj szaman. Ja 300k krytykiem z duchowego bilem na fylongju s2. Moze ktos mnie pamieta BeBad- wojownik mental ze swietym+9. To jest koks a nie jakis szaman.

Ok ale nie zgodze sie :) traf szybka szamanke duchowym a i zanim ty ja walniesz to sam ze 2 skile zostaniesz a na 1 padniesz xD

Opublikowano

najleprze

jestes zajebisty :)

orto twoje jest zajebiste.

a co do tego.

Ninja dagger krycie zasadzka w plecy i lezysz;]

54585309939136444418.png

Opublikowano

Hmm

Ja bym tutaj do 3xUp'a coś powiedział...

Zagraj każdą klasą na Pl'u lub innym globalu i wbij około 50 każdą z nich ^^

@Up

Jeżeli zaznaczysz ninje to na przywołanie padnie :]

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Dlatego szaman najlepszy bo nikt na niego zazwyczaj nic niema xD

Zobaczie sobie przyszedlem do chunjo z jinno bo tam bylo tak samo to z 20 osob stalo sobie poza kolem i walili pvp itp. a teraz jest tak xD :

0314214744.jpg

Opublikowano

Oj ja bym zamiast tego zwiększenia ataku ...wybrał zwinkę teraz mnie ciekawi ile masz inta? na donglve mialem coś koło 308 :) (to osiągalne ) i zwinnka zwiększała szybkoś chyba z 2x ładowania się czarów :) więc... dosłownie każdy padał jak nie na skilla to na drugiego a na wojnach padali falami (dosłownie :))

aaa mieliśmy o zwiększeniu i zwince ? tak wieć te zwiększenie ile ci da ? mało -,- wiem bo na yt2game kiedyś miałem zwiększenie .. a tak walniesz 2 razy szybciej i 3 razy mocniej jeszcze jak masz 300+ int kosisz...

PS działa wam kxmetin?

MOJE POSTACIE:

tmyt2 Woj body 89 lvl OFF

tmyt2 Surka Wp 92 lvl i rośnie OFF (miał śmiercio +9 :) )

tmyt2 Ninja dagger 91 lvl OFF

csyt2 Ninja dagger 97 lvl OFF

csyt2 Surka WP 101 lvl OFF (skradziony)

yt2game szaman smok 89 lvl OFF

yt2game woj mental 93 lvl OFF

sdlongju bm 86 lvl OFF

DongLve dagger 81 lvl OFF ;p

DongLve szaman smok 84 lvl OFF

DongLve szaman Healer 87 lvl OFF

DongLve Woj body 90 lvl OFF

KXmetin szaman healer 98 lvl OFF

Diwang Woj body 82 lvl ON

Diwang sura BM 79 lvl ON

Opublikowano

"szamanka jest taka dobra poniewaz jest taka slaba :D" nikt nie bierze jej powaznie i nikt prawie nie robi abs ani kd na szamana takie jest moje zdanie

a najlepsza postac rzecz wiadoma to oczywiscie ninja dagger i nikt mi nie wmowi ze nie :D

Opublikowano

Siema szamanka jest bardzo dobra w pvp zgodze sie

ale ja mialem tylko 176 inta a moj kumpel 204 i 92 lvl a ja 88

nie mialem zadych dodatkowych bonow tylko na kryta PZ i inta

i mozecie nie wierzyc bylo ciekawie jak mialem 84 lvl ale jak zalozylem barona +1 to padal na sferke i duchowy i tylko duszek dobijał

Opublikowano

Co kuffa? Szpon jako 1? Ktoś tu upadł na głowę o.O. Ja zawsze szpon daję jako 5 skill. Pierwsze 4 skille to zawsze przywołanie, rzut, zwinka i na końcu leczenie. Potem się tylko dobija ten 5 skill, czyli szpona. Tak się chwalisz, że kładziesz bma na przywołanie. Takie samo eq, sfera, i leżysz. Po prostu przywołanie wpierw wali dmg, a potem jest animacja. Ot taki bug. Wszyscy mają się na hita, a Ty akurat walisz przed czasem.

Wuxer, Tfoje silne nic nie daje na skille healera, a jeszcze sobie traf tym swoim duchowym.

Opublikowano

phihihi woje hihihi :) woje to nooby wydają się wam być silny bo jest ich srilion :> tak na serio to BMy koszą ... taki 1 się pojawi na sd longju i od razu ci niby woje krzyczą noob zabija ban itp... co do PL szamanka rox :) ale na privach sura bardziej wymiata... jak taki chińczyk wpadnie do miasta BM to nie ma bata trzeba czekać aż pójdzie ^^ healer na privach to nic bo leczenie leczy tylko 9k maxxx ;F a HP ma się po 60k...

