Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, cześć i czołem.

Mam pytanie do was. Otóż gram sobie na moim świecie Single-Player od jakiegoś czasu, no i po zabiciu smoka postanowiłem że zrobię farmę Endermanów.

No i pytanie jest, gdyż w przyszłych wersjach będzie dodany mob Endermite, podobny do silverfisha, i czy jest możliwość wyłączenia go? Moje niecne plany na farmę endermanów pójdą na marne, gdyż to małe stworzenie może przejść przez 1 kratkę i szybko mnie zabić... Ktoś ma jakieś rozwiązanie? Proszę o pomoc! .__.

Pozdrawiam, Opex.

Opublikowano

Więc tak jeśli wyjdzie nowa wersja gry i wygenerujesz nowy świat to dopiero wtedy ten mob będzie się spawnował :).Nie musisz bać się o swoją farmę bo do tej mapy na której grasz nie powinien zostać dodany ten mob. ;)

Opublikowano

Więc tak jeśli wyjdzie nowa wersja gry i wygenerujesz nowy świat to dopiero wtedy ten mob będzie się spawnował :).Nie musisz bać się o swoją farmę bo do tej mapy na której grasz nie powinien zostać dodany ten mob. ;)

Normalnie zostanie dodany, nie wiem kto Ci takie bzdury naopowiadał.

Identyczna sytuacja była z wprowadzeniem dżungli do Minecraft, ludzie pisali że jak masz stary świat to się nie wygeneruje ten biom, a co się okazało po przejściu kilku niewyrenderowanych biomów pojawiała się dżungla!

//TOP: Co do twojej farmy endermanów, nie łatwiej byłoby zabudować miejsce w którym się znajdujesz i być bezpiecznym? ;_;

No chyba że jest prawdopodobieństwo że one będą spadały z góry, tak więc jedynym raczej rozwiązaniem są kraty lub półpłytki! :)

Też wydaje mi się że będę mieć raczej mniej życia od Endermanów, tak więc mogą również umierać po upadku! :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

eQs, problem jest taki że świat został wygenerowany na najnowszym Snapshot'cie. NeXt, chodzi o to że endermany spadają z wysokości takiej, ze zostaną im pół serduszka, potem to tylko 1 hit i dostaniesz expa i perły.. ;P BR3ND, istnieje taka modyfikacja?

A, i jeszcze jedno, czy to endermite może przejść przez pół bloka?

Opublikowano

po wielu trudach testach i doświadczeniach doszedłem do wniosku ze endermit będzie posiadał taka sama maskę kolizji co srebrna ryba tak wiec nie ma możliwości aby przeszedł przez pol blok ( oczywiście może go przeskoczyć bo dziadyga pewnie będzie skakała na 1 klocek)

F3+B 

to są oczywiscie moje przypuszczenia i gdybania tak wiec nie sa pewne co do poprzednich pytan

- mozna zablokowac jego spawn na pewno dzieki worldguard (odpalasz mape na czystym survivalu tyle ze na silniku craftbukkit <oczywiscie robisz serwer na pc na którym grasz o ile maszyna pozwoli :>)

- najprościej chyba będzie jednak sie przed nim zabezpieczyć (czyli jakis morek np z płotku ) :/

Opublikowano

Jest taki mod potrzebny zeby mo creatures odpalic nazywa sie chyba custom spawner i tam sobie ustawiasz jakie moby i w jakiej ilosci sie respia

cover.png?dl=0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...