Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS`ami w Minecraft

ErZon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem, mianowicie w MC mam ok 35fps (bez nagrywania), z nagrywaniem ok. 20 FPS. Ale w czym jest problem?! Mianowicie w tym, że potrzebuję więcej FPS. Próbowałem już chyba wszystkiego, Bawiłem się w Menedżerze zadań... oczywiście Optifine, GameBooster i nic.

Ale najdziwniejsze jest to, że nawet ja zmniejszę rendering na short to i tak nic nie daje... nadal jest 35 FPS. Pewnie pomyślicie, że wooden PC. Ale wcale nie. Może nie jest najnowszy ale BF3 pociągnie no 30 FPS. Więc co jest grane?

Mój sprzęt:

AMD Athlon x2 64bit 2x 2.1 GHz

4 GB Ram DDR2

ATI Radeon HD 4570 512m (zmniejszone na 256m w celu zwiększenia pamięci RAM)

Windows 7 Ultimate 64bit

Proszę o szybką odp.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

W ramie problemu nie widzę może to wina launchera ? Jeśli używasz non

A jeśli premium proponował reinstalację mc jeśli nie pomoże pousuwanie javy itp i na nowo a jeśli nie po raz 3 to format

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Wiem w czym tkwi problem :) Mianowicie w swoim laptopie mam 2 kartu graficzne. Jedną połączoną z procesorem i tą którą wymieniłem u góry. W ustawieniach kart zauważyłem, że minecraft korzysta z tej gorszej ale cały komputer, pulpit z tej lepszej. Teraz mam pytanie jak to zmienić ?

Opublikowano

Prawy na launcher -> Uruchom z procesorem graficznym (czy jakoś tak) i wybierasz, bynajmniej u mnie na laptopie z dwoma kartami graficznymi jest (intel+nVidia).

Opublikowano

Udało mi się rozwiązać problem z kartą graficzną. Pomogło, ale nadal efekt nie jest zadowalający. Ma ktoś jakiś pomysł jak zwiększyć FPS ?

Opublikowano

Procek do wymiany, minecraft to bardziej gra która potrzebuje moc obliczeniową procesora i ramu niż karty graficznej i taki 2,1ghz może sobie nie radzić.

Kup sobie takiego amd athlona 4 rdzeniowca, za 2 stówki nawet idzie wyciągnąć. Można jeszcze najwyżej dorzucić jakąś kość ramu żeby było z 6gb, formacik i minecraft powinien hulać bez problemu.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc. Dotarłem do tego, że wersja MC 1.6.4 jest po prostu lipna :). Z ciekawości wszedłem na MC 1.7.2 a tam 100FPS najlepszej grafice i renderze FAR. Nie wiem w czym tkwi problem w MC 1.6.4, ale już wole nie wiedzieć. Ti5her co do procka, wiem, że nie należy do najmocniejszych. Chciałbym go wymienić ale w laptopie jest z tym mały problem, nie uważasz xD

Opublikowano

Minecraft jest jedną z najdziwnieszych gier pod względem wymagań

Na moim stary pc minecraft miał po 30fps a na nowym co bf4 chodzi na ultra po 60 fps codzi na 50 fps na far i shaderach.

76561198342061369.png

Opublikowano

Laptop , procek 2 rdzenie 2.1 ghz i grafika 256. Mb = 30 fps w javie .. Z grafika 1 gb mialbys 100 fps. A dobra karta i procesorem jakies 600 fps. Wiec niestety . Zabawy w optifine nic nie dadza. Sam skladam sobie nowy komputer glownie po to , aby mi sie gry nie scinaly . Pozdrawism

1385975953-U914647.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...