Każdy mądrzeje z czasem...

Opublikowano

Oto chodzi szybkie skile i duzo dmg xD a tak poza tematem to moja inta to:

90 + 14 w kolcach + 12 w tarczy + 12 w wachlazu = 128 inta

Opublikowano

"szamanka jest taka dobra poniewaz jest taka slaba :D" nikt nie bierze jej powaznie i nikt prawie nie robi abs ani kd na szamana takie jest moje zdanie

Jak to nie ma? A absy na magie to nie działają?

Wszyscy mają ich na pęczk igdze się da, nie wspominając o tym że przez buga mając w opisie skowytu dmg rzędu 8.6k w ptasim w psy uderzam tylko około 5.6.... i jakoś wygrywam może nie 100%entowo ale większość. Czy to nie piękne że tak zbugowana postać może królować? :>

Wiec zastanów się o czym ty piszesz.

beztytuuwxp.png

Hihihihi ^^

Opublikowano

Jak to nie ma? A absy na magie to nie działają?

Wszyscy mają ich na pęczk igdze się da, nie wspominając o tym że przez buga mając w opisie skowytu dmg rzędu 8.6k w ptasim w psy uderzam tylko około 5.6.... i jakoś wygrywam może nie 100%entowo ale większość. Czy to nie piękne że tak zbugowana postać może królować? :>

Wiec zastanów się o czym ty piszesz.

moze i dzialaja ale bardziej prawdopodobne jest ze wiekszosc zrobi absy na miecze czy sztylety niz na magie

Opublikowano

Przecież absy na magie i na miecze nic sobie nie przeszkadzają, a co do poprzedniego postu, tak, wyobraź sobie że abs na magie nie działa na szamanów, jedyny sposób na zmniejszenie skili szamanów to 6-7 bon i tarcza smoka, więc już tak nie narzekajcie na bugi w skilach bo w sumie i tak wychodzicie na+.

sygnaturay.jpg

404906102525.jpg

Opublikowano

Przecież absy na magie i na miecze nic sobie nie przeszkadzają, a co do poprzedniego postu, tak, wyobraź sobie że abs na magie nie działa na szamanów, jedyny sposób na zmniejszenie skili szamanów to 6-7 bon i tarcza smoka, więc już tak nie narzekajcie na bugi w skilach bo w sumie i tak wychodzicie na+.

Właśnie że absy na magie działają. ; o

Przecież gram szamanką to wiem, głupia nie jestem. xp

beztytuuwxp.png

Hihihihi ^^

Opublikowano

No to ja wyzywam Cię na pojedynek:

-SuraBM

-99lvl

-94% krytyk, 68 przeszywka, na ludzi 40%, 60 na magie :)

-reszte nie zdradze ale moj bulid i eq samo wygra w tym pojedynku lub jak nie chcesz pojedynku wyzwij gildie "Enigma" i szukaj nicku "Pr0VoltBM" - Leader

mam nadzieje że przyjmujesz wyzwanie

Kocham

mpcforum.pl!!!

18706.png

POMOGŁEM? Daj +

Opublikowano

@kris50

masz pozdro od DuoPoland (moja siostra z gildii twojej)

a co do topicu

to i tak

healer

smok

bm

dagger

archer

są pro w pvp

tylko trzeba je odpowiednio prowadzić i męczyć się z bonami -,-

PS.

kxmetin znów nie działa ?

MOJE POSTACIE:

tmyt2 Woj body 89 lvl OFF

tmyt2 Surka Wp 92 lvl i rośnie OFF (miał śmiercio +9 :) )

tmyt2 Ninja dagger 91 lvl OFF

csyt2 Ninja dagger 97 lvl OFF

csyt2 Surka WP 101 lvl OFF (skradziony)

yt2game szaman smok 89 lvl OFF

yt2game woj mental 93 lvl OFF

sdlongju bm 86 lvl OFF

DongLve dagger 81 lvl OFF ;p

DongLve szaman smok 84 lvl OFF

DongLve szaman Healer 87 lvl OFF

DongLve Woj body 90 lvl OFF

KXmetin szaman healer 98 lvl OFF

Diwang Woj body 82 lvl ON

Diwang sura BM 79 lvl ON

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...