Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koniec Z Kupywaniem Yang Na Allegro ?

Jasiek145

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Pragniemy przypomnieć, że za korzystanie z usług yangsellerów (to głównie do nich należą boty) grozi wykluczenie z oferty gry. Kara taka 'przysługuje' nie tylko sprzedawcom Yang, ale również ich klientom.

W najbliższej przyszłości planujemy przeprowadzić pierwszą akcję blokowania kont graczy, którzy chociaż raz skorzystali z usług yangsellerów.' -Xaar

Czy to koniec z kupowaniem Yang na Allegro czy nie ?

Wypowiadajcie się :D

icecubea.png

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm ja raz kupiłem 50kk i konto do dzisiaj mi stoi, a takie straszenie już kiedyś było...

PS No i jak niby mają zlokalizować klientów? Wejdą w allegro i sprawdzą IP konta? ^^ No chyba, że ktoś z teamu M2PL jest w teamie Allegro ale wątpię...

Opublikowano

Nie nie jest to koniec , ponieważ jak dowiodą np mi że kupiłem od kogoś yangi ?

Mogłem sam je zdobyć . Kupujący nie powinni się obawiać , ale czego się tyczy sprzedających to byłbym pewnej obawy , ponieważ mogą go namierzyć poprzez E-mail.

I tu teraz nasuwa się pytanie czy ta wypowiedz miała tylko przestraszyć graczy korzystających z możliwości zarobków z gry ? Czy może naprawdę G-F chce się wziąść do roboty ?

Teraz musimy czekać ...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie będzie koniec :P ale może ktoś z MetinTeamu bdzie chciał kupić yangi umówi sięz gościem i BAN :P ale znająć GM i GF metina nic z tego :P

11.jpg

Opublikowano

To na 99% nie koniec z zakupem yang na allegro.Kupiłem raz 1kk dawno temu oni każą zrobić sklep z nazwą np : "Tu Kupuj", i wystawiać byle jaki przedmiot za ilość zakupionych yang.I Jak team się dowie lub kupujący kto to kupił? oni już mają wszystko opracowane.PozdRawiam!

Opublikowano

no właśnie ;/ dziś w ty momencie kupiłem na allegro 50kk w cenie 65zł.... btw. boje się że jak odbiorę kasę postacią główna to dostane bana na nią (szkoda by pr0 eq smocza+9 rib+9 zel+9 no naprawdę...) bo oni mogą to wykryć po naszych logach i pakietach wysyłanych do serwera (tak samo było z yang-bug-using co się klikało na zwój końca misji i przechodziło się przez tp może pamiętacie....dostałem bana ;/). Tak czy siak jakoś się zabezpieczę przełożę eq na inna postać a główna będę odbierać te yangi oczywiście prze tobół. Jak dostane bana to napisze odwołanie do GF:

- Kolega z topki (tak że ten prawdziwy z rzeczywistości) dał mi yangi gdyż ma ich dosyć nadmiaru, a mi to ułatwi rozwinięcie postaci.

Pewnie odpiszą ze blablabla yangii z yangfarmerów a wtedy zje*bie sprzedawce bo pisze na stronie że rzetelne źródło, 100% ich robota zbieranie i sellanie z Groty itemków itp. - tak mnie zapewniają.

(aa i nie omieszkam się pozwać sellera)

Następnie odpisze im:

- Skąd wiedzą że były niby kupowane yangi...

Oczywiście można wyprać kasę ale szybka akcja musi być... Z konta na konto z tamtego konta na inne konto i tak z 10x

Proszę o wasze opinie gdyż naprawdę się cykam bana. Może jakieś wymówki... sposoby na uniknięcie bana.... A poza tym wiadomo że GM tu siedzi pod jakimś śmiesznym nickiem typu tomek525452 lub myszka656659 bo to wiadome że nie o dziś ****** czytają nasz forum

Opublikowano

najlepiej kupic 2 kontem i przeniesc kase na 1 konto ;p

i najlepszy sposob gm ma ze kupuje te yangi i banuje tego co sella je tzn jak w grze sie spotkaja ;p

SDlongju - Woj 120 < Off

SDlongju - Sura 74 T T < Off

MMyt2 - Wojownik 88 < Off

LINK << Moja Dziewczyna Nago[/size]

DAJ - nic cie to nie kosztuje

Opublikowano

Chłopaki! Ocknijcie sie to metin2 PL napewno nie sprawdzą xD

11.jpg

Opublikowano

LOL już widzę zbanowane konta graczy z top1 xD

Ale jak mieli by to zrobić to napewno 90% graczy zostało by zbanowanych.

