Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Wygląd forum - Stylish

Cripzore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to w sumie moja pierwsza propozycja odnośnie forum mimo że miałem już ich trochę w głowie.
Moją sugestią odnośnie forum byłoby zrobienie/napisanie w CSS/HTML stylu dla rozszerzenia w przeglądarce Google Chrome o nazwie "Stylish"
Pozwala Ona użytkownikowi na zmianę wyglądu strony nie obciążając przy tym hostingu danej strony - wiele osób np. wykorzystuje to w przypadku Facebooka.

Jest to dla mnie i zapewne dla wielu użytkowników forum, droga ucieczki od tego niezbyt przyjemnego wizualnie projektu forum z IPBSkins - bo po prostu kolorystyka jest..."odrzucająca"?
Aktualnie z tego co znalazłem w bazie danych Stylish jest utworzony jeden styl dla tego forum przez jakiegoś użytkownika.
Z góry mówię że należy albo całkowicie z edytować, zaktualizować ten ładny, schludny i przejrzysty styl bądź zrobić nowy w na podobieństwo tego :)
Kilka zdjęć jak to wygląda aktualnie (totalnie losowo wybrane):

Pierwszy zrzut ekranu

fSlQA2i.png

Drugi zrzut ekranu

FYK0gpQ.png

Małe porównanie:

sMBlpE0.png

Oczywiście można by przyjąć jako "zlecenie" dla osób które chciałby się podjąć tego wyzwania np. MPC Graphic i Coders Team albo jakaś osoba postronna której jest to po prostu na rękę i uważa że jest wstanie to zrobić - wybór zależy od was :)

Mam nadzieje że pomysł wydaje się w miarę przejrzysty/prosty jak mój proponowany wygląd/styl dla forum :)

5gubmKI.png

Opublikowano

Kwestia tego ile jeszcze będziemy czekać na aktualizacje IPB :)
Dla mnie by "normalnie" w miarę korzystać z forum - musiałem natychmiast zmienić styl po przypadkowym przełączeniu 2 godzinki temu z Infinite na "def342"
Ale to tylko moja opinia.
Nie wiem, może innym użytkownikom kolorystyka forum pasuje - po to założyłem temat :)

Ale pamiętaj że nie można tego traktować jak jakąś wielką zmianę na forum a raczej jak "zlecenie" które tylko zmieni wygląd forum wybranym osobom - tym które będą chciały wygląd zmienić.
Kwestia tego że dla osoby która zna się na CSS/HTML jest to kilka dni pracy :)

5gubmKI.png

Opublikowano

#jajebie

jak ktoś będzie bardzo chciał to sam sobie napisze

Opublikowano

Powinien zostać dodany nowy styl. Dlaczego użytkownicy mają pobierać rozszerzenie i specjalnie dla MPC robić tło?

Zdecydowanie lepszym pomysłem byłoby dodanie stylu. Jestem na nie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie.

Nowy styl pewnie zostanie w przyszłości dodany, a na forum są ważniejsze rzeczy do roboty.

like_me_on_facebook.png

facebook.com/vershydesign

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie się bardziej teraz podoba. Poza tym, chyba będą zmieniać wygląd forum. Gdyby byłoby gorzej, niż obecnie (po zmianie) byłbym na tak.

Opublikowano

Nie.

Nowy styl pewnie zostanie w przyszłości dodany, a na forum są ważniejsze rzeczy do roboty.

936131400425106482086.png
Opublikowano

Wstrzymajmy się do wydania wersjie 4.0 IPB, bo kto wie co to przyniesie, a zapowiadany termin aktualizacji zbliża się z każdym dniem.

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...