Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft się zawiesza

Fully

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam taki problem. Jak wchodzę na jakiegoś serwa to minecraft mi się zawiesza i nic się nie da zrobić.

Co może być tego przyczyną? Proszę o szybką pomoc...

Opublikowano

Ale ja nie mam lagów, po prostu jak wchodze na jakiś serwer lub na świat w singleplayeru to mi się minecraft zawiesza i nic sie zrobic nie da. Komputer mam w miare dobry, nigdy w minecraftem problemów nie miałem ani nic. NIe mam pojęcia co jest grane ponieważ zawsze wszystko ładnie działało, teraz serwer na którym grałem przenieśli z 1.6.2 na 1.7.4 i właśnie na 1.7.4 mi się zawiesza. Na 1.6.2 działa dobrze...

Opublikowano

Może coś z kartą graficzną... Zainstaluj najnowsze sterowniki.

Albo zmiana launchera (razem z usunięciem .minecraft)

Opublikowano

Może coś z kartą graficzną... Zainstaluj najnowsze sterowniki.

Albo zmiana launchera (razem z usunięciem .minecraft)

Zamiana launchera nie pomaga. A sterowniki myślę, że są dobre, bo wszystkie gry normalnie mi chodzą.

Opublikowano

Masz za słaby komputer na ten server. Jak wchodzę na taki jedny to mało co mnie nie wywala...

Zawieszenie nie może spowodować serwer jedynie może spowodować lag .

@topic

Przydziel więcej ramu zawsze można spróbować . Nie wiem czy próbowałeś na tym luncherze „keinett” jeżeli nie to radze spróbować i zainstalować optifine . A jeżeli nadal będzie ci się zawieszał to zmień na najniszą grafike.

Opublikowano

Zmień odległość renderowania bo z wersji 1.6 na 1.7 zmienili że się wybiera ilość chunkow a nie tak jak dawniej i jeśli miałeś dawniej na najmniejszą odległość to zmieniło ci na normalną.

cover.png?dl=0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...