Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MMM zjadam FPS'y ummy

barti09812345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam półrocznego kompa.
Radeon 7770 od gigabyte
Intel G2020 2x2,9ghz
4gb ramu

I otóż na początku jak grałem to miałem 200-300fpsów na ultra,a teraz 60-120 na tych samych ustawieniach.Dodam że format nic nie pomógł.W innych grach nie ma żadnego spadku (w team fortress przed formatem 200,po 300) Więc nwm,dodam że żadnemu z moich kumpli tak się nie działo ;-;

Opublikowano

odkurz go paste jebnij, ja mialem na minimalnych kiedys ledwo 40 a wyczyscilem i paste jeblem to siega do 200 na max

Opublikowano

czyściłem gówno dało,pasta nowa hmm? a to nie bierze się tylko na temperature? 

P.S to może być kwestia HDD? bo ostatnio mi się zaczął je*** (7lat ma dziadziuś)

btw ale format by chyba wiruśki skasował,nie?

Opublikowano

Tak, może to być związane z dyskiem twardym (może po prostu już padać). A co rozumiesz w znaczeniu, ze zaczął się jeb**? 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Lubi sobie dziwne odgłosy wydawać np przy większym obciążeniu chodzi jak betoniarka (a drugi dysk rozpędza się jak odrzutowiec,nie nie chodzi o prędkość tylko o dźwięk.).Nowy dysk już w drodze (ST1000DM003) ten mianowicie.Wraz z dyskiem w drodze jest chłodzenie obudowy i 4gb ramu.Nie chodzi mi o sam fakt spadku fpsów bo gra się całkiem dobrze,ale to nie jest normalne jak dobry komputer z tyłeczka przestaje być dobry

Opublikowano

Może system złapał jakiegoś syfa, po jakimś czasie użytkowania i tak dużo nieprzydatnych rzeczy nagromadzi się nam w systemie. :) Użyj jeszcze CCleaner. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Malwarebytes premium ma też rejestr obczyszczony,wykryło,przeczyściło,gówno dało.Format miałem jakiś tydzień temu i aż tyle syfu nie łapałem,a fpsy poleciały nawet na czysto po formacie ;-;.Sterowniki do grafiki najnowsze ze strony amd,sterowniki ogólne ze strony MSI.Jak mówie spadek mam tylko w lolu no i skill special force 2 mi laguje ale to inna bajka (optymalizacja gry),TF2 śmiga,S4 league śmiga itp

Jeśli to nie wina dysku to się załamię.Niby wszystko jest jeszcze na gwarancji ale czy mi przyjmą? zwłaszcza że nie wiem w czym leży problem ;-;

Opublikowano

Witam otóż mam półrocznego kompa.

Radeon 7770 od gigabyte

Intel G2020 2x2,9ghz

4gb ramu

I otóż na początku jak grałem to miałem 200-300fpsów na ultra,a teraz 60-120 na tych samych ustawieniach.Dodam że format nic nie pomógł.W innych grach nie ma żadnego spadku (w team fortress przed formatem 200,po 300) Więc nwm,dodam że żadnemu z moich kumpli tak się nie działo ;-;

Srałeś nie miałeś. Chyba na customie na maxa przybliżoną kamerą w miejsce gdzie ni ma minionów na low detalach, wtedy uwieże.

Ja z core 2 quad q6600 3.5x4 + radeon 7790 bijący na głowe twoje 7770 + 8gb ram wyciągam 90-100fps na ultra przy normalnej grze, więc na cuda nie licz jak kompa składałeś za jakieś marne grosze.

Będziesz miał max 60-80 fps w trakcie gry, nie więcej. 

I nie kłam bo nie znosze tego? Chcesz sie popisac?

@up x4 bodajże

odkurz go paste jebnij, ja mialem na minimalnych kiedys ledwo 40 a wyczyscilem i paste jeblem to siega do 200 na max

Jestem ciekaw jak obniżenie temperatur podniosło ci fps. Sie kurwa znależli 10 latki komputerowcy za dyche.

