Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alistar 2 pytania

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Alistar kosztuje 450 IP. Ale możesz go dostać za darmo ze skinem.

Do Jungli nie nadaje się na dzień dzisiejszy.

Owszem, można iść nim w jungle, ale są lepsze postacie od niego.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Alistar w jungli już nie jest tak dobry co kiedyś. Nie powiem, ganki ma dobre, kiedy ogarnie stun i podrzucenie, lecz w late z supportem jest praktycznie bez dmg. (3vs5 game)

Kosztuje tanio - 450 IP + darmowy skin.

Lepsi junglerzy = Xin/Udyr/MasterYi

8372383248.png
Opublikowano

Stun to całkowite unieruchomienie (taric i sion ma co takiego) @upowi chodziło o podrzucenie alistara.

Po za tym po co bierzesz się za jungle skoro nie wiesz co to są ganki...

Ganki to wchodzenie na linie (np. top) z jungli, tym samym zaskując przeciwnika. Razem z sojusznikiem staracie się ubić wtedy przeciwnika.

Opublikowano

takze lesinior prosze nie wprowadzaj kogos w blad, tak samo Q morgany to nie jest stun tylko snare. roznica jest to ze podczas snare mozna np. uzywac skilli ale nie mozna sie poruszac w porownaniu do stuna podczas ktorego nie mozna nic zrobic. :)

Opublikowano

Stun to całkowite unieruchomienie (taric i sion ma co takiego) @upowi chodziło o podrzucenie alistara.

Po za tym po co bierzesz się za jungle skoro nie wiesz co to są ganki...

Ganki to wchodzenie na linie (np. top) z jungli, tym samym zaskując przeciwnika. Razem z sojusznikiem staracie się ubić wtedy przeciwnika.

A no to ja wiedziałem co to są ganki tylko ja to nazywam „wchodzenie na linie” ;).

Jeszcze jedno pytanie to jeżeli alistar nie na jungle to na jaką line nim iść na topa czy gdzie ?

Opublikowano

A uciszenie garena co to jest z ciekawości pytam

Sprzedaje coinsy do fify 15 na xboxie  PSC !   XBL : ProEloKoxu lub napisz na pw   TANIEJ OD MMOGA!

ProEloKoxu.png

Opublikowano

obecnie ali to tylko supp, raczej mierny.

@Up. uciszenie to silence, takie cos ma soraka pod E, mozesz chodzic, bic autoataki ale nie mozesz uzywac skilli, summoner spelli tez nie. kassadin przed reworkiem (nerfem) mial dosc dlugi silence dlatego byl grany (raczej banowany) :)

Opublikowano

A no to ja wiedziałem co to są ganki tylko ja to nazywam „wchodzenie na linie” ;).

Jeszcze jedno pytanie to jeżeli alistar nie na jungle to na jaką line nim iść na topa czy gdzie ?

Alistar to support (wsparcie ) na bota , czyli dolną aleję (CHYBA NIE JESTEM PEWNIEN)

Sprzedaje coinsy do fify 15 na xboxie  PSC !   XBL : ProEloKoxu lub napisz na pw   TANIEJ OD MMOGA!

ProEloKoxu.png

Opublikowano

Alistar to support (wsparcie ) na bota , czyli dolną aleję (CHYBA NIE JESTEM PEWNIEN)

Aż taki głupi jeszcze nie jestem wiem co to jest bot ;) I wiem że alistar to supprot ;) A z tym garenem to kiedy postać dostanie z „q” garena to jest wtedy uciszona na małą chwileczke i gdy postać jest uciszona nie może używać skili :)
Opublikowano

no to raczej na innej lini alistarem nie pograsz. przed nerfem lich bane, byl grany na midzie (bjergsen) fajnie dawal rade ale nic pozatym.

Opublikowano

Aż taki głupi jeszcze nie jestem wiem co to jest bot ;) I wiem że alistar to supprot ;) A z tym garenem to kiedy postać dostanie z „q” garena to jest wtedy uciszona na małą chwileczke i gdy postać jest uciszona nie może używać skili :)

Tak, dostaje tzw. Silenca(uciszenie) nie może używać skilli przez określony(podany) czas.

Opublikowano

Ale na bota ?! Naprawde ? To by było troche głupie ja sobię biegam chce zabić minionka a przeciwnicy mnie napieprzają z bron lub z magi :/ To chyba nie warto grać alistarem ?

Opublikowano

zabijac minionki supportem? nie tedy droga :D. jak napisalem, on jest darmowy wyprobuj go sam, ale wedlug mnie jest wiele lepszych supportow. moje top 5: thresh, morgana, leona, annie, karma/lulu

Opublikowano

Ale na bota ?! Naprawde ? To by było troche głupie ja sobię biegam chce zabić minionka a przeciwnicy mnie napieprzają z bron lub z magi :/ To chyba nie warto grać alistarem ?

Alistar jest supportem.

Minionki zwykle bije tzw. ADC, któremu ty masz pomagać na linii,

bronić go, bić się z nim itd.

On za miniony dostaje Golda i ma ostry DMG w Late przez co wygrywa grę

a ty w late dużo nie zrobisz oprócz przyjmowania obrażeń i obrony sojuszników.

Opublikowano

Alistar w jungli już nie jest tak dobry co kiedyś. Nie powiem, ganki ma dobre, kiedy ogarnie stun i podrzucenie, lecz w late z supportem jest praktycznie bez dmg. (3vs5 game)

Kosztuje tanio - 450 IP + darmowy skin.

Lepsi junglerzy = Xin/Udyr/MasterYi

3vs4 bo oni chyba też mają suppa -.-

@top

Jungle robi baardzo długo, nie polecam.

Opublikowano

No to co minionków nie mam bić bo jestem supportem na jungle jest słaby a mam niby iść na bota . No to jak ja mam nim kur. grać ? Naprawde nie rozumiem was .

Opublikowano

Boże ludzie, pobijcie mnie bo inaczej napisałem ten wyraz. Podrzuca, ok. Człowiek sie myli, ale raczej to jest wiadome jak ktoś gra w LoL'a.

8372383248.png
Opublikowano

W LoLu główną taktyką ( używaną właściwie wszędzie ) jest podział na kilka ról.

1. Top - Tutaj idzie jedna postać, najlepiej żeby był to tank. Jego zadaniem jest wyfarmić się i być pomocą dla drużyny jako postać ciężka do zabicia.

2. Mid - Tutaj najlepiej żeby był mag lub assasyn. Teraz Assasyni ( postacie zdejmujące na combo ) są mniej popularni bo bardziej opłaca się wybrać Maga, którego umiejętności będą również wsparciem dla drużyny i będą biły obszarowe obrażenia.

3. Bot - ADC. - ADC to postać bazująca na auto atakowaniu. Jego zadaniem jest zabijać jak największą ilość minionków, aby w końcowej fazie gry bić główny DMG.

4. Bot - Support - Postać, która w początkowej fazie gry chroni ADC. Ta postać nie bije stworów, oddaje je swojemu ADC, a całe złoto zdobywa za pomocą przedmiotów generujących złoto. Na supporcie powinny grać postacie ze stunami, przyciągnięciami itp. ( generalnie ta postać nie bije dużych obrażeń )

5. Jungla - Do jungli idzie postać , której zadaniem będzie wpierać sojusznicze linie aby można było zdobyć kille.

Najlepiej aby Alistar poszedł na Bota jako support, ponieważ ma podrzucenie, popchnięcie i leczenie. Może wspierać swojego ADC bo takie jest zadanie supporta czyli postaci wsparcia.

Diss_Stream.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...