Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows Vista

ArTmol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam na płycie (oryginalnej) system Windows Vista. Jest problem, ponieważ po włożeniu płyty do napędu płyta nie czyta, ani na stacjonarnym na 2 napędach, ani na laptopie. Czy mogę jakoś odzyskać ten system? Chciałem zainstalować na nowo system bo mam teraz XP, ale już mnie denerwuje.Key, oryginalne opakowanie mam tylko coś jest z tą płytą czy jeśli ściągnę system z internetu ( piractwo, ale wykorzystam swój key ) to czy bez wypalania na płytę dam radę zainstalować system czy nie obejdzie się ?

Opublikowano

MS dopuszcza posiadanie nośnika instalacyjnego od osób trzecich, więc jakby to naciągnąć możesz pobrać z internetu.

Ale. 

Jak próbujesz tę płytę odczytać? Podczas uruchamiania komputera, czy w Windows XP? 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Możesz pobrać z internetu nawet VISTE 64 bity i wkleić ten klucz. Bo ten klucz co masz do visty 32bit pasuje do 64 bitów. Bo sam mam Viste.

( to jest legalne ) 

Chodź na pw to ci powiem gdzie możesz ściągnąć.

Przepraszam wszystkich za moje czynny :c

Opublikowano

Chodzi o to, że jak włożę płytę od XP do napędu przy włączonym systemie tak jak i przed startem systemu to normalnie działa, ale jak włożę od Visty to niby się kręci płyta, ale nie czyta danych...

Opublikowano

Chodzi o to, że jak włożę płytę od XP do napędu przy włączonym systemie tak jak i przed startem systemu to normalnie działa, ale jak włożę od Visty to niby się kręci płyta, ale nie czyta danych...

Włóż płytę do napędu i zresetuj.

Podczas procedury POST (na monitorze będzie pojawiać się list sprzętu) klikaj Esc, F8, F9, F10, F12 (zależy jak jest u Ciebie - wypróbuj każdy). Uruchomi Ci się Boot Menu. Z tamtej listy wybierz CD/DVD. Dalej pójdzie.: 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Ta plyta jest chyba uszkodzona na 80% testowane na 3 laptopach i na stacjonarnym. A teraz probuje zainstalowac Windows 7 64bit z pendrive ( bootowalnego ) i wyskakuje jakis blad. Zaraz podesle zdj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...