Opublikowano

Wymiana pasty termoprzewodzącej jest bardzo ważna, ponieważ gdy procesor się przegrzeję będą spadki FPS. :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

aż masz farta że nie mam już screenów gdzie wyciągnąłem 300fpsów,durny format.jak znajdę to wyślę bo twój komentarz jest inwalidą

edit:
ale komp ma pół roku,raz go czyściłem i już wymieniać paste?

incore
przykro mi ale twój komentarz ma raka
hNykVNG.jpg screen z teraz,rzadko ale wyjdzie te 120 ale to i tak duży spadek

Opublikowano

Wymiana pasty termoprzewodzącej jest bardzo ważna, ponieważ gdy procesor się przegrzeję będą spadki FPS. :)

Nie, gdy element komputera się przegrzewa komputer poprostu zamiera w bezruchu lub sie resetuje, nie pierdol skoro mam z tym doczynienia na codzień.

aż masz farta że nie mam już screenów gdzie wyciągnąłem 300fpsów,durny format.jak znajdę to wyślę bo twój komentarz jest inwalidą

W takim razie pozdrawiam tego, kto robił ci ten komputer, bo musiał nieżle odpierdolić, skoro po pół roku na nowym kompie miałeś format, 

ale jeśli "znajdziesz" i "wrzucisz" zwracam honor, ale na 99% tego nie zrobisz, bo nie masz, bo to nie możliwe na tak chujowym sprzęcie.

300 fps, to wyciąga mój znajomy w bf 4 na ultra któremu robiłem kompa, ale jego 1 karta graficzna jest warta więcej niż cały twój sprzęt, więc o czym my rozmawiamy.

Opublikowano

1.kompa składali mi na tym forum
2.format był z powodu takiego że testowałem gry jakie nowy sprzęt mi utrzyma i go zasyfiłem
3.jak mam wrzucić skoro po formacie mi się usunęły
4.200-300 fpsów a nie cały czas 300,co nadal nie zmienia faktu że twoje 50-80fpsów ma raka.
btw 48-50 stopni proca w stresie to dużo czy ujdzie?

Opublikowano

1.kompa składali mi na tym forum

2.format był z powodu takiego że testowałem gry jakie nowy sprzęt mi utrzyma i go zasyfiłem

3.jak mam wrzucić skoro po formacie mi się usunęły

4.200-300 fpsów a nie cały czas 300,co nadal nie zmienia faktu że twoje 50-80fpsów ma raka.

btw 48-50 stopni proca w stresie to dużo czy ujdzie?

Jak mówiłem ja tam widze 125 fpsów na respie czyli w miejscu gdzie nic się nie dzieje, z minionami i 1 przeciwnym championem masz 80, co nie zmienia faktu, że 120 to nie 300 jak obiecywałeś

A jeśli słuchasz się kogokokwiek z tego forum w temacie komputerów to w myśl zasady że, z debilami się nie dyskutuje, nie mam zamiaru więcej z tobą rozmawiać.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zobacz czy zasilacz ci nie siada. Sam po używaniu kompa przez pół roku musiałem zmienić zasilacz bo zaczął mi się topić powoli i też najpierw spadek fps, dłuższe włączenie, potem jakieś harki w dźwięku przy obciążeniu kompa itp. I szczerze też mnie te twoje fps dziwią bo sam mam lepszego kompa a takich fps nigdy nie wyciągałem.

Opublikowano

Magia,ale nie w tym rzecz
cóż zasilacz dziwnie chodził przez jakiś czas ale to była kwestia wtyczki,mam nadzieje że to nie jego sprawka bo bym musiał na gwarancje do Holandii wysyłać ;-; ale raczej wątpie
stawiam na ten dysk bo ostatnio zaczął bardzo dziwnie chodzić,co jeszcze może być przyczyną? syf w kompie? (mam otworzoną obudowę),te spadki zaczęły się tak nagle.

Opublikowano

1. Nie przejmuj się bo posiadanie przy normalnym moniterze (60Hz) więcej niż 60fps nie daje żadnych korzyści. Ostatnio to tłumaczyłem więc albo uwierz na słowo albo wyszukaj to co pisałem.

Opublikowano

W takim razie uruchom jakikolwiek benchmark np. Catzilla.

Podaj liczbę punktów i szczegółowy wynik.

Wnętrze komputera jest odkurzone? tzn. czy widać tam gołym okiem kurz?

najważniejsze jest to by chłodzenie procesora, chłodzenie karty graficznej i przedni wentylator wwiewający powietrze były pozbawione kurzu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...