Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NosTale- tylko dzieci?

SearsWesalDeath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Czy w tej grze nadal grają tylko dzieci 8-14lat? mam 18lat i chciałbym pograć oraz porozmawiać z kimś na skype/ts 3 założyć rodzinę :huh:  w grze... ale nie ma z kim dobrej famili założyć, gdzie nie napisze to 12+ latkowie. To już jest męczące...

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Są dzieci tak to prawda ale możesz znaleźć też 15-18 latków grających w NT grałem na enigmie byłem w karabisha , ara_rauko tam jest nawet ogar :)

A taka rada ode mnie nie polecam grać już w nt ta gra schodzi na psy wszystko możesz kupić przez ND "Kiedyś było fajnie kupowało się skrzynki losujące" a teraz gówno wszystkie kostiumy , pojazdy , nawet złoto możesz kupić przez ND 

Gra robi się totalnie dla hajsu jak jakieś dziecko ma hajs to w 1 dzień będzie miał wszystko 

PS. Kiedyś było z 5 pojazdów teraz jest z 15 

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

We wszystkich grach GameForge są dzieci.

Nawet "starsi" nie potrafią zachować kultury. Jacy GMowie, taka społeczność, nic nie poradzisz.

Zawsze znajdziesz kogoś ogarniętego, no ale co do pytania - tak, nadal są.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Są dzieci tak to prawda ale możesz znaleźć też 15-18 latków grających w NT grałem na enigmie byłem w karabisha , ara_rauko tam jest nawet ogar :)

A taka rada ode mnie nie polecam grać już w nt ta gra schodzi na psy wszystko możesz kupić przez ND "Kiedyś było fajnie kupowało się skrzynki losujące" a teraz gówno wszystkie kostiumy , pojazdy , nawet złoto możesz kupić przez ND 

Gra robi się totalnie dla hajsu jak jakieś dziecko ma hajs to w 1 dzień będzie miał wszystko 

PS. Kiedyś było z 5 pojazdów teraz jest z 15 

Wiem jak było, grałem jeszcze z Knajcikiem ;) Gra powoli przechodzi na psy, tak to prawda. Ale nadal jest dla mnie ciekawa ;) Myślę, że jak dopnę swojego celu to sprzedam all i wystawie na allegro złoto, dzieciaki w 5min wszystko wykupią ;)

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli cie to tak denerwuje to graj na Enigmie ponieważ tam co prawda znajdziesz czasem idiotów i dzieci ale jest ich znacznie mniej niż na avalonie i finesi (wiem bo grałem). Czasami trafisz na zlodzieji ale jeśli jacys są to wie sąo nich prawie każdy bo na Enigmie to się rozprzestrzenia bardzo szybko ;). Jeśli będziesz szukał ramki to nie dochodzi do rosomaków, to nie FAM. To zbiór dzieci expa ND i idiotów, po prostu nie zwracają na nich uwagi.

Opublikowano

Ludzie kurwa, w kazdej grze sa dzieci. Ile wy macie iq 30? Jak nie wbiliscie wiekszego lvl niz 80 to nie dziwcie sie ze natrafiacie tylko na nie. Pozatym znam kilka takich "dzieci" i uwierzcie, sa duzo bardziej ogarnieci od was. Wy wchodzicie na te forum zeby sie podzielic wiedza, czy zeby sie wyplakac bo cos wam nie wyszlo?

Opublikowano

Temat stary, ale długo mnie nie bylo.

W nostale gra dużo strszych osób.

Ja gram na Avalonie, sama mam już prawie 3 letnia córkę. Znam sporo osób dzieciatych co w to grają. Mało tego znam osoby których dzieci też tu graja i wnuki.

Rodziny Ci się nie opłaca zakładać, lepiej dołaczyć do jakieś już dobrej z wększością  18+. Jest w czym wybierać.

