Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dobry ?

_Piotr_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czo?

Ja na ultra w bf4 mam spokojnie min. 50fps na największych serwerach. 

RDZENIE NIE SĄ WAŻNE jeżeli są słabe. 1rdzeń intela jest wyraźnie szybszy od 1 amd.

Taki i5 spokojnie sobie poradzi przez długi czas, a xeon i i7 tym bardziej.

Patrz tutaj:

http://pclab.pl/art55934-14.html

1100zł to dużo w porówaniu to innych, nie?

graphic.png

Opublikowano

czo?

Ja na ultra w bf4 mam spokojnie min. 50fps na największych serwerach. 

RDZENIE NIE SĄ WAŻNE jeżeli są słabe. 1rdzeń intela jest wyraźnie szybszy od 1 amd.

Taki i5 spokojnie sobie poradzi przez długi czas, a xeon i i7 tym bardziej.

Patrz tutaj:

http://pclab.pl/art55934-14.html

1100zł to dużo w porówaniu to innych, nie?

bf4 no fajnie że Ci chodzi przy 50fps, ale zwróciłeś uwagę na swoją karte graficzną? przy amd'ku z taką kartą też spokojnie pójdzie przy 40fps+ (zresztą po co więcej? jak i tak tego się nie odczuje  -.- )

4zzr.jpg

Opublikowano

między 40 a 60 jest różnica.

Przy fx nie będzie tak samo.

Zobacz na test. Tam jest mocniejsza od mojej karty GTX780, i przy niej amd powinien sie niby zachowywać dobrze, bo nvidie lubią wielordzeniowość, a jednak przegania go nie najdroższa i5.

graphic.png

Opublikowano

Wut ? między 30 a 60 fpsami jest spora różnica.

http://www.wykop.pl/ramka/714781/15-fps-vs-30-fps-vs-60-fps-ciekawy-przyklad/

40 a 50 -.- mi chodzi o to co napisał Haitz, czytaj uważnie człowieku....

między 40 a 60 jest różnica.

Przy fx nie będzie tak samo.

Zobacz na test. Tam jest mocniejsza od mojej karty GTX780, i przy niej amd powinien sie niby zachowywać dobrze, bo nvidie lubią wielordzeniowość, a jednak przegania go nie najdroższa i5.

AMD+nVidia? pierwsze słyszę

4zzr.jpg

Opublikowano

no właśnie o to chodzi, obecnie wszystkie programy używają do 4 rdzeni (bf4 już 6) tak więc gdy programy zaczną używać 8, to AMD będzie nad intelem

Jesteś głupi jak but. Powiedz, jaki byłby sens kupywania intelów, jeśli amd ma więcej rdzeni? w AMD to są puste rdzenie. Intel kładzie te twoje AMD'ki na głowe. 

Opublikowano

Zasialcz 750w dobrze się czujesz ? I jeszcze brak chłodzenia do tej grzałki zwanej procesorem, ale nie ważne po prostu nie waż się mieć tu do kogoś pretensje jeśli zestaw będzie się przegrzewał, chodził jak kosiarka spalinowa, był mało wydajny i tak dalej.

ps.  Tak właściwie to po co to piszesz skoro i tak masz w poważaniu nasze zdanie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...