Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wrazenia po egzaminie

sKygek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tutaj piszemy wrazenia po egzaminie gimnazjalnym czy byl prosty czy trudny, jak ze stresem i jak wygladalo pisanie egzaminu w twojej szkole.

Dzis polski i hista -,- jakos nie czuje stresu :) zobaczymy potem.

POWODZENIA !!!!!!!!

Opublikowano

@up a jesteś w 3 gim ? Powinieneś wiedzieć.

@topic. Ostatnie zadanie histori i wosu było najłatwiejsze ale parę zadań było podchwytliwych. Trzymajcie kciuki jeszcze 1 test dziś.

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

@topic. Ostatnie zadanie histori i wosu było najłatwiejsze ale parę zadań było podchwytliwych. Trzymajcie kciuki jeszcze 1 test dziś.

Nie jestem w 3 gim wiec nie wiem xDDDD

iron_man_signature_v_2_by_harukaquinn-d5

|Fan Iron Man'a :)|Fan Avengers :)|

Opublikowano

I siedzisz, znaczy się, siedziałeś na MPC?

Opublikowano

Eee... łatwy był. Historia i wos to looz, ale największy problem sprawiła mi rozprawka z polaka. Jeśli ktoś nie pisał to temat brzmiał "Ciekawość - ułatwia czy utrudnia życie?". Ja napisałem, że utrudnia, ale te argumenty co podałem to jakiś żart. Takie pier***enie trzy po trzy. Ważne, że jest na ponad wyznaczone miejsce i napewno trochę punktów wpadnie. Nie jestem dobry z rozprawek :/

Opublikowano

Historia taka sobie, Polski biedny. 95% pytań z tekstu chyba z 2 pytania nie dotyczące tekstu i rozprawka na temat "Ciekawość ułatwia czy utrudnia życie?" Trzeba było powołać się na literaturę, jutro Matma i Przyrodnicze, zobaczymy jak będzie.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Teścik poszedl lajtowo chociaz przed egzaminem zżerał mnie stres xD - jutro napewno podejde na luzie 

Historia z wosem banalnie łatwa - każdy powinien dostac minimum 50%, polak byl tez latwy wszystkie pytania opierały sie o tekst. co do rozprawki temat byl ciezki - wedlug mnie ciezko bylo znalezc literature na ktorej mozna bylo podac argumenty - ostatecznie podałem dwa (harry poter i kamien filozoficzny i kon trojanski) zapisałem do ostatniej kropki. musialem skrocic tekst - dla mnie bylo za malo miejsca. sadze ze z histori bede mial minimum 75% a z polaka 70% wiec po pierwszym dniu egzaminów dostalbym sie do szkoły :P

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

Jakie podaliscie argumenty do rozprawki? Temat wydawal mi sie dość latwy ale jak zobaczyłem ze przyklady z literatury to mnie zamurowalo.. nie czytam ksiazek a z tego co pamietam z streszczeń lektur to nie bylo zadnej postaci zeby podac tutaj jako argument..

Skonczylo sie tak ze napisalem argumenty z zycia i teraz czekam na moje 0/10pkt.

Opublikowano

Jakie podaliscie argumenty do rozprawki? Temat wydawal mi sie dość latwy ale jak zobaczyłem ze przyklady z literatury to mnie zamurowalo.. nie czytam ksiazek a z tego co pamietam z streszczeń lektur to nie bylo zadnej postaci zeby podac tutaj jako argument..
Skonczylo sie tak ze napisalem argumenty z zycia i teraz czekam na moje 0/10pkt.

Ja napisałam o Adamie i Ewie oraz o Małym Księciu. Trzeciego argumentu nie mogłam za Chiny znaleźć, więc podałam z życia.  Zawsze jakieś tam punkty będą.

