Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MMM zjadam FPS'y ummy

barti09812345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od sezonu 4 w lolu pewnie każda osoba ma spadki fpsów. Porównując sezon 3 i 4 pod względem optymalizacji gry to w sezonie 3 było naprawdę dużo lepiej... Na początku sezonu 3 na starym lapku miałem na średnich 60fps teraz na low ledwo 40 nawet po formatach itp. Teraz na nowym z każdym praktycznie patchem spada mi po kilka fpsów, więc to nie twoja wina ;)

graphic.png

Opublikowano

Dziękuje serdecznie,a tak żeby nie zakładać nowego tematu to o ile ten dysk :ST1000DM003 w porównaniu do tego względem prędkości itp st3160815as jest lepszy i czy warto go kupić za cenę 200zł?

I tak zastanawiam się nad wymiana procka na 4 jajowca,bo 2 to na te czasy zbyt mało tylko ciekawe czy mi zasilacz utrzyma...

Opublikowano

A jaki masz zasilacz? Pewnie da radę upchnąć tam jakąś używaną i5. A co do dyska, to na pewno będzie lepszy, jeżeli ten ci buczy, jest hałaśliwy i pracuję od 7 lat ;) 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Dysk twardy ST1000DM003 bzyczy TIK TIK TIK TIK tak te dyski twarde już mają :DDD

+ jak na i5 to i płytę główną również trzeba :D A może nawet ram if not ddr3

Opublikowano

1.nie mówiłem nigdzie że on bzyczy.Czytamy ze zrozumieniem
2.

Techniczne question_mark.gif Chipset
  • Intel H61 (B3)
question_mark.gif Gniazdo procesora
  • Socket 1155
question_mark.gif Producent procesora
  • Intel
question_mark.gif Rodzaje procesorów
  • Core i3
  • Core i5
  • Core i7

3.Ram DDR 3,ta płyta to nie antyk -.-

Nie znasz się=nie udzielaj.

Opublikowano

catzill.jpg

Od ostatnich patch'y Lol  z optymalizacją kwiczy  i wyje.  Sam mam 100-150 mimo dobrego sprzetu i odpowiednio przestawionych ustawien w sterach.
Z ciekawosci nawet Unpark  procka zrobiłem  ale   niewiele to dało :D .
Tak więc zmiana komponentów chyba nie da takiego wielkiego kopa w przypadku lola.  Ah te czasy kiedy sie miało 300-500 :D

Poleciłbym mój procesor ale tak patrze ze jest cholernie drogi i trudno go znaleźć....
Znalazłem na amazonie uzywany  za 245 dolców   ~755 z przesyłką
http://www.amazon.com/Intel-i7-2600K-Quad-Core-Processor-Cache/dp/B004FA8NOQ

Opublikowano

Riot nad tym pracuje, ale nie wiadomo, kiedy to naprawią. Nie zapowiada się, żeby nastąpiło to za szybko, bo pracują nad tym od 2 miesięcy albo więcej :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...