Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mineserv.eu vs lvlup.pro!

Gość HJRxKING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Szukam hostingu, a dokładniej jakiejś oferty 4GB RAMu. Zastanawiam się nad mineservem i lvlup. Który z nich jest lepszy? Opinie bez argumentów będą reportowane. Nie chce: ownserver, craftserve, pukawka.

Opublikowano

Polecam Ci lvlup.pro

Miałem tam kilka serwerów na różnych silnikach (głównie MCPC+ lub Bukkit) i nie było żadnych problemów z lagami i tego typu sprawami (od 1 do 4GB).

Jeśli chodzi o kontakt z BOK wydaje mi się że jest bardzo dobry, odpisują w miarę szybko oraz dowiaduję się tego co potrzeba.

Jedynie tylko z ItemShopu nie korzystałem ale pewnie też dobrze działa.

Co do mineserv.eu to miałem tam serwer tylko raz i pewnie więcej nie wezmę czemu? Kupiłem tam serwer i nawet go nie dostałem/nie można było uruchomić. Pisałem do nich i nic nie odpisali, to ja podziękuję.
Jak coś to było to jakiś czas temu, może się polepszyło chociaż wątpię.

Opublikowano

Polecam lvlup.pro ;-)

Bardzo szybki kontakt z "BOK'iem", zero lagów. Posiadam u nich serwer 2GB RAM(testowy) i jestem zadowolony. :-)

Porównanie:

MineServ:

RAM: 4GB

SLOTY: 40

CENA: 50ZŁ/30 dni

LVL UP:

RAM: 4GB

SLOTY 0-80 (ustawiasz w panelu)

CENA: 56ZŁ/30 dni LUB 15,70ZŁ/7 dni

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@misiekcraft dobre żarty szybka pomoc ? 72 godziny czekałem na wiadomość która brzmiała "w ciągu kilkunastu następnych godzin naprawimy problem"

proszę cię lvlup jest nowym hostingiem i drogim w dodatku 

mineserv.eu powstał dawno i mają duże doświadczenie w serwerach minecraft a do admina piszesz na prywatne gg i zawsze pomoże.

chcesz to przetestuj bo zrobili serwer demo darmowyserwer.mineserv.eu 

może wypisze + mineservu z którymi się spotkałem u nich 

+Webftp

+Auto instalator pluginów

+Obsługa własnego silnika 

+FTP

+Dyski SSD

+Oferta creative dająca możliwość wybrania od 5 do 100 slotów z różnymi wartościami ramu na slot  

+Taniej niż w LVLUP

+ Gotowe dodatki,  minigry, paczki serwerowe 

+ IP serwera bez portu 

+ Adres itemshopu taki jak ip serwera

+ Szybki kontakt z BOK 

+ Częste promocje i upusty 

+ Rozbudowane forum z pomocną społecznością 

+ System partnerstwa (zarabiasz rozdając link z twojego konta)

+ Darmowy serwer do testów 

+ Długi staż na rynku i duże doświadczenie 

+ Mocne maszyny

+ Możliwość dodania kogoś do administrowania serwerem 

+ Możliwość zabicia procesu javy jak się coś stanie 

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

Ja polecam Ci MineServ.eu, dobra pomoc techniczna, mają też forum na którym pomagają ludzie, sam posiadam tam serwer Diamond wszystko działa elegancko, nie ma lagów. Jak kolega MaciesikPL napisał mają fajny ItemShop, można zmienić tło, dodawać newsy, od razu po instalacji jest skonfigurowany z serwerem. Jak serwer będziesz miał dobrze skonfigurowany to jak napiszesz do pomocy że chcesz więcej slotów to zmienią.

Metin2List.pl ~> Polecam, pierwszy polski spis prywatnych serwerów Metni2 (jest też kilka zagranicznych). Lista się sama aktualizuje, sprawdza statusy serwerów itp!

Jeśli masz swój prywatny serwer Metin2 i chcesz go za darmo rozreklamować zapraszam na Metin2List.pl, dodanie serwera jest DARMOWE!!

Jeśli jesteś graczem prywatnych serwerów Metin2 i szukasz serwera dla siebie zajrzyj na Metin2List.pl i znajdź go!!

Opublikowano

Tutaj masz + i - hostingów :)

MineServ.eu:

+ ładny panel

+ dobra cena

+ itemshop

- zdarzają się lagi (ja, gdy miałem na nich serwer 1 gb ramu to przy 4 pluginach lagowało)

lvlup.pro:

+ dobra cena

+ regulator slotów

+ itemshop

+ dobre maszyny, bez lagów

+ duża oferta

+ mapka serwera

- słaby panel (według mnie)

- brak WebFTP

Według mnie najlepiej wybrać lvlup.pro :)

Sam miałem tam serwer i byłem naprawdę zadowolony :3

Pozdrawiam.

Opublikowano

Polecam CubeHost.PL, dobry panel który posiada sporo funkcji, support który szybko odpisuje i najważniejsze: brak lagów ;) 

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Koledzy… on pisze LvlUp.pro czy mineserv.eu, macie mu doradzić a nie przedstawiać inne hostingi -_-

Wybierz mineserv.eu :-)

Aktualnie jest promocja na serwery

Opublikowano

Koledzy… on pisze LvlUp.pro czy mineserv.eu, macie mu doradzić a nie przedstawiać inne hostingi -_-

Wybierz mineserv.eu :-)

Aktualnie jest promocja na serwery

Mam pytanie. Ile kosztuje Diamond bez promocji?

Opublikowano

Ja Ci polecam LVLUP. :)
Kumpel miał tam Serwer, i poleca (ja też) xD

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

Ja Ci polecam LVLUP. :)

Kumpel miał tam Serwer, i poleca (ja też) xD

Dzięki za oponę. ;)

Opublikowano

Tylko mineserv mam tam serwer opłacony na 400 dni i administrator był tak miły że za moją prośbą skrócił ważność serwera zwiększając mi stan konta o równowartości skróconego czasu ^^ Na forum masz profesjonalną obsługę czasami nawet ludzie mogą plugin za darmo napisać dla klientów... Ja osobiście nie miałem nigdy serwera na lvlup ale kolega miał i mówił że nie podoba mu się panel a i czasami lagi się zdarzyły, ostatnio mineserv powymieniał maszyny przez co nikt nie prosi ostatnio o pomoc dla mnie to wychodzi na minus bo nie mam co robić na forum xD Pakiet diamond na mineserv bez promocji kosztuje 60 craftów (60 zł przelew)

@Edit i na mineserv jest możliwość założenia darmowego serwera jeśli posiada się konto premium na 14 dni jeśli chcemy przedłużyć wystarczy napisać do adminstratora

Opublikowano

Mineserv.eu polecam

Coś więcej? Jak widze takie posty to mi się śmiać chce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...