Opublikowano
Ale jak mieli by to zrobić to napewno 90% graczy zostało by zbanowanych.

Nie przesadzajmy ;)

Połowa nawet nie wie, że jest możliwość kupowania yang na allegro :D

35% :P

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nawet jeśli zaczęli by kupować yangi na allegro to za dużo kasy by stracili żeby dać jednego bana

Opublikowano
Nawet jeśli zaczęli by kupować yangi na allegro to za dużo kasy by stracili żeby dać jednego bana

Oni nie będę kupować. Sprawdzą to w logach postaci proste nie? Chyba dziwne jak o 17:54 miałem 542.000 Yang a o 17:55 mam już 50.542.000 Yang.

Oni mają wonty o farmboty czy tam expboty co latają w m1, m2 na zaprzysiężonych itp. Co za problem, kupić na allegro lub ściągnąć z mpc (o ile jest) go i ustawić na nocke żeby "polatał i dropił yangii"

Mogę się założyć ze po konserwacji piątkowej posypią się 1 bany. Dadzą też wzmiankę na forum gdzie Xaar będzie cieszył japę;

- Pierwsza tura banowania yangsellerów i ich klientów zakończona pomyślnie :)

żal a ja kupiłem je*babe 50kk !!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Ehh nie macie się co bać tak bardzo

oni już tyle razy takie coś pisali wszystkim grozili...

gdyby na prawdę chcieli coś zrobić to by na allegro aukcje pousuwali i już...

1336210110-U81772.png

Opublikowano

Ja się zastanawiam: Jak oni to sprawdzą?

Po IP? No jak?

59561-pieprz-wszystko-nakurwiaj-na-gitarze.gif

Moje motto życiowe

:)

Zbieram +

Opublikowano

Nigdy nie skonczy sie sprzedawanie yang... Jesli by banowali konta ktore sprzedaja i kupuja yang to by

ilosc graczy zmalala o polowe albo i lepiej!

S7 = Almanach... 4 eVer :D

Klasa: Ninja

Profesja: Dagger

Królestwo: Jinno

Level: 50+

Nick: PowahOfBanan

Jak nie wiesz co dać to może pomoże to że... zbieram -!

Opublikowano

oni tylko strasza neo zeby nie kupowaly yangow ... a yangi zawsze beda schodzily na allegro ... zreszta skad ci posrani gm-i z pl-a beda wiedziec ze ktos yangi kupowal , kazdy normalny sprzedawca nie pojdzie i nie podjebie swojego klienta :)

( korzystając z tematu : sell sura wp na s5 80+ dobre skile , lwi miecz za 300zl , wiecej info na pw , tranzakcja odbywa sie przez allegro :P )

HBV27j.png

Opublikowano

no kit ale:

1 trzymanie/przechowywanie yangów na niskopoziomowych postaciach grozi banem

2 nie można kupowac yangów z allegro

1 najchętniej bym wziął je na jakiś 1lv.. bo nieszkodna mi 1lv bardziej tek 60lv

2 tak czy srak 1lv czy 60lv "ban"

a tak w ogóle jak nie można handlować postaciami na allegro/ itemkami/ yangami to po grzyba tam kategoria "metin2" <lol>

jak zareklamujesz na forum board link do allegro to od razu ci usuwają temat -.- "bo nie można"

panowie; hujnia z grzybnią i patapjnią

Opublikowano

Nie będzie masowych banów... Jakby miało to nastąpić Mwtin2PL stracił by sporo klientó IemShopa. Nie możliwe jest aby to się stało. Pewnie tylko straszą żeby nie kupować/sprzedawać yang.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...