Zgadzam się, że gra zeszła na psy. Ja tu jestem ponad 4-5 lat. Wszyscy lecą na botach, hakach, bufach, amuletach pierdołach. Już nie ma tego dawnego klimatu.

Opublikowano

Jeżeli cie to tak denerwuje to graj na Enigmie ponieważ tam co prawda znajdziesz czasem idiotów i dzieci ale jest ich znacznie mniej niż na avalonie i finesi (wiem bo grałem). Czasami trafisz na zlodzieji ale jeśli jacys są to wie sąo nich prawie każdy bo na Enigmie to się rozprzestrzenia bardzo szybko ;). Jeśli będziesz szukał ramki to nie dochodzi do rosomaków, to nie FAM. To zbiór dzieci expa ND i idiotów, po prostu nie zwracają na nich uwagi.

Zgadzam się :) sam jestem 14 latkiem...poznałem już ludzi 17-25 lat w nostale i dalej ze sobą gramy...nie narzekają... a niektórzy dorośli zachowują się w tej grze gorzej niż niektórzy *nieletni*

Dlatego napisałem nieletni gdyż uważam że "dzieci" to określenie na 1-10 lat a młodzież,nieletni to 11-17 lat.

:angry:

Opublikowano

To zbiór dzieci expa ND

Myślałem, że już się nie spotkam z określeniem "dziecko ND", ale jednak...

Jak ktoś ma kasę to niech robi z nią co chce. Ja jakoś wydaję 50zł/mc na ND/RP/Monety El i co, też jestem tym "dzieckiem"?

Takie "klasyfikowanie kogoś" to po prostu zazdrość, że ktoś ma pieniądze i kupuje za nie przedmioty w grze, a zazdrośnik lata z 50lvl eq +2 i kartami +0.

Przez te areny pvp, lod codzień i załamanie cen na serwerach (przynajmniej avalon) odbiło chyba za bardzo się graczom w głowach.

Jest tyle możliwości zarobku, wyżej wspomniane areny, bb, drop piór, których ceny się wahają i to ostro..

Co do tematu, zapewne masz poziom mniejszy niż 80. Wbij 90, to idzie spotkać naprawdę świetnych i godnych polecenia ludzi.

Kojarzy ktoś graczy "CzarnyBobr", "Akrii", "Shinji", "LightBolt"? To są znakomici ludzie, z Bobrem znam się już 4 lata i nie długo spotykamy się po za grą.

Pamiętaj, że najpierw musisz starać się o dołączenie do jakiejś znanej, dobrej fam 80+. Jeżeli ma poziom większy niż 8, to jest większa szansa, że znajdziesz tam starszych i bardziej ogarniętych ludzi. To tyle, pozdrawiam.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

tak jak wspomnial powyzej kuba ;) sam jestem aktualnie w familli, w ktorej znajduje sie okolo 15 osob powyzej 19 roku zycia gra z nimi to czysta przyjemnosc. Na chwile obecna 94lv mag s2

Opublikowano

Oczywiście Nostale to gra cukierkowa w którą gra dużo dzieci i nic na to nie poradzisz (każdy ma prawo w to grac nawet 40+) przystosuj sie proste lub nie graj ja np nie wrywam się w kłótnie z bobasami bo to bez sensu ( nie zadawaj sie z idiotami bo zniżą cie do swojego poziomu i zniszczą doświadczeniem)

Opublikowano

Ostatnio spotkałem się na Nostale z jakimś dzieckiem (typowo), zaczął mnie wyzywać bez powodu i po chwili zapytał się ile mam lat. Odpowiedziałem mu, że 20 to ten zaczął się śmiać, że taki stary facet gra w gry dla dzieci. 
Zrozum człowieka  -.-

Opublikowano
Kojarzy ktoś graczy "CzarnyBobr", "Akrii", "Shinji", "LightBolt"? To są znakomici ludzie, z Bobrem znam się już 4 lata i nie długo spotykamy się po za grą.

No to powodzenia.

