Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Własny plugin - błąd podczas włączania.

Gość EvilBadDream

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo, ostatnio bawię się w pluginy i chciałem zrobić plugin na /administracja i mi błędy wywalają (kiedyś mi działało) errory:

[23:30:48] [server thread/INFO]: This server is running CraftBukkit version git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks (MC: 1.7.2) (Implementing API version 1.7.2-R0.2)
[23:30:50] [server thread/ERROR]: Could not load 'plugins\tools.jar' in folder 'plugins'
org.bukkit.plugin.InvalidPluginException: java.lang.NullPointerException
at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:182) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugin(SimplePluginManager.java:308) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugins(SimplePluginManager.java:231) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.loadPlugins(CraftServer.java:255) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.<init>(CraftServer.java:233) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerList.<init>(PlayerList.java:63) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedPlayerList.<init>(SourceFile:14) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:126) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:424) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
Caused by: java.lang.NullPointerException
at com.sun.istack.internal.logging.Logger.getLogger(Unknown Source) ~[?:1.7.0_51]
at me.kappaborr.tools.Main.<init>(Main.java:14) ~[?:?]
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method) ~[?:1.7.0_51]
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source) ~[?:1.7.0_51]
at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source) ~[?:1.7.0_51]
at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Unknown Source) ~[?:1.7.0_51]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:178) ~[craftbukkit.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.2-b2974jnks]
... 9 more

Opublikowano

[23:30:50] [server thread/ERROR]: Could not load 'plugins\tools.jar' in folder 'plugins'

/\

To mówi samo za siebie. Sprobuj zaktualizować plugin. Btw cos mi się wydaje, że nie chodzi o ten plugin tylko o inny, napisz jakiego obecnie używasz do tej komendy.

PS nie opłaca Ci się pisać pluginu tylko pod tą jedną komendę. Niepotrzebnie ram zżera a jak masz plugin skript to możesz napisać prościutki skrypt.

@down

Spoko, tylko doradzam. Niestety z poprawieniem kodu pluginu Ci nie pomoge, bo tylko kilka razy pisałem pluginy i nie za dobrze mi to wychodziło, dlatego wolę skrypty. Jeśli Ci to jakoś pomoże to możesz zmienić plany i zamiast pisać własny plugin to pobrać plugin CustomCommands.

9La1rOf.gif

Opublikowano

/\

To mówi samo za siebie. Sprobuj zaktualizować plugin. Btw cos mi się wydaje, że nie chodzi o ten plugin tylko o inny, napisz jakiego obecnie używasz do tej komendy.

PS nie opłaca Ci się pisać pluginu tylko pod tą jedną komendę. Niepotrzebnie ram zżera a jak masz plugin skript to możesz napisać prościutki skrypt.

Od dziś wole pluginy mam jedynie 1 plugin ten co właśnie chciałem napisać

Opublikowano

Spróbuj zaktualizować plugin, a jeśli nie pyknie to spróbuj tego:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/onlinestaffviewer/

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Prawy na project -> Properties -> Librares -> tam masz swojego Bukkita. Usuń go i włóż nam nowszy. Chyba tak tam to szło bo ja nie używam Eclipse (on nawet nie ma Gita ani Mavena...).

Powinno wywalić w środowisku errory, więc je łatwo naprawić ;)

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Prawy na project -> Properties -> Librares -> tam masz swojego Bukkita. Usuń go i włóż nam nowszy. Chyba tak tam to szło bo ja nie używam Eclipse (on nawet nie ma Gita ani Mavena...).

