Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Ban czasowy

RADTOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio miałem bana na 2 dni i zauważyłem, że można dla zbanowanych czasowo nie blokować forum i dać dostęp do PW. Można tylko zablokować możliwość zakładania tematów, pisania postów, statusów, blogów itd. Dlaczego? Ktoś z banem i tak przejrzy sobie forum zakładając nowe konto (regulamin pozwala) albo będąc wylogowanym, a dzięki odblokowaniu PW byłaby łatwiejsza możliwość odwołania od bana. Bez zakładania nowego konta. Zmniejszyło by to liczbę multikont, a bez możliwości pisania postów, tematów itd. i tak osoba zbanowana nie mogłaby korzystać z forum.

Chodzi tu tylko o zbanowanych czasowo, żeby nie było spamu na PW.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jestem za, dobry pomysł. Na pewno zmniejszyła by się ilość multi kont więc jak najbardziej za ;D

graphic.png

Opublikowano

Ale odwołania od bana nie składa się na PW tylko w temacie w dziale 'Zbanowani'

Jestem na Tak, by dano możliwość podczas bana widzieć tylko dział zbanowani i móc w nim pisać.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Z tego co Makin tam niedawno wspomniał jak dobrze pamiętam to Administracja pracuje już nad zmianami w systemie odwołania się od blokad.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Ale odwołania od bana nie składa się na PW tylko w temacie w dziale 'Zbanowani'

Jestem na Tak, by dano możliwość podczas bana widzieć tylko dział zbanowani i móc w nim pisać.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

System odwołania od bana ulegnie zmianie, a przedstawiona przez Ciebie wizja bana jest zbyt łagodna.

Opublikowano

System odwołania od bana ulegnie zmianie, a przedstawiona przez Ciebie wizja bana jest zbyt łagodna.

Zbyt łagodna? Bez możliwości pisania nic na forum i tak nie będziesz mógł zrobić, a jak będziesz chciał przejrzeć forum to i tak zrobisz to będąc wylogowanym albo na nowym koncie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Na nie.

Skoro system ma ulec zmianie to pozostaje nam czekać. :)

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Nie rozumiecie pojęcia ban - blokada konta, stała lub tymczasowa.

Przez ten okres masz się wyciszyć, uspokoić i wrócić na forum pełen optymizmu =)

Nie.

Kto tak robi?

Jak będzie czegoś potrzebował to tak czy siak to znajdzie.

@topic

Za

Opublikowano

Przez ten okres masz się wyciszyć, uspokoić i wrócić na forum pełen optymizmu =)

Nie.

Ehh, to chyba pisanie zabronione.

A jak będzie chciał cheata czy będzie potrzebował pomocy i założy temat to regulamin pozwala na drugie konto, więc nie widzę sensu w zabronieniu pisania PW i przeglądania forum. Będzie mniej multikont.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie.

Mam takie samo zdanie, bany czemuś służą.
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Są trzy rodzaje blokad:

• Kolejka moderacyjna - moderator musi najpierw zatwierdzić temat lub post autora.
  • Blokada pisania - użytkownik może przeglądać forum, pisać statusy i odpowiadać na pw. Nie może pisać postów i tematów.
  • Blokada konta - użytkownik nic nie może zrobić na forum.

Ta ostatnia jest za np. handel, reklamę, reflink itp.

Ta druga za np. trzy warny w ciągu jednego dnia.

Dlatego sugestia jest bez sensu, bo nic nie będzie zmieniane. Jeżeli ktoś dostaje blokadę konta to znaczy, że nic nie ma prawa robić przez ten czas, nie może również założyć drugiego konta.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Mam takie samo zdanie, bany czemuś służą.

Jak będziesz chciał się odwołać od bana to od razu nowe konto musisz zakładać. Zablokowanie pisania i tak blokuje możliwości na forum.