Opublikowano

Według tej stronki będę miał 61% z historii i wosu, ale wydaje mi się, że zadanie 20 źle rozwiązali.

http://c01.common.smcloud.net/s/1040455kdpr.pdf

Wychodzi na to, że min. mam 66,6% a max. 78,8% bo nie wiem czy się nie rozmyśliłem, a wydaje mi się, że historia jest moim najcięższym orzechem :D

Opublikowano

Historia ujdzie, polski banalny. Rozprawka również bardzo łatwa - wystarczyło dać Małego Księcia, Robinsona Kruzoe (trochę naciągane - zobaczył ślad stopy i wiedziony ciekawością poznał najlepszego przyjaciela, Piętaszka), odkrycia geograficzne i naukowe, podbój kosmosu (notabene łazik marsjański nazwano Curiosity) + jako kontrargumenty Adam i Ewa oraz Pandora.

Mam pytanie, jakiej abdykacji? WTF? Chodziło o tekst 2... Detronizacja cara...

Armia niemiecka - fałsz? WTF x2, kto to zaznaczał?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Po tescie ;) hista i wos latowy tylko 1/2zadania gdzie musiales ulozyc chronologicznie byly trudne bo dat nie pamietam.

Z polaka tak samo lajt, 0pytan o lektury, 95% testu z polskiego to pytania do tekstow. Jedynie rozprawka trudna. Dalem przyklady:

z "Latarnika", jeden z zycia codziennego i ostatni to tekst ktory byl na poprzedniej stronie o ksiazkach :) ciekawe co bd jutro. Dziwi mnie ze niebylo nic z lektur -,- ale dobrze bo zadnej nie czytalem.

Opublikowano

Historia ujdzie, polski banalny. Rozprawka również bardzo łatwa - wystarczyło dać Małego Księcia, Robinsona Kruzoe (trochę naciągane - zobaczył ślad stopy i wiedziony ciekawością poznał najlepszego przyjaciela, Piętaszka), odkrycia geograficzne i naukowe, podbój kosmosu (notabene łazik marsjański nazwano Curiosity) + jako kontrargumenty Adam i Ewa oraz Pandora.

Rozprawkę napisałem, nie napisali ile trzeba podać argumentów, to wziąłem 1 z literatury, z Biblii, że ciekawość to grzech, drugi z życia, że sąsiedzi są ciekawscy, i donoszą jak ktoś sobie kupi nowy samochód itp, a trzeci, że powiedzenie "ciekawość to drugi stopień do piekła" czy coś w tym stylu, ale sam patrzyłem po ławkach to niewielu zaczęło to wypracowanie. Bardzo pozytywnie.

Opublikowano

Ale jak napisali, żebyś się odwołał do literatury to jak napisałeś jako kolejny argument przyład z życia to masz już nie na temat chyba.

Opublikowano

Rozprawkę napisałem, nie napisali ile trzeba podać argumentów, to wziąłem 1 z literatury, z Biblii, że ciekawość to grzech, drugi z życia, że sąsiedzi są ciekawscy, i donoszą jak ktoś sobie kupi nowy samochód itp, a trzeci, że powiedzenie "ciekawość to drugi stopień do piekła" czy coś w tym stylu, ale sam patrzyłem po ławkach to niewielu zaczęło to wypracowanie. Bardzo pozytywnie.

Dałem ten frazeologizm we wstępie ;) Tylko, że pierwszy stopień :P

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dałem ten frazeologizm we wstępie ;) Tylko, że pierwszy stopień :P

To samo :) Hah dałem identyko, Napisałem, że mówi się, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła czy coś w tym stylu :D

Ogólnie to teraz najbardziej się boje chemii. Z geografii, biologii i z fizyki powinien być looz a z matmy nwm xD:) Ale przyznam, że po teście z historii i wosu się ucieczyłem jak zobaczyłem temat rozprawki z polaka bo był całkiem prosty. Aha no i pozdrawiam z zadaniem 24 z wosu haha :D Chyba najtrudniejsze było o_O... xD\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...