Powinno wywalić w środowisku errory, więc je łatwo naprawić ;)

Dzięki a które wybrać z tego:

http://dl.bukkit.org/downloads/craftbukkit/?page=2
Opublikowano

Mam w części kodu : 

public final Logger  logger = Logger.getLogger("Tools", null);
public static Main plugin;
Opublikowano

Zamień to

public final Logger  logger = Logger.getLogger("Tools", null);

Na to:

public final Logger logger = Logger.getLogger("Minecraft");

I (jeśli nie masz) dodaj w onEnable()

plugin=this;
Opublikowano

Zamień to

public final Logger  logger = Logger.getLogger("Tools", null);

Na to:

I (jeśli nie masz) dodaj w onEnable()

plugin=this;

Wywala błąd z tym 

The method getLogger (Class<?>) in the type logger is not applicable for the arguments

Opublikowano

Craftbukkit? Do Eclipse trzeba wsadzać Bukkita (no chyba, że bawisz się NMS czy czymś tak wtedy trzeba CraftBukkita i Bukkita, ale zgaduje, że tego nie potrzebujesz :P)

Download Bukkita:

http://dl.bukkit.org/downloads/bukkit/

Tzn chcę zrobić toolsy własne i dodać to co chce nie chce już Essentials

Zmieniłem craftbukkit'a na to bukkit-1.7.2-R0.4-20140316.220432-4.jar i nadal nie działa

Opublikowano

W takim razie sam Bukkit powinien Ci wystarczyć (pobierz odpowiednią wersję z linku co dałem i podepnij do projektu zamiast Craftbukkita)

Zmieniłem z craftbukkita na  bukkit-1.7.2-R0.4-20140316.220432-4.jar i nadal nie działa

Opublikowano

public boolean onCommand(CommandSender sender, Command cmd, String label, String[] args){

if(cmd.getName().equalsIgnoreCase("administracja"){

if(args.length >= 1){

sender.sendMessage("Administracja");

}else{

}}

Opublikowano

http://pastebin.com/RJque9Jd
Przetestowałem, działa. (tylko pamiętaj o dodaniu komendy do plugin.yml bo inaczej znowu errorami sypnie)

public boolean onCommand(CommandSender sender, Command cmd, String label, String[] args){
if(cmd.getName().equalsIgnoreCase("administracja"){
if(args.length >= 1){
}else{
}}

Możesz nic nie pisać jak ***** wiesz...? Wgl. nie przeczytałeś tematu, nie wiesz o co chodzi a to co ty zrobiłeś nic nie zmienia.
Opublikowano

powinni wam za to dupy ucinać

Bukit specjalnie ma od tego

Bukkit.getLogger();

pomijam fakt że wystraczy zwykłe

System.out.println(...)
commandLabel.equalsIgnoreCase("administracja") 

nalezy spr czy nazwa komendy się zgadza, a ty sprawdzasz to co wpisał gracz, czyli jak dodasz do komendy "administracja" alias "adm" to komenda nie zadziała, bo powinieneś uzyć cmd.getName()

return false; 

powiadamia bukkita że coś poszło źle, więc daje się return true;

i masz jakieś błedy? i czy masz komende itp w plugin.yml?

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano
		System.out.println(logger.getName());
		System.out.println(Bukkit.getLogger().getName());
		System.out.println(logger.toString());
		System.out.println(Bukkit.getLogger().toString());
[13:42:48 INFO]: Minecraft
[13:42:48 INFO]: java.util.logging.Logger@1760a96

Oba są takie same.

Opublikowano
		System.out.println(logger.getName());
		System.out.println(Bukkit.getLogger().getName());
		System.out.println(logger.toString());
		System.out.println(Bukkit.getLogger().toString());

Oba są takie same.

są takie same, ale po to jest ta metodą by ją używać, jak kiedyś zmienią nazwę, lub będą chcieli coś dodac podczas "rejestracji" loggera, to ty nic nie musisz robić bo uzywasz ich wbudowanej metody, a pobierając ręcznie... padnie ci plugin i tyle.

Wracając do problemu... masz jakieś błędy w konsoli podczas startu/wpisania komendy (jak masz to wklej!)

I pokaż aktualny kod po tych poprawkach co napisałam :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...