"Cukierkowatość" NosTale nie ma nic do średniej wieku, po prostu GameForge jest tak jakby odpowiedzialne za wzięcie tych wszystkich "dzieciaków" i nakierowanie ich na gry od tejże firmy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja tam się cieszę czasami, ze są takie dzieciaki pięknie ich niszczę, a potem sprowadzam do parteru :D Jezeli nie chcecie dzieci w grze to polecam nowo powstale mmorpg, które gną system jak dla mnie (z wielka szkoda wymagania tych gier sa ogromne przynajmniej jak dla mnie moj blaszak po prostu tego nie udzwignie, grałem przez miesiac w blade & soul, ale nie czerpalem przyjemnosc z tego poniewaz ilosc fps byla zbyt niska i wszystko sie cieplo podczas dynamicznej walki)

1. Black Desert

2. Blade & Soul

Opublikowano

@Up
Myślisz, że w takich grach nie brak dzieci?  xD

Opublikowano

powiem ze w zadnej grze nie spotkalem tak niskiego poziomu pisowni jak w nostale :P i mam ten sam problem dla tego gram malo wchodze raaz na jakis czas bo nie mam z kim grac a jak mi ktos pisze" morze zamienimy sie na konta ja wejde na twoje kato i zobacze jak sie gra a ty na moje" to wychodze xD

Opublikowano

To prawda, w każdej grze są dzieci. Ale potwierdzam wypowiedź jednej z osób które napisała że "NosTale zeszło na psy". Grałem trochę dawno w NT kiedy nie można było kupić prawie wszystkich rzeczy na NM za ND bez pudła losującego. Teraz załadujesz 500 ND i masz krzaka/dobry pojazd i jeszcze ci zostaje ND na itemy które sprzedasz i masz kilka czy nawet kilkanaście mln złota za które kupisz sobie EQ wróżkę +45%. Mam tam 80lvl maga i 62 lvl łucznika i jeszcze 73 bodajże łucznika nie wiem bo odinstalowałem dawno temu NT. Trochę o grze wiem. Ale tak czy siak w każdej grze nadejdzie taki czas kiedy zejdzie na psy prędzej czy później. Nie ma co płakać nadejdzie jeszcze wiele lepszych gier które będą fajne przez 3 lata i się "zepsują"(żeby nie przeklinać) przez graczy (dzieci w wieku 7-13 lat) które będą ksuć, utrudniać grę itd. Oczywiście są też tacy którzy są mimo wieku bardziej ogarnięci niż ci z wiekiem +15 więc nie o wiek tutaj chodzi tylko o zachowanie. A w NT jak i w wielu innych grach można kupić sobie takie dodatkowe punty (w przypadku NosTale ND) i być lepszym od innych którzy muszą dropić pióra kilka czy kilkanaście godzin żeby zdobyć item który tzw. "dzieci ND" kupią sobie w 2 minuty. Tak naprawdę gra zaczyna się od 80 lvl kiedy masz wszystkie SP przyjaciół dobrą FAM`kę. Pozdrawiam :P

Opublikowano

Nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę takie narzekanie na dzieci. Jak ktoś szuka poważnej gry, z dorosłymi ludźmi to niech wbije 80 lvl i szuka rodzin typu Leviatans, Konoha, Scoundrels albo A4F (mówię tu o s1). Zapewniam, że tam co najmniej 3/4 graczy to ludzie dorośli. Jak się znajdzie ogarniętą rodzinę, to rajduje się cały czas na a5/glacy i rozmawia na komunikatorze głosowym z całą famką. Wtedy nie zwraca się uwagi na setki dzieci biegających w nv, bo zawsze jest coś ciekawego do roboty. Jak ktoś błąka się po nisko lvl-owych famkach z 60 lvl'ami, w których co drugi gracz to łucznik z wk +9 logujący się tylko na LoD, to niech się nie dziwi że widzi same dzieci w tej grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...